• Menu
  • Menu

Care sunt companiile aeriene low cost pe care le preferi?

Companiile aeriene low cost au crescut semnificativ posibilitățile călătorilor de a accesa mai multe destinații. Mai ieftin, uneori mai rapid. Eu am câteva preferate. Motivele țin totuși mai mult de afinitățile mele de consumator. Deseori zbor low cost pentru că nu mi se pare semnificativă diverența de confort vs timpul de zbor.

Ce vreau de la companiile aeriene? Să meargă site-ul bine, să văd clar cu cât bagaj am voie și cât nu, să pot rezerva rapid, să pot face ușor check-in online iar însoțitorii de bord să fie amabili.

Văd în ultima vreme că sunt tot mai mulți oameni care se plâng de Ryanair de exemplu și nu înțeleg de ce. Deseori au prețuri super mici, însoțitorii de bord eu i-am nimerit mereu simpatici și amabili.  Chiar dacă au taxe enorme dacă nu îți faci check-in online de exemplu, au grijă mereu să te avertizeze!

Adică nu știu, atunci când vezi un mail de genul, dacă totuși decizi să îl ignori, deja e problema ta…

Care sunt companiile low cost pe care le prefer eu?

Cred că e puțin evident că Ryanair. Nu știu de ce. Pentru că totul pare atât de simplu la ei și pe site-ul lor! Când caut bilete de avion ieftine îmi e foarte la îndemână să merg la ei pe site și să caut cele mai ieftine perioade ca mai apoi să găsesc și bilete.

Urmează de aproape Blue Air mai ales pentru că este companie românească, pentru că mi se pare că au reușit să se ridice extraordinar și să remedieze o foarte mare parte din problemele pe care le aveau. Site-ul cred că merită un upgrade, dar cu totul eu una nu am avut probleme majore nici cu ei.

Compania low cost preferată din Asia cred că e Cebu Pacific. În special pentru ofertele extraordinare pe care le au, dar și pt site-ul lor. Mi se par mult mai prietenoși decât cei de la Air Asia. La ei am dat mereu peste oameni zâmbitori și răbdători, nu s-a întâmplat niciodată să stea să ne purice bagajele, să ne pună să le cântărim etc.

Nu știu dacă vouă vi se întâmplă asta. Eu uneori, când zbor cu low cost, chiar dacă știu că bagajul meu se încadrează în limite, tot sunt ușor stresată.


Dacă stau să mă gândesc mai bine nu am avut probleme majore cu nici o altă companie aeriană, fie ea low cost sau de linie. Chiar dacă am zburat o grămadă, cred că am avut foarte mult noroc!

Nu mi s-au pierdut sau deteriorat bagaje, nu am avut întârzieri mai mari de două ore, nu s-a anulat zborul.


Tips & tricks atunci când zbori cu companiile aeriene low cost

  • Probabil cel mai bine e să nu ai așteptări prea mari.
  • Încearcă să îți lași o marjă de timp mai mare între zboruri în cazul în care ai întârzieri.
  • Verifică temeinic ce bilete cumperi, încearcă să te gândești în avans de ce bagaje ai nevoie.

Unele companii (Wizz Air de exemplu) vând biletele de avion doar cu bagaj mic de mână. Adică un laptop sau poșeta. Pentru rucsac, bagaj mare de mână și bagajele de cală se plătesc sume suplimentare. Da, aceste sume suplimentare pot părea aberante în aeroport.

  • Nu uita să îți faci check-in online.
  • Măsoară sau cântărește bagajul înainte de plecare.

Până la urmă regulile sunt reguli. Dacă biletul tău de avion îți permite să ai maxim 5 kg de bagaj, nu te poți supăra că te-au taxat foarte mult în aeroport când aveai 10 kg. E mult mai simplu să prevezi, decât să îți strici vacanța încă din aeroport.

  • Lasă loc în bagaj și pentru suveniruri

Pentru că da, și la întoarcere e posibil să îți verifice și cântărească bagajul!


Care sunt companiile aeriene low cost pe care le preferi tu?

Sunt curioasă dacă ai companii low cost preferate și care sunt.

Aș mai vrea să știu și ce belele ai avut cu companiile aeriene low cost și pe cât posibil și cum ai rezolvat sau dacă ai de adăugat și alte sfaturi atunci când zbori cu low cost.

Travel & love, love to travel!

Poza din cover este de aici

 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

7 comments