• Menu
  • Menu

Experiențe de încercat în Nicaragua – volcano boarding

Sunt două locuri în lume în care poți încerca nebunia asta! Boarding pe vulcan. Sună cel puțin excentric, nu? Temerarii pot alege să se dea chiar în picioare. Noi, ceilalți, muritorii de rând, ne dăm sanie. E suficient oricum să auzi o singură poveste despre căzături și zgârieturi pe față și nici sanie nu îți vine să accelerezi prea mult.

La final o să te trezești spunând: dar de ce mi-a fost frică? A fost oricum foarte lejer. Hai, ne dăm iar?

Recordul de viteză e stabilit la 90 de km/h. Încearcă cineva să îl depășească?

Prima dată când am auzit de vulcano boarding eram în Guatemala la Semuc Champey. Rău nu mi-a sunat, dar mă gândeam că e genul acela de chestie excentrică, scumpă, pe care nu o vom face.

Cu cât ne apropiam de Nicaragua însă deja mă gândeam că e posibil să fie una dintre amintirile cele mai faine. Cum să ratăm experiența? Mai ales că nici prețul nu este atât de înficoșător. De la 21 de dolari de persoană până pe la 35. Nu ne-am înșelat.

La ce să te aștepți de la experiența vulcano boarding?

De știut este însă că prețul influențează puțin și calitatea experienței. Costume mai funky și pistoale de măsurat viteza.

Miezul experienței rămâne însă la fel indiferent de prețul plătit. Mergi cu o mașină până la vulcan, pe drum te bucuri de praf, drum de țară și priveliști destul de faine. Pe multe nu le vei putea poza pentru că drumul este destul de accidentat. Ai nevoie de cel puțin o mână pentru echilibru.

La baza vulcanului ți se ține un mic training și primești sania pe care o poți căra până în vârf. Să fie recompensa mai mare. Sau poți alege să plătești cam cinci dolari și o să îți care altcineva placa.

Urcarea nu este neapărat dificilă, dar nu uitați să vă îmbăcați lejer pentru că este destul de cald și să luați suficientă apă la voi. Pe drum întâlniți și zone cu nisip în care avansați doi pași și alunecați unul.

Dar priveliștea la tot pasul a fost absolut genială!

Vlog de călătorie – volcano boarding pe Cerro Negro

Dă play și hai cu noi acolo. O să fie epic!

Vulcanul Cerro Negro

Este unul dintre cei mai tineri vulcani din Nicaragua și este încă foarte activ. A trecut ceva vreme deja de când nu a mai erupt și ar urma să o facă în următorii doi ani cel mult. Îi este monitorizată în mod constant activitatea, așadar e chiar safe mersul printr-un vulcan activ. Momentan.

Sentimentul că ești acolo? 100% de neprețuit!

A meritat?

Da! Și vă recomandăm experiența în cazul încare ajungeți prin America Centrală! Priveliștea până în vârf, mersul prin mijlocul vulcanului încins. Dă play vlogului de călătorie și uite și două poze de la apus pe Cerro Negro.

 

Dacă ți-a plăcut nu uita să îi dai un like, share, să ne urmărești pe Youtube și pe Instagram!

Travel & love, love to travel!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

8 comments