• Menu
  • Menu

Călătoare 33

Am strâns mai multe vești, dar și articole interesante și le adunăm într-un nou articol călătoare. Recunoaștem, pe alocuri e posibil să fie mai mult vorba despre noi. Ne găsești într-o expoziție din Sun Plaza, am mai dat din casă într-un interviu pe blog la Andreea, curând se fac cinci ani de blog, un video cute cu leneși (animalele), niște plaje demențiale din Albania și altele!

Enjoy!

Expoziție Sun Plaza

Luna asta ne vedeți pozele într-o expoziție din Sun Plaza. Ne mândrim cu faptul că pozele ne sunt expuse alături de cele ale unor oameni atât de talentați. Vă las cu detalii din comunicatul de presă mai jos. Găsești detalii și pe site.

14 fotografi și bloggeri pasionați de fotografie își expun tablourile în Sun Plaza, care devine până la finalul lunii august gazda expoziției „Destinații de senzație”. Fotografiile, incluse într-una dintre categoriile Innovative, Young, Crazy sau Authentic, au drept numitor comun călătoriile „de senzație” și sentimentul unic pe care îl trăim cu toții atunci când, după un drum lung, ajungem la destinație.

Sunt expuse fotografii din Italia, Spania, Belgia, Coreea de Nord, Nepal, Myanmar, Turcia, Statele Unite, Emiratele Arabe, Franța,  Anglia, Bulgaria, Sri Lanka, Japonia, România, Kenya. Intrarea este gratuită.

Mai multe informații despre fotografii și bloggerii care expun la Sun Plaza mai jos:

  • Adelin Petrișor (www.adelin-petrisor.ro), reporterul care în martie 2013 a realizat un interviu cu Șeicul Omar Bakri, primul extremist sunnit care a amenințat România și Bulgaria cu atentate, a publicat mai multe albume foto, printre care „Corespondent de război” (2007) și „Coreea de Nord, un lagăr cât o țară” (2012).
  • Alex Damian (www.alexdamian.ro) fotografiază cel mai mult oameni. Indiferent de ocazie, decor sau obiective, el reușește să aducă în prim plan omul în toată splendoarea lui.
  • Alex Domnișoru (www.fotografultau.ro) a fost pasionat de fotografii de mic. Odată cu absolvirea facultății a renunțat și la jobul dintr-o agenție de publicitate pentru a-și urma ceea ce mai târziu o va numi „vocație”. Îi place să imortalizeze momentele unice din viețile oamenilor pe care îi întâlnește zi de zi.
  • Ana Matei (www.anamatei.ro) călătorește mult și scrie pe blog despre experiențele ei. Are două mari pasiuni care se întrepătrund: marketingul și fotografiile.
  • Anca Gheorghe (www.blogintandem.ro) scrie pe blogul ei împreună cu fiica sa, Ema.  
  • Andreea Burlacu (www.andreeaburlacu.ro) este pasionată de comunicare și antreprenoriat și îi place să scrie. Oriunde, oricând. Scrie despre cărți, filme, teatru, evenimente.
  • Corina Scheianu (www.korinams.ro) scrie pe blog din 2007. Cu timpul, a început să nu mai scrie doar din plictiseală și a devenit din ce în ce mai pasionată de on-line și social media.
  • Cristian Suțu (www.sutu.ro)  este fost jurnalist – a scris timp de 16 ani pentru diferite gazete cum ar fi Evenimentul Zilei, Cotidianul, Academia Caţavencu sau Puterea. Din 2011 s-a dedicat, însă, fotografiei. Cel mai cunoscut proiect al său este „Portret de”.
  • Dan Byron (Byron) cântă de la vârsta de șase ani. Într-adevăr, nu-i place nimic mai mult decât să cânte, dar imediat după această pasiune se află fotografia.
  • David Stescu (www.david.stescu.ro) este diagnosticat cu Autism înalt funcțional și este pasionat de fotografie. A făcut fotografii în Suedia și Finlandia în cadrul proiectului #jurnaldefotograf #cuDavid în #Laponia.
  • Dragoș Asaftei (www.dragosasaftei.ro) este din 2015 fotograful oficial al lui Klaus Johannis. Cel mai mult îi plac fotoreportajele și fotografiile din natură. În 2011 a fotografiat din zbor întreaga Transilvanie.
  • Radu Dumitru (www.nwradu.ro) scrie de mai bine de zece ani pe blogul lui despre gadgeturi, calculatoare, dar și despre lucrurile de toate zilele, cum ar fi pizza sau burgeri. Încearcă să scrie de fiecare dată despre lucruri utile oamenilor. Fotografiatul i se potrivește mai ales datorită pasiunii pe care o are pentru gadgeturi.
  • Vlad Eftenie (www.veftenie.blogspot.com) este lector doctor arhitect at Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București, realizează o rubrică la radio despre modul în care oamenii privesc orașul și ține workshop-uri și prelegeri stradale despre fotografia de stradă. De asemenea, pregătește o carte despre modul în care vede el gestul de a fotografia, folosind ca ingrediente spațiul, timpul și emoția.

Dacă te duci prin Sun Plaza să ne trimiți și nouă o poză. Noi până prin Septembrie nu ajungem în București.


Privire în interiorul vieții de nomad digital

Nu știu cum s-a nimerit, dar Andreea și cei de la Momondo ne-au luat la întrebari recent despre viața noastră. Interviul de la Momondo urmează să apară zilele următoare. Azi poți să citești aici despre ce ne dă curajul de a merge mai departe într-un interviu #safenomad.

Eu tocmai mi-am instalat Bitdefender total security 2018 și acum stau mult mai liniștită. Chiar zilele trecute mi-am împrumutat laptopul unui client al hostelului pe care îl bănuiam că e hacker sau minim geniu neînțeles. Mi-am instalat antivirusul, am făcut upgradeurile necesare, sunt în siguranță!


1 august 2017 – cinci ani de blog

Woaaaa, nici nu știu când au trecut cinci ani, dar mă bucur și încă mă felicit zilnic pentru decizia luată! Și cum cinci mi se pare un număr frumos, vă pregătim un festival de premii zilnice la început de august. Recompensă pentru toată atenția și răbdarea de care dați dovadă! 🙂

Pentru că am primit și încă primesc foarte multe întrebări despre cum de am făcut blogul să funcționeze, mă gândesc să vin și cu un articol despre asta. Dacă ai întrebări le aștept.

Tot cu gândul la această aniversare încercăm să facem un design nou pentru blog, poate chiar și o siglă drăgută. Cel  mai probabil dăm copertina jos de pe noile hăinuțe după jumătatea lui august. Preferăm să facem lucrurile mai încet decât să ne grăbim și să le facem tot prost. Dacă ai propuneri și recomandări pentru noi, le așteptăm cu drag.


Un articol interesant despre nomazii digitali

Pentru că tot pare că subiectul zilei este din ce în ce mai mult despre asta, uite și un articol interesant de citit despre subiect. 

The rest, as we say, is history: ubiquitous Wi-Fi, Tim Ferriss and The 4-Hour Workweek, PayPal, blogs and now smartphones—an office in your pocket. Today’s digital nomads have spread across the globe, congregating in cheap cities like Chiang Mai in Thailand and Ubud in Bali. They hold TEDx-style conferences in these and other places to promote and propagate their particular lifestyle brand.


Petrecere în pijama cu leneși

Un video cute cu leneși alături de care poți să moțăi cât vrei. Sau, poți să economisești 600 de dolari și să te cazezi cu noi în cameră pe la vreun hostel. Suntem la fel de leneși ca leneșii din video.


Plaje spectaculoase în Albania

Cei de la Lonely Planet au scos acest video cu câteva recomandări de plaje izolate din Albania! Mă gândeam că ar putea să îți fie de ajutor pentru roadtrip-ul tău de vara asta!

 

Și binențeles, dacă ai orice alte informații interesante, așteptăm link spre ele!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

9 comments