• Menu
  • Menu

Live for the story 5 – Probabil cel mai frumos răsărit de soare din America Centrală (P)

Nu sunt eu mare fană a trezitului devreme, asta o știe toată lumea. Și cu atât mai puțin să mă trezesc și să rămân trează când nu am și o cafea lângă mine. Dar toate lucrurile astea se schimbă radical atunci când am parte de experiențe cu adevărat speciale.

Așa cum au fost cele două răsărituri de soare de la Casa Tortuga, Playa Dorada, El Salvador. Și când mă gândesc eu că aproape era să le ratăm. În prima dimineață Alex nici nu s-a trezit, dar s-a lăsat convins pentru dimineața cu numărul doi.

Cum a arătat unul dintre cele mai frumoase răsărituri de soare văzute?

Extrem de puternic și electric. Nici noi nu ne așteptam. Ba chiar, așa cum se vede și în vlogul de călătorie de mai jos, Alex era chiar dezamăgit pentru că erau nori și în primă fază răsăritul nu prea s-a văzut.

Dar și când a apărut soarele, am fost amândoi: wooooow! Hai, nu te mai țin, mai bine îți arătăm fotografie cu fotografie. 

Ăsta a fost primul răsărit de soare.

Știu, unele dintre imagini par să fie super prelucrate. Nu sunt. Pare că e apus, nu e. Tocmai din cauza asta ți-am lăsat și vlogul. Acolo nu edităm în nici un fel culorile.

Cum de poată să fie răsăritul așa electric?

Eu îmi explic prin prisma faptului că nisipul este negru. Toate culorile arată și se reflectă altfel. A fost o nebunie. Și de unde râdeam de Alex că nu prinde răsăritul, el în realitate a prins unul dintre cele mai frumoase. Hai să vezi și rărăsitul cu numărul doi.

Și apoi a ieșit soarele de după nori.

În afară de acesta, eu îmi amintesc doar un singur alt răsărit nebunesc de frumos. De prin Iran, acum patru ani, în prima noastră excursie împreună. Atunci am avut tot un Canon cu noi. Două chiar. Și am urcat pe un munte, undeva în mijlocul deșertului și am privit răsăritul în timp ce ghidul nostru ne cânta un cântec extrem de frumos (și trist, probabil, nu înțelegeam versurile) în Iraniană. Poți să găsești aici, de la minutul 1:03, momentul răsăritului în Iran.

Acolo a fost foarte special și locul, momentul, contextul, atmosfera.

Cu ce am surprins momentul din El Salvador?

De data asta am fotografiat cu Canon EOS M100, cu ambele obiective, cel standard și teleobiectivul care mi-a fost foarte de ajutor. În prima dimineață am plecat fără obiectivul de zoom spre răsărit. În dimineața cu numărul doi l-am luat cu mine ca să pot prinde și păsările și pescarii. Ce bine!

Și acum serios, nu doar că e campanie, pentru că nu mi-ar sta în fire să îți recomand ceva ce eu nu folosesc, dar dacă ești om pasionat de călătorii, nu ai un buget imens pentru aparatul cu care să surprinzi momente, nu ești nici as în ale fotografiei, aparatul ăsta alături de obiectivele potrivite o să îți fie aliat!

De ce? Pentru că nu costă o avere și îți apără spatele atunci când vrei să o facă. Ba chiar pe mine încă mă surprinde ce imagini bune poate să scoată. Fără efort și cu un dram de talent uneori fără pic de editare.

Kudos and go for it. O să urmeze și un review complet al aparatului în măsura în care mă pricep eu să scriu un review la aparate foto. Complet onest, cu bune și rele. Nimic nu e perfect, știm toți asta, da?!

Travel&love, love to travel.

 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.