• Menu
  • Menu

Hai sa donăm sânge cu Oana Brătilă

Sau mai bine spus hai să mergi cu Oana. Cine o Oana? O vei cunoaște pe blogul ei și personal pe 12 mai.   Voiam să vă invit să mergem împreună să donăm sânge, dar am realizat înainte să public acest articol că iar nu pot să fac asta. Tot încerc de ani de zile să donez. Am încercat să amân vizite la stomatolog, dar am ajuns pe scaun de urgență.
Cel mai des nu pot dona sânge pentru că am călătorit în Asia, în țări ”obscure”.

De data asta chiar calculasem cu entuziasm. Ia uite, suntem de pe 15 noiembrie prin Europa, deci aș putea dona acum în mai. Ups… no, no, no. Pentru că am fost la stomatolog acum mai puțin de 2 luni, iar am de așteptat.
Și mai am de tratat la dinți, apoi o să plec iar și epopeea asta o să se continue probabil la nesfârșit la mine!

Daaar o să te rog pe tine să o faci!

De ce să donăm sânge?

Dacă argumentul pentru că îi poți ajuta astfel foarte ușor pe cei care au nevoie nu te atinge, mai am unul. Pentru că este bine și pentru tine să donezi. Îți ajuți sângele să se regenereze cumva. Caută pe google, există studii despre asta! Uite ce îți spune Organizația Mondială a Sănătății. Îți dai seama? Atât de simplu, fără să te doară sau altceva, poți să oferi cuiva viață!

Blood is the most precious gift that anyone can give to another person — the gift of life. A decision to donate your blood can save a life, or even several if your blood is separated into its components — red cells, platelets and plasma — which can be used individually for patients with specific conditions.

Când și unde?

Draga de Oana face iar gașcă la donat de sânge. Probabil oamenilor le este mai ușor să meargă împreună! Nu uita să citești la ea pe blog care sunt regulile. Bea și mănâncă bine de dimineață, nu consuma alcool cu 48 de ore înainte. Trebuie să ai minim 6 luni de când nu ai fost prin țări Asiatice sau din Africa (habar nu am dacă și alte continente). Și neapărat minim 6 luni de la ultima intervenție chirurgicală. Chiar și de la ultima vizită la stomatolog.

Găsești aici evenimentul de pe Facebook unde te poți informa. Sau îți poți invita prietenii la el.

Nu știu când o să reușesc să donez sânge, dar îmi doresc nespus. Mai am de așteptat până termin toate tratamentele stomatologice, apoi încă șase luni! Dar te rog frumos, mergi să faci tu asta și pentru  mine! Vrei? Mai ales că nu mergi singur!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.