• Menu
  • Menu

Cheile Nerei – ghid de călătorie

Avem parte de zile palpitante. Chiar dacă deseori simțim nevoia să ne oprim puțin, să respirăm, viața ne poartă tăvălug de colo colo. De data asta ne-a dus foarte pe repede înainte în Cheile Nerei. Și bine a făcut! Ușor ușor ni se îndeplinesc toate dorințele. Una era să luăm la pas și sate din România. Și zone pitorești, mai izolate sau nu!

Reține că mult de mers din Timișoara nu e, dar trebuie să reziste și suspensiile de la mașină, dar și răbdarea ta. Drumul este ușor accidentat, dar la final o să găsești ca în poveste: promisul curcubeu! Sau mai exact Cheile Nerei! De data asta transformat într-un sătuc așa cum sunt satele de la noi de la țară. Cu bune și cu rele. Sasca Montană îi zice!

Unde să stai?

Mă întreba cineva asta chiar acum o săptămână. Noi am stat la Pensiunea Dora din Sasca. O altă parte a grupului a stat la Vechea Moară și respectiv la pensiunea Cheile Nerei, dar găsiți aici și alte variante. La noi la cazare a fost frumos, micul dejun gustos și prețurile mici. 100 de lei pe cameră (aprilie 2017). Paturile scârțâiau puțin, dar prietena mea mi-a spus că asta și caută. Să fie ca la bunica acasă!

Ce poți face de aici? Sau până aici?

  • Primul Teatru din România – La Oravița

Hai să te surprind! Poți vedea primul teatru de pe teritoriul României. La Oravița! Știți, nu aveam așa așteptări mari. Adica da, primul teatru din țară. Da-i în Oravița și nici clădirea la exterior nu prea îți dă de bănuit. Cu atât mai puțin dacă e frig afară și cam plouă!
Dar cum ai intrat în teatru și ghidul începe să îți povestească despre istoria lui, caști ochii maari ca un copil! Și în capul tău se învârt rotițe una câte una! Ei, măi să fie!? Toate astea se întâmplau la Oravița?
Știți cum e, eu pot să vă povestesc de 100 de ori, iar voi să vedeți mii de poze. Până nu ajungi acolo, nu-i completă povestea! Tot în Oravița găsești și cea mai veche farmacie. Sunt multe premiere aici!
  • Trenul de la Oravița la Anina – Semeringul Bănățean

E un tren care te plimbă ușor și din loc în loc găsești în el chiar și câte o sobă iarna ca să te încălzești! Mare parte din drum m-am bucurat pur și simplu de peisaj. Am zis wow văzând cât de aproape sunt săpate tunelurile.

Noi am coborât din tren ceva mai devreme și am putut „admira” clădirile părăsite a ceea ce a fost Anina cândva. Neașteptat, dar pe străduțele micului oraș am găsit una din cele mai bune pizzerii în care am fost până acum!
Știți că îmi plac locurile abandonate. Îmi place sentimentul de nostalgie pe care mi-l transmit. Chiar dacă era frig cu draci și ne ningea bine, mi s-a părut interesant. Am rămas totuși cu o curiozitate, oare de ce nu există verdeață pe clădirea aceasta?
  • Drumeții în zonă

Ei bine asta a fost partea care ne-a plăcut cel mai mult! Am făcut și un video despre ea! Am ajuns și noi, într-un final, după mulți ani în care ne-am dorit să ajungem, la lacul Ochiul Beiului și Cascada Beușnița! Vă las cu o tonă de poze, pentru că a fost superbă drumeția!

Găsești aici detalii cu privire la dumeții și durata pentru fiecare dintre ele.

Uite și video.

Și acum tona de poze!

Cascada La Văioaga

Plimbare cu căruța

Noi am experimentat și asta. Pentru a închiria o căruță plătești aproximativ 200 de lei. Ca să faci rost de una nu trebuie decât să întrebi la tine la cazare, sau țăranii din sat! Sigur se rezolvă!

Lacul Ochiul Beiului

Știți lacul ăla care apare prin articole gen – șoc, nu o să îți vină să crezi că e în România! Ei bine, chiar nu prea o să îți vină să crezi că se găsesc și pe la noi ape de culoarea asta! Dă scroll prin poze să te convingi!

Cascada Beușnița

Din păcate atunci când am ajuns noi nu era foarte mare debitul apei. Dar nici nu scade de-a lungul anului cu mult mai mult de atât!

Traseul spre cetate

Ai parte de o urcare domoală. Te solicită nițel, dar nu te omoară. Ca să înțelegeți, eu, leneș cu acte în regulă, am dus urcarea fără opriri de gâfâială. Așadar și mamaie poate!

  • Rafting

Pentru temerari se face rafting atât vara, cât și iarna. În timpul vizitei noastre a nins, dar asta  nu i-a oprit pe cei de la Lumea mare și Travel Badgers! Noi restul ne-am ocupat timpul după preferințe! Eu și Alex am moțăit pe săturate, ne-am plimbat prin Sasca Montană și am pozat orașul de zor!

Apropo, unul dintre trasee începe chiar din Sasca Montană.

Dacă aveți de cumpărat lucruri trebuie să știți că magazinul din sat este închis în mijlocul zilei. Noi v-am avertizat. Să vă faceți cumpărăturile de dimineață. sau așteptați până după ora 16.


Important de precizat: această iniţiativă s-a derulat în cadrul proiectului „Sălbăticia din Carpaţi, bogăţie pentru oameni” cofinanţat de Elveția prin Programul de Cooperare Elveția-România.

Proiectul este implementat de WWF Romania, impreuna cu partenerii Asociatia de Ecoturism din RomaniaFundatia ProPark pentru Arii Protejate, Asociatia EcoTur Sibiu si WWF Elvetia.

Găsești mai multe destinații din România în categoria dedicată, nu ezita să vizitezi superbele Cheile Nerei.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

10 comments