• Menu
  • Menu

Jurnal de călătorie, plecăm în Guatemala

În câteva ore, la 6 jumătate dimineața la noi, plecăm spre Guatemala. Au fost aproape două luni minunate în Mexic. Aceste două luni despre care inițial spuneam că o să fie două săptămâni.

Pentru mine cel puțin Mexicul a fost o surpriză foarte plăcută. De ce nu credeam că stăm prea mult în Mexic? Pentru că mă gândeam că vreau să ajungem cât mai repede în Peru și Bolivia. Dar toate la timpul lor și nu regretăm deloc timpul petrecut în pensinsula Yucatan.

Drumul spre Guatemala

Ne-am hotărât într-un final că plecăm din San Cristobal de las Casas direct spre lacul Atitlan. Călătoria are loc în timpul zilei pentru că cică nu e o idee bună să mergi noaptea. O să fie complicat tare să ne trezim, dar e ok. Cu cât sunt mai obosită, cu atât dorm mai mult în mașină în călătoria de 9-10 ore. Având în vedere că trecem și granița, cine știe, poate chiar mai mult.

Biletele de autobuz San Cristobal de las Casas-Panajachel (la lacul de care ziceam) au costat 350 de pesos de persoană. 16 euro, nu e rău. Dar totuși este shuttle, nu autocar. Sper să nu fie multe serpentine.

Am găsit și o cazare la 18 euro care pare ok în poze. Vedem la fața locului exact. În poze pe Booking multe cazări par tare urâțele!

Ce facem în Guatemala?

Continuăm ce am făcut și până acum. Am auzit multe de bine de această țară, tare sunt curioasă. Avem oarecum un plan/traseu. Ne gândim să nu mergem totuși la Tikal pentru că suntem puțin „ruinout” :). Am văzut o grămadă de ruine și încă mai avem de văzut.

Dacă ai planuri în zonă și ai dat peste articolul ăsta, uite aici harta pe care o poți personaliza.

Mai avem de scris despre Mexic pe blog. Găsești aici toată arhiva din Mexic. Am rămas cu poveștile tocmai la Merida. Așadar mai avem Palenque, câteva povești și din Merida și ruinele de la Uxmal și experiențele din San Cristobal.

Mulțumim Mexic pentru tot! Ah, iar voi, nu uitați să ne votați vă rugăm! Vrem să revenim cel puțin încă 6 luni în Mexic.

Drumuri bune tuturor!

 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.