• Menu
  • Menu

Maastricht – Ziua Regelui în Olanda

Fără să plănuim în avans, după ce am experimentat Dia de muertos în Mexic și Semana Santa în Nicaragua, în Europa am aterizat în mijlocul unei alte sărbători extrem de populare.

Ziua Regelui în Olanda

Sărbătorită pe 27 aprilie, marchează ziua de naștere a regelui Willem Alexander. De la prietena noastră din Olanda am aflat că ziua se sărbătorește diferit în țară. În Amsterdam de exemplu sunt foarte multe petreceri și toată lumea se îmbracă în portocaliu. Îi spun nebunie portocalie.

it is also an opportunity for „orange madness” or oranjegekte, a kind of frenzy named for the national colour. via wikipedia

În zona în care ne aflam noi petrecerea era mult mai temperată. Mulți oameni pe afară, o parte îmbrăcați și în portocaliu, câteva steaguri atârnate. Pe aici, pe colo câteva evenimente.

Obiceiuri de Ziua Regelui în Olanda

De cele mai multe ori în această zi se organizează târguri de vechituri. Toată familia se adună, strânge vechiturile pe care vor să le vândă, apoi își petrec ziua în parc alături de alte familii. Mi s-a părut o tradiție foarte simpatică.

Pentru toată lumea e cel mai bun prilej de socializare și ieșit din case. Mai ales dacă se întâmplă să fie vremea bună.

Vlog de călătorie din Maastricht de Ziua Regelui

Poți să vezi și în acest vlog de călătorie cum a fost atmosfera prin oraș. Dacă nu ai chef să vezi tot vlogul, dă direct la 5.38. Cam acolo ajungem în Maastricht.

Ah, iar spre final vezi și niște prețuri. După ce a fost în România prietena noastră a spus că ei i se par foarte asemănătoare prețurile în magazine. La noi e poate ceva mai ieftin să mănânci în oraș.

Contraste de Ziua Regelui în Maastricht

Pe lângă străzile aglomerate, am dat și peste zone foarte goale ale orașului. Ceea ce a fost extrem de surprinzător și plăcut. Noi eram oricum obosiți după multe ore de somn, deci nu aveam energia pentru petreceri nebune.

Așadar, dacă sunteți în căutare de petreceri și nebunie pe străzile orașelor, mergeți spre Amsterdam. Dacă vă mulțumiți cu o petrecere temperată, Maastricht și orașele din jur sunt o alegere potrivită.

Iar despre Maastricht vom mai avea de spus lucruri pentru că este un oraș extrem de frumos pe care ne-a făcut plăcere să îl descoperim.

Travel & love, love to travel!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.