• Menu
  • Menu

Explorând Semuc Champey independent. Unul dintre cele mai frumoase locuri din Guatemala

Semuc Champey – greu de ajuns?

Bine, poate că nu este cel mai ușor să ajungeți până aici, dar asta nu ar trebui să te dezcurajeze. Peisajul este special iar noi credem că merită. Citisem pe multe bloguri că e dificil să ajungi, că trebuie să muncești pentru Semuc etc… În realitate, având atât de multă informație la dispoziție, nu e chiar atât de greu.

Te așteaptă un peisaj unic, cascade cu apă turquoise, jungla guatemaleză și unul dintre cele mai frumoase peisaje din Guatemala.

Din Antigua noi am luat un shuttle spre Semuc Champey. Aproximativ 12 ore mai târziu ajungeam în Lanquin, satul din apropiere. Am plătit cam 130 de quetzali de fiecare pentru locurile noastre.

La dus am făcut 12 ore, ultima bucată de drum nu este asfaltată iar șoferul nostru a mers extrem de încet. La întoarcere am plecat din Lanquin pe lumină iar asta a ajutat foarte mult. Până în ora 6 eram înapoi în Antigua.

Lanquin, un mic Paradis retras

Lori îmi punea că ea aici a reușit să vadă și un quetzal (pasărea). Noi nu am fost la fel de norocoși, dar am avut partea noastră de natură uimitoare.

Cu bus public sau cu shuttle?

Noi am analizat ambele variante. Cu autobuz public ieșeam cu 20-30 de quetzali mai ieftin. Nu cât să merite toată complicăciunea de a schimba 3 autobuze până în Lanquin. Plus că dacă pierzi unul din autobuzele astea e posibil să fie nevoie să plătești o noapte de cazare.

Unde să stau în Lanquin?

Noi am stat și la El Retiro, dar și la Vista Verde.

La El Retiro pentru că era Crăciun și nu mergeau autobuzele au încercat să ne taxeze aproape dublu față de cât plăteam. Din cauza asta am și plecat după două zile spre Vista Verde.

De Vista Verde ne-am îndrăgostit atât de tare încât nu ne mai dădeam duși de acolo. Așadar recomandarea noastră este Vista Verde. Cu o piscină grozavă din care se vede peisajul, camere destul de mari (noi am ales o cameră privată). Iar angajații nu sunt angajați, sunt frați și surori iar pe noi ne-au făcut să ne simțim ca acasă.

Vista Verde ftw așadar. Îi găsești pe Facebook, pe Booking și Hostel World.

Explorează Semuc Champey fără ghid

Toate unitățile de cazare vând tururi. Dar dacă nu plănuiești să vizitezi și peștera, atunci chiar nu merită să plătești tur și să stai să depinzi de alții. Asta pentru că îți poți face programul așa cum dorești.

Din Lanquin până la Semuc Champey sunt cam 45 de minute de drum destul de accidentat. Poți lua mașini din sat, sau poți să vorbești cu cei de la cazare. Noi am negociat, ne-am strâns mai mulți și am plătit 30 de quetzali fiecare dus-întors pentru drum.

Intrarea în parc te mai costă 50 de quetzali de fiecare. Și cam asta e tot. Ai semne ce te îndrumă spre view point. Urci pe o parte, cobori pe alta, direct la piscine iar acolo te poți bucura în voie, așa cum am făcut noi. Găsești la finalul articolului și vlogul de călătorie.

Ți-aș mai recomanda să iei cu tine încălțări închise ca să nu te lovești sau să nu aluneci, suficientă apă și să urci prima dată pentru priveliștea de sus ca mai apoi să te poți bucura de piscine și să te răcorești.

Cu sau fără grup la Semuc Champey?

Merită să iei un grup doar dacă vrei să mergi și la peșteră. Mulți nu au fost impresionați și/sau au regretat că au fost cu tur. Se vizitează doar cu o lumânare și pleci de acolo cu ceva zgărieturi și vânătăi.

Cei care au luat tur fără peșteri au fost dezamăgiți pentru că au realizat că puteau face același lucru ca și noi, fără să mai depindă de cineva care să le dicteze programul.

Vlog de călătorie de la Semuc Champey

Dacă ești curios să vezi și vlogul, dă un play. O să vezi cum arată mașinile care te duc până la Semuc Champey. Nouă ne-a luat atât de mult timp să ajungem pentru că tot ploua și ne doream să putem să și filmăm.

Pe drum peisajul este superb, dar prea multe poze nu am putut face tocmai din cauza drumului accidentat.

Enjoy!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.