• Menu
  • Menu

Erori culinare în diferite țări din Asia. Ce să nu îți comanzi când călătorești în zonă

Se întâmplă uneori când călătorești să nu nimerești mereu cea mai bună mâncare. Sau cea mai apetisantă farfurie. Sau să nu fie ce te-ai fi așteptat. Noi am încercat să ne amintim câteva feluri de mâncare care au fost un eșec total. Și-am făcut o listă cu erori culinare din fiecare țară din Asia pe unde am fost.

Erori culinare în Thailanda

Eram în Chiang Mai, ne plimbam pe străduțe și am văzut niște vânzători ambulanți care vindeau ceva ce semăna cu niște bulete de cartofi cu brânză pe ei. Probabil eram noi în delirul poftei de brânză. Sau de cartofi. Noi am și întrebat: potato? Tanti ne-a zis că da, potato! În schimb am primit însă niște bile gelatinoase ce aveau fulgi de cocos. Ceva oribil, departe de gustul cartofului la care mă așteptam!

Coriandrul

Coriandrul este pentru noi satană iar în Asia îl cam folosesc peste tot. Mulți oameni sunt de acord că are gust de săpun sau picioare nespălate. Sau o combinație între astea două. Studiile au și demonstrat că fie îți place coriandul, fie nu. Nouă nu ne place.

Erori culinare în Laos

În Laos am comandat o salată care avea printre altele și coriandru. Noi am cerut fără, am arătat și poză cu frunza de coriandru tăiată. Salata era totuși toată un coriandru. Avea poate 10% pește și încă 2 frunze rătăcite, în rest DOAR verzătura păcătoasă! De atunci am înțeles că fish lap-ul nu-i pentru noi!
Ne vedeți și în videoul de mai jos, de la 3:10 cum ne strâmbăm la salată!

Erori culinare în Filipine

În Filipine am dat peste cea mai dulce mâncare. Vai, în unele locuri nu a fost deloc ușor! La fast food – unde speram mâncarea să fie pe gustul nostru am nimerit o porție de tăiței cu ceva sos cu carne, dar și cu zahăr peste. Pulpele de pui la grătar erau și ele învelite într-un caramel!

Când mergeam cu autobuzul și ne comandam hamburgeri de prin stații mâncam harburgeri dulci. Nu cred că am văzut pe nicăieri în Filipine pâine care să nu fie dulce ca un cozonac. Și tot în Filipine am comandat un fel de mâncare cu pui, doar că avea doar zgârciuri. Pare că e un fel de mâncare din Palawan. Mie îmi plac zgărciurile. dar un fel de mâncare doar așa nu era chiar ce ne așteptam!

Per total oricum în Filipine ni s-a părut nouă cea mai proastă mâncare. Departe de diversitatea și aromele plăcute din Thailanda. Dar compensează suficient la capitolul peisaje, pește și fructe de mare.

În Vietnam

Aici noi am mâncat destul de bine. Și mâncare locală, dar și vestică, pui, fructe de mare, pește, salate. Mi-e dor deseori de cinele de familie de la Woodstock Beach Camp! Ca să numesc totuși ceva și pentru Vietnam, atunci să fie tofu. Nici unul dintre noi nu este fan tofu. Am încercat și prăjit și cu legume, cu sos și fără. Pentru mine tofu pare săpun mai degrabă. Aici mă salvează treaba aia cu gusturile care nu se discută.

Erori culinare în Myanmar

Aici la masă îți aduc pe lângă mâncare tot felul de salate, sălățele și chestii pe care să le pui pe lângă felul principal. Problema e că unele dintre ele stau cu zilele (să nu spun lunile) în soare și căldură iar felul în care arată nu e tocmai cel mai apetisant. Nici gustul. Se mai acresc, borșesc. Gustați cu grijă!

Noi când am ajuns în Myanmar eram deja de atât de mult timp în Asia încât nu ne mai străduiam deloc să găsim cele mai curate restaurante. Și culmea, ni s-a întâmplat treaba asta cu mâncarea adițională să fie stricată la un restaurant super recomandat pe internet!

Și cred că tot în Myanmar, pe lângă foarte multe lucruri delicioase de încercat am văzut și cele mai multe chestii pe care nu le-am fi încercat probabil nici plătiți. Genul ăla de mâncare la care te uiți și zici – mnuuu, nici nu vreau să fiu pe lângă mâncarea asta.


Și da, ne-au plăcut și foarte multe. O să facem și un articol cu poze cu mâncarea prin Asia. Problema e că nu am fost suficient de inspirați încât să pozăm mâncarea. De multe ori, ca niște oameni normali, eram mai ocupați să o mâncăm. Mai jos două exemple de modul general în care arătau mesele noastre. Niște supă, tăiței sau orez sau pește / fructe de mare alături de nelipsita nucă de cocos.

Cât de des ți se întâmplă să comanzi sau cumperi lucruri de mâncare și să nu îți placă absolut deloc?

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

7 comments