• Menu
  • Menu

Sper că asta e prima iarnă la căldură

Acum șase ani am plecat două luni prin Asia. Speram eu să evit cele mai nasoale două luni de iarnă. Mă rog, am început cu o oprire de 12 zile în China la minus multe grade. Știu că îmi puneam pe mine ciorapi de-ăia groși de iarnă, colanți și apoi blugi. Apoi am plecat spre zone mai calde. Când mă aclimatizasem și-mi era mai bine m-am întors în mijlocul unei noi perioade de frig și viscol în România. Deci în anul ăla am ocolit doar parțial iarna.

Acum doi ani ne-am aruncat cu elan spre Asia. Tâgâdâm tâgâdâm și lipa lipa, s-a nimerit să plecăm în februarie. Ce să faci, nu a fost cea mai bună sincronizare. Cât era cald și frumos și în România, prin Asia noi ne-am mutat după căldură pentru că așa s-a nimerit. Nu pentru că așa ne-am dorit. Mă rog, noi ne-am distrat și la 40 și ceva de grade. Chiar dacă ne simțeam ca puii la rotisor.

Când s-a apropiat iarna iar noi ne frecam mâinile și ne făceam planuri cum să facem să nu revenim în țară până la căldură, a trebuit să revenim. Nu oricum, ci (pauză pentru suspans) ai ghicit, fix înainte de frigul ăl’ mare, la mijloc de noiembrie. Pățăști… Măcar am avut geaca Haine cu spirit să îmi țină de cald.

Este prima iarnă pe care pare că reușim să o fentăm. Mai avem puțin mai mult de o lună până revenim acasă.

Ce voiam să vă spun, se poate oare să încheiați afacerile cu iarna până atunci? Sau riscăm să dăm peste zăpadă și de 1 mai?


Și dacă nu îți place iarna de afară din mijlocul acestei primăveri încearcă să schimbi ceva. Climate Change is real.

Azi se întâmplă Earth Hour și sper că de la 8 jumătate o să închideți televizoarele, laptopurile, telefoanele. Puteți sta în jurul unui castron de popcorn cu familia, închizând lumina, spunând fiecare povești. Puteți purta conversații și să vă țineți în brațe o oră întreagă.

Sigur găsiți o grămadă de lucruri de făcut într-o oră încercând să folosiți cât mai puțină electricitate (sau deloc). Vă provoc!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.