• Menu
  • Menu

Călătorii alături de bebe. Interviu cu Mariana și Andrei Cismaru

Din când în când îmi place să iau la întrebări oamenii din jurul meu despre călătoriile alături de cei mici. Azi povestim cu Mariana și Andrei Cismaru despre călătoriilor lor alături de Kiddo. Cea mică merge cu ei cam peste tot încă de la trei luni. Au așadar câteva lucruri de povestit despre asta.

Andrei scrie despre cum se vede relatia cu un copil de aproape doi ani aici iar Mariana tine un jurnal inca din prima luna de sarcina aici.

Mi-a plăcut mult acest articol cu motivele pentru care cea mică merge aproape peste tot cu ei.

Pentru că vrem să nu creștem un copil sălbatic, rupt de tot ce înseamnă socializare, interacțiune.

Enjoy și să fie de folos!

1. Aș vrea în primă fază să povestiți despre voi.

Mariana si Andrei. Impreuna din 2013, casatoriti din 2015, parinti din 2016. Incercam sa fim cat putem de relaxati si de normali la cap putem fi in nebunia de afara, incercam sa nu ne ferim copiliul de la nimic, pentru ca nici noua nu ne este tocmai comod sa ne spui ca nu avem voie sa facem ceva. Ah, avem si o potaie urecheata de care ne este super drag si care, cumva, merge cu noi cam peste tot pe unde il putem lua. Cand nu avem voie cu catel, ramane in gazda la prieteni. Mariana este ( inca) fulltime job mama si Andrei creste niste branduri de cafea in digital. Si nu numai.

2. Cat avea fetitita voastra cand ati plecat prima data la drum cu ea?

Primul drum a fost pe la 3 luni, in vacanta de Craciun si am mers la bunici, Braila-Galati. Drumul cu cele mai mari emotii, dupa ce am trecut de pragul asta lucrurile s-au super relaxat.

3. Pe unde ați fost împreună cu cea mica până acum?

Cam peste tot. Am fost la munte si la mare in Romania, am fost la Sibiu la festival de teatru, am fost cu ea cu masina intr-un Eurotrip de vreo 5000 de kilometri Romania – Franta – Croatia – Romania.
Primul zbor al ei a fost spre Dublin si a fost mai mult decat ok. In cele 4 ore s-a imprietenit cu jumatate din avion. Mai multe emotii am avut noi decat ea.

4. Ce înseamnă bagaj pentru kiddo? Cum vă descurcați la capitolul împachetat?

Inseamna un troller mare, cu multe haine, body-uri, tricouri, pantaloni si cand zic multe chiar sunt multe. Viteza cu care murdareste un copil hainele poate surprinde pe multa lume.
Pe langa haine sunt chestiile de necesitate: scutece, aleze, servetele umede, crema, biberoane, recipient de lapte praf si trusa cu medicamente.
Acum a inceput sa inteleaga ce se petrece si de multe ori o implicam activ in proces. Si aduce ea hainele la impachetat si de acolo preia Mariana.

5. Ați avut momente în care să vă fie teamă? (să fie bolnavă și să nu știți la ce spital să apelați sau cazuri asemănătoare).

Și cum ați depășit momentele?
Nu stiu daca teama e termenul potrivit, dar precauti da. Eu ( Andrei) imi alimentez un pic paranoia mereu si ma interesez inainte sa plec daca avem spitale prin zona, daca asigurarea de calatorie acopera si partea de pediatrie, care sunt procedurile pe unde mergem, etc. Dar momente de teama n-am avut.

6. Ce sfaturi aveți pentru părinții ce urmează să plece la drum cu bebe?

In primul rand, sa aiba mindestul potrivit. Daca pleci la drum cu ideea ca va fi nasol, asa o sa iasa. Noi cu masina calatorim mult in timpul orelor de somn, daca e drum lung, e recomandat noaptea, cand doarme kiddo. Asa scapi de stresul plicitiselii copilului. Fiti relaxati, va fi bine.

7. Ce locuri sau destinații child friendly recomandați?

Daca nu vorbim de chestii cu bubuiala, cluburi, scandal, cred ca orice destinatie e child friendly. Just go.

8. Ce aveti mereu la voi atunci cand calatoriti cu kiddo?

Jucarii. Carti. Carioci. Jucarii. Desene animate. Jucarii. Carti. Carioci. Jucarii. Multe jucarii.

Pe Andrei îl găsiți și pe Facebook și Instagram. Pe Mariana o găsiți aici pe Facebook și aici pe Instagram.

Tu călătorești alături de cei mici?

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 comment