• Menu
  • Menu

Zile fără internet

Mie îmi plac tot mai mult weekendurile și acele zile fără internet! Nu știu voi cum sunteți. Mi se mai întâmplă să uit de telefon și când am semnal, dar tot mă atrage. Bipăie, vibrează și sună, se declanșează dopamina în creier și pur și simplu nu-i pot rezista.

Tocmai din cauza asta zilele în care sunt plecată unde nu e nici semnal sunt cele mai bune!

Cât ai stat cel mai mult fără internet?

Noi am avut cele aproape două luni la Duli Beach de internet cu țârâita. Aveam la rând zile fără internet. Uneori, când erau furtuni, pica și semnalul la telefon. Iar în jur nu era țipenie de alți oameni pe o plajă de 3 km.

Mi-a plăcut și inițiativa Mirunei de weekenduri offline. Și articolul ei cu concluzii la o lună de #weekenduri offline.
Poate vă alăturați inițiativei.

Cândva, acum mult timp, mă cam speria să n-am internet o vreme. Dar acolo sunt toți prietenii mei! 

Între timp m-am împrietenit mai mult cu mine și cu cei din jurul meu. Și e frumos!

Ce am făcut atâta timp fără internet?

Deci cel mai mult fără internet am stat cam două luni. Nu știu cât se pun cele maxim 10 minute zilnic în care poate ne mergea netul.

Ce am făcut? Am citit în primul rând. Mult. Cel puțin cinci cărți! Ceea ce a fost grozav! Am gătit, m-am jucat, am petrecut timp vorbind cu personalul filipinez, am privit în depărtare și contemplat, m-am bucurat pur de viață. Deseori am fost bucuroasă că mi se întâmplă și trăiesc lucruri eu, doar pentru mine, fără să le împărtășesc tuturor. Momente doar ale mele și doar pentru mine. Fără să le diluez.

În Madrid n-am simțit nevoia unei cartele locale, mi-a ajuns netul de la hotel sau de la terase. Acum clar nu mă mai sperie câteva zile departe de conexiune la net.

Weekendul ăsta ne fură gașca la o cabană în munți unde nu prea e internet. Ce bine! Sper să vă povestesc tocmai luni cum a fost. Bine, hai, să am maxim internet cât să urc o poză sau două!

Cum de am ajuns să stau mai puțin pe internet?

În cazul meu a ajutat mult faptul că Alex muuuultă vreme a avut ÎNCĂ telefon cu taste. Nu cred că mai știam pe cineva (în afară de părinții mei), care să aibă taste la telefon. Avea și net, dar așa de puțin încât stătea pe net pe telefon maxim 30 de minute pe zi. Nici acum nu petrece foarte mult timp cu ochii în telefon. Cum el nu e nici cine știe ce dependent de tehnologie, postează foarte rar etc, asta m-a ajutat și pe mine să scot ochii din telefon și să îi aduc în viața reală.

Mai apoi, atunci când călătoresc, vreau să mă bucur eu în primul rând de călătorie, mai apoi să vă arăt și vouă. Cred că din cauza asta vă și place și reveniți pe aici.

Weekenduri offline

Hai să urmăm exemplul Mirunei, de provocare modernă, așa cum scrie chiar ea pe blog, să facem weekenduri offline. Iar la început de săptămână să povestim cât a fost și mai ales cât timp în plus am avut pentru noi!

Iar după weekend, ne întâlnim și povestim cât de mult timp liber am avut, cum nu am mai fost obosiți, nervoși, agasați, cum ne-am petrecut diminețile îmbrățișați unul cu altul, nu fiecare cu telefonul său, câte pagini am citit din cartea aia pe care o ștergem de praf pe noptieră, ce am gătit sau unde am mâncat, cât sex nebun și cu cine am făcut. :)) Vara asta ni se schimbă viața!

Ajută și dacă fugiți din București într-un loc fără semnal! Travel & love, love to travel!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.