• Menu
  • Menu

Informații utile pentru o călătorie în Insulele Azore

Insulele Azore sunt încă un Paradis oarecum retras al Europei. Arhipelagul se află undeva la 1500 de km în mijlocul Oceanului Atlantic și găzduiește 9 insule. Perioada cea mai potrivită pentru o vizită este în lunile Mai-Septembrie.

Sunt trei aeroporturi internaționale pe insule: Ponta Delgada pe insula Sao Miguel, Lajes pe Terceira și Horta pe Faial. Zboruri internaționale mai aterizează uneori și pe Santa Maria sau Pico, dar mai rar.

Pro tip – încearcă să eviți perioada Iulie, August, cânt prețurile explodează și este mai aglomerat.

Toate insulele au aeroporturi, deci este destul de ușor și chiar recomandat să luați avionul. Tot în perioada Mai-Septembrie circulă și feriboturi între insule, puteți ajunge și pe Insula din Villa Franca do Campo. Detalii găsiți aici.

Cum ajungi în Insulele Azore?

Foarte mulți oameni ne-au întrebat cum să facă să ajungă în Azore. Evident, o să fie nevoie să combinați mai multe zboruri și după cum știți deja cei de la Tap Portugal nu mai operează curse directe.

În acest video vezi traseul nostru până în Azore.

Cel mai bun sfat pe care pot să vi-l ofer este să vă găsiți drumul până în Lisabona sau Porto iar de acolo să vedeți spre ce insule vreți să zburați, în ce ordine etc. Metoda recomandată de explorare este zborul între cele 3 grupuri de insule și doar între cele mai apropiate barca. Găsiți detalii și aici. Mai jos numele insulelor, cele care au aeroporturi internaționale cu bold. + fotografia asta care mi se pare foarte utilă

  • Flores
  • Corvo
  • Sao Miguel
  • Santa Maria
  • Graciosa
  • Terceira
  • Sao Jorge
  • Pico
  • Faial

Chiar dacă nu le-am văzut, toate insulele sunt superbe și fiecare are specificul și istoria ei. Noi am decis să ne concentrăm atenția asupra unei singure insule: Sao Miguel. Cea mai mare insulă a arhipelagului.

Insulele Azore 2 Insulele Azore

Găsești aici articolul cu locurile vizitate de noi. Acum ne ocupăm doar de informații generale pentru zonă. Poți totuși să mergi pe Youtube și să vezi seria de videos.

Locuri de vizitat pe Sao Miguel, Azore

Explorarea în insulele Azore

Închiriază mașină și distracție plăcută! Sincer este cel mai bun mod pentru a explora.

Există și autobuze pe insulă însă fie ultimul autobuz revine destul de devreme, gen 4.30, fie nu au un program foarte exact.

Dacă nu vrei să închiriezi mașină din diverse motive, atunci poți să folosești o combinație între autobuze, taxi și mult mers pe jos sau poți să alegi unul dintre tururile cu grupuri. Există opțiuni din plin.

Pe Sao Miguel noi am închiriat mașină de la Azores Easy Rent. Ne-au fost recomandați de către ferma la care stăteam și i-am ales pentru că în prețul minim aveam inclusă și asigurare, în timp ce majoritatea companiilor de închiriere nu aveau o asigurare minimă inclusă. Garanția a fost de 300 de euro, returnată imediat după ce am predat mașina.

Drumurile sunt bune. Noi ne-am băgat și pe drumuri pe care nu mai era nimeni, sau cel mult un localnic în tractor și nu am avut probleme. Spre unele puncte de panoramă pantele sunt destul de abrupte, mna, dacă vă știți mai slabi de inimă mai bine faceți niște cardio și urcați/coborâți la picior.

Vremea în Azore

Ni s-a spus și am sesizat și noi din plin că vremea în Azore poate să fie destul de bipolară. Dacă ai mașina asta nu este mereu o problemă, așa cum ați văzut probabil deja și în video pentru că poți să fugi rapid în zonele mai însorite.

Plajă? Bălăceală? Ocean?

Noi am mers în februarie-martie 2019, deci vreme de plajă clar nu am avut. Când am aterizat erau și trei furtuni în zonă, deci vremea nu a fost deloc prietenoasă în primă fază.

Ai plaje o grămadă. De bălăceală nu știu ce să spun, nu e ca și cum Oceanul Atlantic e renumit pentru cât de cald este. Cel mai cald este în Septembrie. Dar dacă mergi în Azore nu neapărat plaja trebuie să fie dorința principală pentru că ai foarte multe altele de făcut.

Oricum, ai izvoare termale în pădure, ceea ce e mult mai mișto. Chiar și mai ales când plouă.

Dacă ți-aș recomanda o plajă, atunci ți-aș spune să mergi la cea de la finalul acestui video.

Iar pentru bălăceală Sao Miguel are izvoare termale chiar la buza oceanului. Poți să te bălăcești astfel la 35-40 de grade celsius, la reflux, în Oceanul Atlantic. Am povestit despre asta la finalul acestui video.

Ce poți face (în linii mari) pe insula Sao Miguel

Drumeții și plimbări în natură din plin. Vegetație luxuriantă, cascade, grote, lacuri, lagune, lagune ascunse în pădure, tot aici găsești și singura plantație de ceai din Europa. Grădina Raiului din Europa este aici.

Stam la o ferma, bem lichior local de fructul pasiunii, ploua des si mult, dar nu lasam vremea sa ne stea prea mult in…

Publicată de Lipa-lipa.ro pe Joi, 21 februarie 2019

În perioada mai-septembrie puteți merge să vedeți balene în ocean sau să înotați cu delfini. Uite un grafic foarte util. Sursă

Lucruri de făcut în Ponta Delgada, insulele Azore. Ghid de călătorie

Prețurile în Insulele Azore

Cazarea

Am fost plăcut surprinși de prețurile găsite de noi, nu uitați totuși că am mers în extra-sezon. Prețurile la mâncare sau băuturi nu cresc în sezon, dar cele pentru cazare și închiriat mașină, da.

Noi am plătit 20 de euro pe noapte la Quinta de Bom Despacho. Atenție, cazarea nu este în centru iar la întoarcere trebuie să urcați dealul. 🙂 După primele două zile începeți să prindeți ceva mai multă rezistență fizică. 😛 Dacă oricum o să aveți mașină închiriată, nu vă deranjează în nici un fel. Un review despre cazarea noastră din Ponta Delgada într-un articol separat.

În sezon, în special în lunile Iulie și August prețurile urcă până la 40, 60, 80 de euro pe noapte. Depinde și ce preferințe aveți.

Găsiți aici o listă completă cu locurile de cazare de pe insula Sao Miguel.

Închiriere mașină

Noi am negociat și am plătit 18,3 euro pe zi. Da, foarte specifici oamenii din Azore. Vă spuneam deja că aveam incluse niște asigurări de bază. În caz că intra cineva în noi și alte pățanii de genul, dar roțile de exemplu nu erau asigurate. Am lăsat garanție 300 de euro, nu am avut nevoie de un card de credit, ci doar de cardul șoferului.

În alte locuri, fără să încercăm să negociem, pentru 7 zile de închiriere, prețul primit a fost de 20 de euro pe zi. Dar fără nici un fel de asigurare.

În sezon prețurile cresc. Vă las grila de prețuri a celor de la care am închiriat noi. Da, știu, clar nu e cea mai reușită fotografie, dar e singura.

Mâncarea

În centru puteți da pe la 30 de euro pentru două persoane pentru o masă, chiar mai mult. Aici intervin iar gusturile și preferințele voastre. Noi am găsit un restaurant căruia îi spuneam restaurantul nostru (A Colmeia) și unde prețurile erau ceva mai mici. Pe la 7 euro un burger din carne locală, la farfurie, un rissoto cu vită și alte bunătăți.

În supermarket sau la piață kilogramul de carne de vită se învărte între 4-5 și 10 euro, în rest legumele, fructele și alte produse ni s-au părut că au prețuri cel puțin asemănătoare cu România.

Dacă ajungeți pe Sao Miguel și vă place carnea de vită (dar nu numai), nu ratați restaurantul Asociației Agricole. Puteți consulta meniul, prețurile sunt mai mult decât decente.

În plus găsiți peste tot patiserii și localuri în care puteți să serviți cafea la prețuri foarte mici. (pe la un euro o cafea cu lapte). Alături de prăjituri, croissante, natas și alte bunătăți. Bine ai ajuns în Insulele Azore!

Brânzeturile și lactatele în general sunt și ele acasă. Cum ar putea să nu fie? Și e un deliciu să le încerci pe toate.

Sper că ți-au fost de folos aceste informații pentru o călătorie în Insulele Azore. Aici găsești toată categoria Insulele Azore.

Spor la călătorit și așteptăm întrebările.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5 comments