• Menu
  • Menu

Plecăm la Madrid. Încă mai așteptăm recomandări

Știți de când nu am mai fost într-un City Break? Nici noi. Așadar azi decolăm din Timișoara spre Madrid. Tot azi puteți spune „La mulți ani Alex”. Diseară plănuim să sărbătorim cu niște sangria.

Da! Ne facem de cap și s-a întâmplat foarte spontan această plecare. Bagajele (sau bagajul) nu sunt încă făcute. Dar pentru 3 zile în Madrid cât credeți oare că putem împacheta? Nu așa multe!

Vă spuneam în articolul în care am anunțat că am pus la vânzare mai multe lucruri pe OLX că plecăm la Madrid. Am și primit recomandrări de locuri de vizitat, dar să știți că încă mai așteptăm! În special mai multe bodegi locale unde să mâncăm decent ca preț și bun.

Când mergem undeva noi oricum nu facem foarte mult research înainte. Mie îmi place să întreb în jur, la oamenii care au mai fost. Când ajung acolo prefer să întreb un localnic. Dar uite ce frumos e când se întâmplă să dea localnicii peste tine.

Avem chiar foarte mult noroc deoarece una dintre cititoarele noastre locuiește în Madrid de câțiva ani și ne-a dat niște ponturi super utile. Le lăsăm aici, poate noi nu apucăm să le testăm pe toate și poate o să îți fie utile și ție.

La pachet cu cele de mai jos am mai salvat și acest articol! Diana a făcut un tur de Madrid alături de cineva care locuiește acolo. Poza din cover tot din articolul ei este, simbolul Madridului, un urs cățărat pe un copac.

De văzut prin Madrid

  • Palatul regal
  • Templul Debod la apus -musai. (îl aveam și eu pe listă, habar nu aveam că la apus).
  • Zona centrala – Sol
  • Plaza Mayor – atentie la bunurile personale, in zona respectiva sunt f multi hoti.
  • Terasa de la Circulo de las Bellas Artes.
  • Zona de langa metro Tribunal cu strazi hippie, terase boeme

Noi intenționăm să ajungem și la Santiago Bernabeu. Păcat că nu prindem și un meci. Stăm chiar în centru, deci cu obiectivele turistice o să ne fie ușor. Suntem curioși totuși ce alte cartiere din Madrid sunt frumoase și poate nu așa turistice?

Tips &  tricks pentru muzee

Atunci când Adriana ne-a dat acest sfat, am fost tare bucuroasă! Pentru că noi nu suntem cei mai mari fani muzee.

Muzeele au intrare gratis in fiecare zi de la 18:00-20:00, desi inteleg ca e putin coada. Merita Prado si Reina Sofia. Și Palatul Regal e considerat muzeu.

Mâncare în Madrid

  • Takos El Pastor – mancare mexicana, buna, autentica, stil fast food, ieftina, e in centru langa Sol
  • Taberna La Pompeyana tot in centru – mancare gustoasa, preturi decente, lasagna delicioasa
  • Tiramisu de la mama lui: Medri este in centru pe langa metro Tribunal. (recomandare venită de la niște prieteni italieni).

De știut!

În zona Sol, Plaza Mayor restaurantele sunt foarte scumpe si turistice, va recomand sa stiti dinainte cam prin ce zona mancati, sa fie putin mai departe.

Vacante de o zi:

Toledo e cea mai turistica ruta, merita din plin. Exista autobuz la fiecare 30-60 min din Autogara Mendez Alvaro, 10 eur de pers dus intors, drumul dureaza o ora. Alte optiuni: Aranjuez unde este unul dintre palatele regale, Avila, Segovias.
Și tot de la Adriana am aflat de Bici Madrid, serviciul de închiriere biciclete! Începe să îmi placă și să îmi surâdă mersul pe bicicletă tot mai mult! Să vedem dacă este cazul sau dacă o să folosim mai mult cele două picioare din dotare!
Mulțumim Adriana pentru toate aceste recomandări, ne vedem curând!

Mai aveți și mai avem puțin timp pentru recomandări!
Travel & love, love to travel!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

13 comments