• Menu
  • Menu

De ce urăsc unii oameni coriandrul?

Scriam zilele trecute despre mâncarea în Asia. Mai mult despre chestii care nu ne-au plăcut. Una dintre aromele pe care noi nu le tolerăm DELOC este coriandrul. Chiar dacă unii oameni pare că îl adoră!

Eu de exemplu la primele vizite în Asia m-am ferit de coriandru. Sau nu l-am conștientizat. Nu știu cum, nu prea l-am nimerit nici în Sri Lanka. Nici în India sau alte părți! Acum, în cele nouă luni, am apucat însă să dau de el cu vârf și îndesat.

Deseori simțeam că fac slalom printre mâncare cu prea mult coriandru! 🙂 Hop am fentat o salată aici, am cules cu betele echivalentul a cinci linguri de verdeață din supa. Deseori reușeam să fentez, dar mai puncta și coriandrul!

De ce nu le place oamenilor coriandrul

Ei bine, de la articolul de ieri, într-un grup de discuții foarte mișto despre Asia, s-a creat o întreagă dezbatere despre arome, mâncare în Asia și coriandru.

Mie mi-a fost lene să stau să mai caut toate articolele. Am tot citit în timp pe subiect. Există și studii despre motivul pentru care oamenii urăsc această verdeață. Cineva din grup însă a fost mai vrednic și a lăsat o sumedenie de link-uri.

Așadar, dacă erai curios de ce urăsc unii oameni coriandrul iar altora le place, uite câteva resurse utile.

Am răs din răsputeri pe pagina de Facebook I hate coriander. Nu cred că urăsc suficient coriandrul încât să țin o pagină de Facebook despre asta, dar na… Fiecare își alege bătăliile.

Și mai multe articole despre subiect:

“Blech! I once had to siphon some petrol and accidentally swallowed some. Even that tasted better than coriander.”

Coriandrul este ca jazzul. Unora le place, altora nu! Tu de care parte ești?

Poza din cover este tot de pe FB I hate coriander, cred că ne comandăm și noi hanorace așa :).

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 comments