Traseu de bicicletă în Berlin bifând mare parte dintre obiectivele turistice
Știam că Berlinul este foarte ofertant. Poți sta o săptămână, o lună sau chiar mai mult fără să te plictisești. Fără să apuci să vezi toate parcurile sau muzeele. Noi am închiriat biciclete în ziua cu numărul doi de Berlin și nu le-am mai lăsat până am plecat.
Azi vă arătăm și vouă ce traseu de bicicletă am făcut în Berlin, bifând și obiectivele turistice în drumurile noastre.
Video de călătorie în Berlin, zilele 2 și 3
Începem cu video-ul pe care l-am făcut în cele 2 zile de pedalat prin Berlin. Pentru noi, cel mai bun mod de a vedea orașul este pe bicicletă.
- Faci mișcare.
- Acoperi mult mai mult din oraș decât dacă ai merge pe jos.
- E mai ieftin decât transportul în comun.
- Plus că ești liber să explorezi în voie.
Iar Berlinul este perfect pentru biclă. E plat, are o infrastructură aproape perfectă pentru două roți, iar traficul este lejer. Atât șoferii cât și pietonii au respect pentru bicicliști, deci e și sigur.
Dă play la video să te convingi. Din păcate nu merge mobile, doar de pe desktop.
De unde închiriez bicicletă?
Să închiriezi bicicletă costă 12 Euro pentru 24 de ore în majoritatea locurilor. Noi am găsit cu 10 euro aproape de casă și am auzit povești că există și mai ieftin, dar nu am stat să căutăm.
Locul de unde le-am luat este un magazin cu diverse, iar oamenii de acolo sunt foarte amabili. Îi găsiți aproape de Kopernikusstrase.
E destul de aproape de East Side Gallery, deci dacă ești în zonă și vrei bicicletă, aici îi găsești.
Idei de traseu de bicicletă în Berlin
Ziua 1 pe bicicletă în Berlin
În total am parcurs peste 35 de km cu bicicleta, iar traseul a fost cam așa
Primul obiectiv a fost Zidul Berlinului. Mai exact, East Side Gallery, un memorial internațional al libertății. O porțiune de peste un kilometru de zid, pictată cu graffiti de către diverși artiști.
Am continuat apoi spre centru prin Gorlitzer Park. Nu e neapărat cel mai frumos parc din Berlin, dar ne-am luat un suc de mango și am făcut o pauză pe iarbă la soare.
Am reușit din nou să nu intrăm în niciun muzeu, dar am trecut pe lângă cel puțin 4 în drum spre Topography of Terror, o galerie care documentează atrocitățile comise de naziști, aflată pe locul unde a funcționat baza centrală a Gestapo-ului. E mult de citit, dar fascinant și oribil în același timp.
Ziua 1 de Berlin – vlog de călătorie
Găsești aici atât articolul cât și vlogul din prima noastră zi în Berlin.
A urmat Potsdamer Platz, un loc marcant în istoria orașului. A fost distrusă în totalitate în al doilea război mondial și refăcută după căderea zidului Berlinului în 1989. La nici un an după, Pink Floyd a susținut un mega concert în acest loc, sărbătorind reunificarea Germaniei și marcând un nou început. De atunci, Potsdamer Platz s-a dezvoltat enorm. Aici am văzut cele mai interesante clădiri moderne din Berlin. A, și tot aici se află și Muzeul Spionajului.
Am trecut apoi pe lângă cele peste 2500 de coloane ce formează Memorialul Holocaustului (Denkmal für die ermordeten Juden Europas) și am ajuns la Brandenburger Tor, unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale orașului.
După ce am trecut pe sub poartă înainte și înapoi, am ajuns la Bundestag. Din păcate, noi nu ne-am gândit cu suficient timp înainte să ne facem rezervare pentru a urca în cupolă și am admirat clădirea doar de afară. Puteți să vă faceți rezervare aici.
Pe seară am traversat parcul Grădinii Zoologice și am ajuns la Schloss Charlottenburg să vedem apusul din grădinile ce înconjoară palatul construit în secolul 17.
În drum spre casă, ne-am oprit în Alexander Platz să bem o bere. Un obiectiv un pic supraevaluat. Nu am fost impresionați.
Ziua 2 pe bicicletă în Berlin
Ne-am trezit cu febră musculară. Ne-am învârtit mai mult sau mai puțin prin aceleași zone, dar am văzut lucruri noi. Densitatea de obiective este destul de mare încât să nu te plictisești.
Cam așa a arătat traseul nostru:
Am trecut mai întâi pe lângă St Michael Kirche, în drum spre Gendarmenmarkt, unde am admirat arhitectura celor două domuri din secolul 18, cel Francez și cel German. În această piață se organizează târgul de Crăciun dar și diverse evenimente de-a lungul anului.
Apoi ni s-a făcut poftă de bubble tea și am mers special până la Come Buy, lângă Hackescher Markt. Nu regretăm nimic! 🙂
Ne-am întors prin Potsdamer Platz căci mai aveam niște clădiri de admirat și am încheiat ziua la Tempelhof. Un aeroport abandonat în 2008, transformat în parc și muzeu.
Unde să mănânci în Berlin?
Din fericire și la capitolul mâncare Berlin stă foarte bine. Găsești foarte multe gherete de doner kebab la 4-5 euro. Un kebab mare e suficient pentru două persoane.
Am stat la coadă la Gemuse Kebab, dar nu am fost așa impresionați. Găsești aici videoul în care am povestit și despre asta. 2 ore de stat la coadă au fost cam mult.
O altă recomandare încercată cu teamă au fost burgerii de la Burgermeister. Dacă stăteam iar 2 ore la coadă probabil cedam nervos. Nu a fost cazul. Am așteptat cam 20 de minute la coadă, apoi alte câteva minute până a fost gata comanda noastră. A fost delicios, și ne-au plăcut foarte mult cartofii chili con carne.
Poze din Berlin
Găsești pe pagina de Facebook o parte. Suntem foarte în urmă cu editatul și cam ăsta e ghidul nostru pentru Berlin, probabil o să vină un articol foto când o să fie pozele gata.
Mai urmează și ziua 4 de Berlin, ultima noastră zi!
Travel & love, love to travel!
O idee geniala pentru mersul cu bicicleta in Berlin. Traficul in 2018 este groaznic asa ca bicicleta este ideala pentru transport.
Nextbike – 3euro / zi. Dar este in regim „uber”, trebuie sa o lasi altora la destinatie, si apoi prin aplicatie sa pui mana pe urmatoarea (sau pe aceeasi daca nu a fost luata). Ce imi place totusi la ele este ca nu cantaresc 25 de kg cat una tipica de rental.
Uite habar nu aveam de aceasta optiune.
Salutare Simona și Alex! N-am prins eu filmul de la început sau nu ne-ați spus nimic de posibilitățile de cazare in Berlin. Nu mă omor deloc după city-break-uri, așa că m-ar interesa cam care sunt preturile pe noapte. Mulțumesc frumos și spor la călătorii!
Salut Claudiu. N-am menționat nimic de cazare pentru că noi am stat la o prietenă care locuiește acolo. Dar găsești sute de variante pe booking 🙂