• Menu
  • Menu

Bagajul rămâne în avion în cazul unei urgențe

Aș vrea să nu fiți oamenii care își salvează bagajul în locul semenilor

Tot citesc despre recentul accident aviatic în care pasagerii s-au oprit să își scoată bagajele din compartimente, blocând și încetinind eliberarea avionului. Prima mea reacție a fost – jur că pot să înțeleg cât de important e laptopul ăla, dar nimic nu egalează viața altor oameni. Sau chiar viața ta.

Înțeleg și faptul că în hărmălaia momentului e greu să rămâi lucid, conștient și suficient de alert. Umanitatea își pierde tot mai mult instinctul de supraviețuire.

Aș vrea să nu fim pasagerii care nu ascultă niciodată instrucțiunile echipajului. Aș vrea în schimb să fim pasagerii care se uită pe acel carton cu instrucțiuni și proceduri. Pentru că acolo scrie mai mereu că bagajul rămâne în avion!

Instrucțiuni și proceduri în avion

Găsiți pe Pinterest o grămadă de variante, diferă de la o companie la alta și în funcție de tipul de aeronavă.

Salvarea bagajelor în situații limită pare un „trend”

Chiar pot înțelege toate circumstanțele atenuante pentru cei care au stat să deschidă compartimentele de deasupra capului. Pentru că așa sper eu că oamenii pur și simplu nu realizează uneori lucruri. Dar hai să nu fim noi ăia.

Several have stopped to collect wheeled suitcases and backpacks from the overhead lockers as they exited the plane Sursă

Se pare că din păcate este un trend.

And while it may seem like a natural reaction to cling on to your personal possessions in an emergency, aviation experts have warned the death toll — which has reached 41 — could have been significantly lower had passengers left the plane without their bags. – Sursă

Am vrut să pun aceste rânduri pe blog nu pentru că am impresia că sunt eu mai înțeleaptă, sau că m-aș fi descurcat mai bine. Nici nu pot să îmi imaginez să iau parte la o tragedie de genul.

Doar ca un reminder pentru comunitatea de aici. Că bagajul rămâne în avion dacă trebuie să părăsim de urgență aeronava, ne dăm jos tocurile ascuțite cu care putem să găurim puntea de coborâre, suntem cât de atenți putem la instrucțiuni. Punem prima dată masca noastră, apoi masca celor din jur, inclusiv a celor mici.

Nu putem să ne bazăm doar pe siguranța zborurilor, trebuie să ne facem și noi partea!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.