• Menu
  • Menu

Greva controlorilor de trafic aerian

Cred că e bine de știut că începând de mâine controlorii de trafic aerian intră în grevă pe perioadă nelimitată. 33,3% din zboruri o să fie totuși asigurate. Nu am idee care este procedura de selectare a acestor zboruri și cred că momentan nici companiile aeriene nu sunt sigure.

Eu tocmai am aflat despre această grevă și există posibilitatea să nu știți nici voi încă. Dacă aveți zboruri zilele acestea e bine să verificați dacă zborul vostru decolează sau ajunge la timp și ce anunț face compania voastră aeriană.

De ce a fost declanșată greva controlorilor de trafic aerian?

Greva controlorilor de trafic aerian a fost declanșată de eșuarea negocierilor dintre Sindicat și Ministerul Transportului. Se pare totuși că prin lege este obligatoriu ca 33,3% din zboruri să fie asigurate. Greva începe mâine, nu sunt sigură însă cu privire la oră. În mai multe surse diferite am găsit ora 9 sau 12.

Pentru a verifica situația zborului puteți să:

  1. Verificați pe site-ul aeroportului statusul. Ce mă uimește este însă faptul că nu e nimic referitor la grevă pe site încă. Sau cel mai bine să instalați pe telefon aplicația Henriappport.
  2. Vă uitați pe rețelele sociale ale companiei cu care zburați pentru a vedea ce anunțuri fac aceștia. Eu de exemplu am aflat despre grevă din anunțul companiei Blue Air de acum câteva ore.
  3. Să vă verificați biletul și clauzele.
  4. Să vă informați cu privire la drepturile pe care le aveți și care sunt șansele să primiți despăgubire. Există și firme care pot face asta pentru voi, una dintre ele este ClaimCompass. Eu știu totuși că grevele de orice natură sunt considerate circumstanțe extraordinare și din păcate nu prea ai pe cine să tragi la răspundere.

Cât durează greva controlorilor de trafic aerian?

Nici asta nu se știe exact. Poate dura câteva ore sau zile… Sperăm cât mai puțin!

Sper că nu zburați zilele astea! Și tare îmi e teamă că o să fie un haos absolut pe aerport. Oricum e deja aglomerat! Și se apropie și vestita mini vacanță pe care foarte multă lume o aștepta cu nerăbdare!

Ce zboruri o să fie anulate?

Nu se știe încă. Se vor lua niște decizii iar companiile aeriene o să fie anunțate. Apoi companiile aeriene sunt răspunzătoare să își anunțe pasagerii cu privire la statusul zborului. Așadar urmăriți îndeaproape conturile de social media și site-urile companiilor aeriene cu care urmează să zburați!

Care e procesul de selecție habar nu am, dar sunt curioasă să aflu!

Sper să nu dureze prea mult această grevă și să reușiți să plecați în vacanță!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 comments