• Menu
  • Menu

Bloggerii răspund: Cum arată vacanța perfectă pentru tine?

Cu această întrebare mi-am „atacat” prietenii virtuali din domenii diferite! Întrebarea mea a sunat așa: „Ce e pentru tine vacanța perfectă? Sunt curioasă unde se întâlnesc preferințele oamenilor pentru vacanțe și destinații. Poți să îmi povestești în 5-6 rânduri atât despre stiluri de vacanță sau despre destinații. Pentru unii vacanța perfectă poate să fie oriunde la ocean, pe un munte, leneș la plajă sau în Himalaya!”

Spoiler alert: la plajă!

Am tras așadar de limbă mai mulți bloggeri. Unul de călătorii, o super mămică, un blogger pasionat de sport și gaming, un fotograf și un magician în comunicare. Și nu, nu îi încadrez în niște stereotipuri pentru că nici unul dintre ei nu e doar asta. I-am ales nu doar pentru că sunt curioasă ce ar răspunde fiecare la întrebarea mea, dar și pentru că aș vrea să îi descoperiți!

Miruna Ioani – Și blondele gândesc

Miruna este o blondă frumoasă, visătoare. S-a întors recent din Londra, cu toate că viitorul nu suna rău nici acolo. Nu am apucat să ne vedem de multe ori și să stăm la povești, dar radiază parcă. Sigur răspunzători sunt băiețelul ei de un an și soțul minunat pe care îl are! Ei au făcut asta pentru a demonstra că se poate și în România. Citiți despre asta aici și poveștile pe blogul ei.

Vacanța perfectă e una în care pot să mă relaxez, dar nu prea mult, că apoi încep să mă plictisesc. Adică, nu sunt genul care își încarcă bateriile la soare, pe mine mă apucă nervii să stau la plajă mai mult de o zi. Îmi trebuie action. Cea mai reușită vacanță a mea a fost cu iubitul meu de atunci, actualul soț, în Cancun, unde am avut de toate: mâncare delicioasă, plajă ca-n filme și distracție cât cuprinde. Snorkeling, bicicletă, tiroliană, offroad, cu barca prin peșteri, a fost mega fun. De atunci ne-am dat seama că orice lună de miere am avea, cu greu ar bate vacanța asta! O să ne întoarcem acolo precis, mai ducem pe cineva mic cu noi data viitoare.

Pe Miruna o găsești pe blog și Facebook.

Ira – Călătorește cu Ira

Pe Ira nu o cunosc personal, dar îi mai citesc uneori poveștile de pe blog. S-a aventurat recent în Iran, i-a plăcut mult, are lucruri să vă povestească și o face frumos!

Pentru mine vacanța perfectă trebuie să cuprindă de toate: mare, munte, natură, dar și un oraș drăguț de vizitat. Îmi place să lenevesc la plaja, însă m-aș plictisi după 2, 3 zile așa că prefer un loc în care să pot explora împrejurimile. Sunt multe insule care oferă toate astea, mai ales în Europa: insulele Grecești, Mallorca, Sicilia. În plus, atunci când merg în vacanță încerc să aleg întotdeauna o nouă țară, pentru că vreau să descopăr mereu ceva nou și pe plan cultural, să văd cum trăiesc oamenii și ce obiceiuri au. De ceva vreme am început să caut locul din care să pot admira cel mai frumos apus și am o colecție frumoasă de poze cu sunset view.

Pe Ira o găsești pe blog, Facebook și instagram.

Andreea – Andreea Burlacu.ro

Andreea este unul dintre oamenii ăia foarte apropiați de mine și sufletul meu! Mă bucur când se bucură și mă cam supăr când văd că lucrurile nu-i merg bine. Când mă apucă nervii și mi se pare mie că mi-a mai furat cineva un articol, când iau foc și-mi dau seama că nu sunt rațională, apelez mereu la ea pentru sfaturi. Om de comunicare, știe mereu să vadă dincolo de problemă și să mă ajute să ies din ea!

Vacanța perfectă trebuie să aibă un mix bun. Să fie suficient de lungă, să aducă multe elemente noi și să fie petrecută cu cine îți e drag. ?
Mie îmi plac plecările lungi în lume (minim 3 saptamani), în zone a căror cultură și obiceiuri sunt total diferite de cele cu care sunt obișnuită. E o ieșire din zona de confort foarte dulce dacă accepți provocarea de a cunoaște continente noi, oameni și stiluri de viață noi, cumva așa descoperi că poți trăi mai multe vieți.

Pe Andreea o găsești pe blog, Facebook și Instagram.

Alex – Alex Damian.ro și vacaverde.ro 

Ce îmi place mie cel mai mult la Alex este că e sincer și se exprimă deschis pe blogul lui. Nu îi e (poate îi e, dar trece peste) frică să povestească nici despre momentele în care se simte singur, nici să recunoască atunci când s-a înșelat cu privire la ceva. Mă rog, are un blog care mie îmi place și face poze faine! 🙂

Liniște, soare, plaje, golden hour, prieteni puțini dar buni și timp necondiționat de programe turistice. Îmi place să descopăr singur locurile pe care le vizitez în vacanță. Cât despre destinație, prefer de cele mai multe ori locurile mai civilizate și mai curate.

Pe Alex îl găsești pe blog, Facebook și Instagram.

Toma – Toma Nicolau.ro

Toma este un personaj în sine! Fost sportiv de performanță, mare poet (încă nerecunoscut). La el pe blog găsiți tot felul de lucruri interesante de citit, interviuri cu sportivi de performanță, recomandări de jocuri. De altfel el organizează sâmbătă #blp13. Adică ediția cu numărul 13 pentru un eveniment de gaming!

Culmea, aș vrea să-mi mai pot numi concediile vacanțe, dar aș pleca având așteptările greșite. Ca să fie perfect ar trebui să fim mulți, măcar 10, și să fim atât de prieteni încât să nu conteze unde mergem, ci doar că se întâmplă. Să nu fie neapărat vară, dar undeva unde sunt 30 de grade și plajă fără scoici ascuțite. În rest, detalii.

Pe Toma îl găsești pe blog, Facebook și instagram.


Din poveștile de mai sus eu înțeleg că trebuie să fie și o plajă în vacanța perfectă și asta e clar! Că nu e doar plaja ci mai e și altceva, să fie binevenit!


Cum arată pentru tine vacanța aia perfectă? Dacă ai putea descrie. Închizi puțin ochii și-ți imaginezi. Ce auzi? Ce vezi? Ce simți? Ce miroși? Eu dacă închid ochii aud valuri, și lemne troznind în foc pe plajă, muzică și povești, răsete, chicoteli. Dimineți lungi sorbind cafea și aventuri prin trenuri și tramvaie! Îmbățișări și țineri de mână. Localnici veseli, arome! Și multă multă armonie! Să fie un mix de Portugalia și Filipine cu mâncare cât mai aromată și diversă.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 comments