• Menu
  • Menu

Pe unde duci un străin când vine în România?

Asta este una dintre cele mai frumoase povești din ultima vreme. Știu că mereu spun așa. Dar mereu mă lovesc povești atunci când am mai multă nevoie de ele. Și-mi place când sinconicitatea își face loc în viața mea.

Conceptul acesta spune că uneori evenimentele sunt coincidențe pline de înțeles. Iar cu o săptămână înainte tocmai spuneam că te saturi de atâtea petreceri de la revedere. Și că nu ai niciodată habar când o să întâlnești iar oamenii cu care ți-a făcut plăcere să petreci timp.

Synchronicity is a concept, first introduced by analytical psychologistCarl Jung, which holds that events are „meaningful coincidences” if they occur with no causal relationship yet seem to be meaningfully related. (mai multe aici)

Iar apoi am făcut cunoștință cu Jannot. Proaspătă absolventă de medicină, o introvertită cu mult chef de aventură, călătoare solo prin America Centrală. Am călătorit împreună pe Rio San Juan și am apucat să ne plângem una alteia de problemele astea de gagici pe care le avem când stăm plecate mult de acasă. Asta nu are cum să nu te lege pe viață. Uite că acum am ajuns să mă întreb – pe unde duci un străin când vine în România?

Când am plecat, în dimineața aia, ne-am spus la revedere. De parcă seara urma să ne strângem iar în fața unei sticle de rom și să depănăm povești din copilărie. Adevărul era însă că habar nu aveam când urma să ne mai vedem. Sau, așa cum se întâmplă de multe ori cu relațiile dezvoltate la drum, dacă aveam să ne mai vedem.

Dar apoi am găsit noi bilete spre casă în apropiere de ea, s-a dat la maxim și știm exact ce vom face în weekendul ăla. Și calculând când ar fi un moment bun pentru ea să vină în România s-a gândit că 29 mai-3 iunie ar putea să fie un moment foarte bun. A vorbit și cu șefa și tanaaaaa!

Nu că e o nebunie curată superbă? Ce frumos se așează lucrurile și când aveam mai mare nevoie de confirmarea că prieteniile la drum nu sunt așa de efemere, bang! Uite!

Și să fiu cinstită, nu toate relațiile sunt trecătoare. Anul acesta ne-am întâlnit iar cu Ray și Jess de exemplu. S-a nimerit să fim în Mexic și să avem trasee care se intersectau perfect.

Acum cinci ani am stat la un couchurfer în UK cu care încă mai țin legătura ocazional. El este din Ecuador și sper să reușim să ne vedem anul următor când ajungem pe acolo. Și am tolba plină de povești de genul.

Da, probabil că 90% dintre prieteniile făcute la drum au șanse să moară foarte repede, la fel ca orice altă prietenie. Dar e grozav când întâlnești oamenii ăia care sunt fix din mulțimea ta. Care îți înțeleg glumele, umorul, momentele când ești super buimac dimineața. Știți, acum încep să fiu super super nerăbdătoare pentru toate lucrurile bune care mă așteaptă în România. Am auzit că a venit și primăvara.

Sunt foarte entuziasmată pentru că vine Jannot să ne viziteze. Mereu le spun oamenilor să ne contacteze când ajung în România, dar de puține ori am ocazia să fac pe ghidul cu adevărat.

Și apropo de asta, sunt curioasă

Pe unde duci un străin care vine în România cinci zile?

O să și urcăm pe un munte, un deal, ceva. Prietena noastră își dorește sigur asta. Și vrem neapărat să o ducem și pe Transalpină pentru că este unul dintre locurile noastre preferate din România. O să îi placă foarte foarte mult să vadă sătuce. Cred că vreau să includ în mix și niște castele sau conace.

Mai am idei, dar nu vreau să vă influențez. Nu vreau nici să stăm doar în mașină, deci trebuie să ne gândim bine cât de departe mergem prin România. Și vrem neapărat să facem cât mai multe activități în aer liber.

Yuuhuuu, roadtrip prin România la început de iunie!

Deci? Pe unde duci un străin când vine în România?

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

17 comments