• Menu
  • Menu

Cea mai mare sperietură de când suntem plecați prin Americi

Nu ne speriem chiar așa ușor. Ne-am înfuriat, dar nu speriat când ne-au furat din camera în care stăteam, am mai tresărit la drumuri noaptea pe margine de prăpastie, ne-am îngrijorat când ne-am văzut la interviu în Mexic, dar fără să știm exact ce se întâmplă.

Cel mai tare însă, până acum, ne-am speriat când eram prin Guatemala. Ne mutasem din Panajachel în San Pedro la Laguna, găsisem o cameră simpatică, cu o vedere demențială și apă caldă. Din cauza acestei ape calde era să o pățească Alex.

Apa caldă prin America Centrală

Mai ales în Guatemala apa caldă înseamnă un fel de instalație improvizată peste țeavă. Poate montate corect instalațiile astea sunt ok, dar unde ne cazasem noi nu mai fuseseră verificate de mult firele.

Când am făcut eu duș chiar m-am gândit că ar fi bine să nu mă electrocutez.

Mă rog, să vă povestesc. Stăteam liniștită în hamac, priveam la lac. Când brusc văd flamă prin geamul de aerisire de la baie, îl aud pe Alex țipând apoi aud o bufnitură. Am sărit din hamac imediat și mă oprisem în fața ușii de la baie. Îmi era frică să deschid ușa și mă gândeam ce naiba fac. L-am întrebat – ești ok? Speriat și el, a ezitat să răspundă două secunde.

Știți cum uneori creierul face să pară ani momente scurte de genul? Când l-am auzit vorbind pe Alex și l-am văzut ieșind din baie am început să râd și să plâng simultan. De unde stăteam eu în hamac și ce s-a auzit din baie eram sigură că s-a electrocutat și a căzut. Știam că dacă deschid ușa și pun mâna pe el, risc să mă electrocutez și eu.

Ce s-a întâmplat

Firele erau vechi și nu foarte bine izolate. Din cauza conndensului din baie au făcut flamă, dar firele nu au căzut, nu l-au atins pe Alex sau apa. Dinspre duș spre toaletă baia avea o treaptă iar Alex s-a lovit încercând să sară acolo, de aici zgomotul.

Cum s-a rezolvat?

A venit nenea de la cazare, meșterul casei, nu electrician de profesie, a schimbat firele, a pus și niște extra bandă izolatoare, a curățat de calcar găurile de la duș și ne-a asigurat că așa se face în Guatemala. Toată lumea are aparate așa, aia e, uneori mai fac o flamă, alteori îți mai coafezi puțin părul în duș… nu-i problemă.

Am mai găsit și alții care au avut probleme cu dușurile de genul. Găsești aici tot felul de tips and tricks despre cum să supraviețuiești tipului ăsta de instalații și dușuri.

Mă rog, pentru mine ăsta încă e unul dintre cele mai nasoale momente trăite până acum. În cele două secunde până mi-a răspuns Alex mi-au trecut prin cap o grămadă de tâmpenii, m-am întrebat oare cum îl scot din baie dacă s-a electrocutat și multe altele. Din duș Alex s-a gândit că ar fi o metodă foarte tâmpită să mori, electrocutat într-o baie din Guatemala.

Totul bine, au trecut câteva luni de atunci, am învățat să ne descurcăm și cu dușurile în partea asta de lume. Pfiu!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=G-EYVJ26KTP3