• Menu
  • Menu

Trebuie să îți dai demisia ca să călătorești?

Na, oamenii se uită la noi pe sub sprâncene. Că suntem încă tineri și fără responsabilități. De parcă responsabilitatea totală a vieții tale nu e tot o responsabilitate! Cât despre reproducere, fiecare când simte. Anywayy. Ce voiam să spun azi? Că nu e musai să faci ca noi!

Nu trebuie să îți dai demisia că să călătorești, nu trebuie mai exact nimic. Pentru că nimic nu trebuie pe lumea asta :).

În utopia din capul meu nimic nu trebuie și nimic nu e obligatoriu! Important e ce te face pe tine fericit și să te simți bine. Secretul e că atunci când tu ești fericit și cei din jurul tău au șanse mai mari să fie la fel! Că deh, cam așa funcționează empatia, iar omul e un animal destul de empatic.

Dacă am stabilit și înțeles asta, de aici e totul super! Nu vă comparați cu noi, cu vecinul sau cu altul decât dacă vă doriți și voi să călătoriți. Iar atunci decizia e la o alegere distanță! Just fucking do it! Faceți în așa fel încât călătoriile să fie posibile!

Trebuie să îți dai demisia ca să călătorești?

Nu! Poți să o faci (dacă asta îți dorești) și în cele 21 de zile legale de concediu! Poți să negociezi concedii fără plată mai lungi dacă simți nevoia.

Poți să îți iei un an sabatic (sau măcar câteva luni) dacă găsești înțelegerea! Dar nu trebuie să renunți de tot la jobul tău de birou, la interacțiunea cu oamenii, la ideea unei false liniști! De ce false? Pentru că firma pentru și la care lucrezi nu ai totuși niciodată siguranța certă că nu o să dea faliment!

Oricum nu contează! Sunt oameni cărora nu le place să se organizeze singuri! Și pentru care să descopere lumea înseamnă cu totul altceva decât pentru noi! Și altfel, în alte condiții!

Atâta timp cât există dorința și impulsul pentru călătorie, faceți asta cum vă simțiți voi confortabili! Nu trebuie să renunți la jobul de birou! 

Și mai ales. Nimic nu trebuie pe lumea asta! Pe unele le vrem, altele sunt mijloace pentru a ajunge unde vrem. Cred că îți e mult mai ușor să faci orice dacă tu în capul tău nu-ți spui mereu că trebuie, ci că vrei! Vreau să merg la birou luni dimineață pentru că strâng bani să merg în Uruguay o lună! Nu știu, dau un exemplu!

Capitolul cum să călătoresc mai mult

Ăsta e lung și depinde ce vrei! Aș putea face încă un articol cel puțin cu el. Și binențeles cel mai des discuția se învârte tot în jurul finanțelor, cum le gestionezi și ce priorități ai.

Cel mai ușor e să eficientizezi costurile. Din experiența mea de până acum, dacă am avut biletele de avion, indiferent de ce și cum se întâmpla, am făcut posibilă și călătoria! Dacă ai bani să cumperi biletele de avion, barcă, autobuz, vei merge!

Chiar sunt curioasă câți dintre cei de pe aici au avut bilete de avion și nu s-au mai dus. Și în ce condiții!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

8 comments

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=G-EYVJ26KTP3