• Menu
  • Menu

Delta Dunării în mai

E o exagerare să spun Delta Dunării în mai. O bucată din Delta Dunării, așa cum s-a văzut prin obiectivul nostru.

După foarte mult timp pentru mine am revenit în Deltă. Amicii ne povestiseră despre cât de frumoasă și verde este în luna mai. Trecuse însă prea mult timp de la ultima vizită și nu știam nici noi ce așteptări să avem.

Tabăra de Fotografie pentru Bloggeri

Noi am ajuns în Deltă oarecum cu treabă. O tabăra de fotografie pentru bloggeri. Se întâmplă în fiecare an iar conceptul este destul de fain. Peste zi ne plimbăm, explorăm, descoperim, la final de zi prezentăm fotografiile realizate iar Cristi Șuțu le analizează și ne oferă feedback. Găsești pe instagram mai multe, dar și în acest articol am încercat să vă aduc un fel de jurnal foto.

Ocazie cu care eu am învățat că mai am ceva cale de bătut spre fotografiile alea spectaculoase, născute uneori din nimic. Și mi s-a confirmat că pentru fotografii în Delta Dunării mergi pregătit cu obiectiv cu mult zoom. Îți mai trebuie și stabilizare, dar și pricepere.

Altfel, în lipsa fotografiilor spectaculoase cu exemplarele din Delta Dunării, poți admira pelicanii, țigănușii, egretele și restul viețuitoarelor din zonă și cu ochiul liber, nu doar prin zoom-ul lentilei.

Ce ai de făcut în Delta Dunării?

Noi am stat la Pensiunea Doi Căpitani, loc de relaxare și încărcare a bateriilor. De acolo am luat excursii lejere prin zonă. Despre acest loc o să urmeze un review detaliat.

Despre Pensiunea Doi Căpitani vă voi spune însă că e un loc în care am găsit Oameni. Afacere de familie, construită, susținută, visată și gândită de ei. Pas cu pas.

Pe unde am fost în Deltă

Până la Sulina și ne-am bucurat de liniște, uneori de peisaj, dar alte ori ne-am simțit cam triști, văzând că orașele mici din România rămân tot mai singure.

Aș putea să vă spun povești despre melancolia din Deltă și oamenii ei, dar cred că realitatea momentului e destul de evidentă. Și nu cred că ajută dacă o cosmetizez eu.

Am oprit și la șantierul naval, loc acum lăsat în paragină în mare parte. În unele încăperi erau foi răscolite prin clădirile golașe, semn al vitezei cu care s-au grăbit oamenii să plece. Cumva și amintire a faptului că nu au plecat totuși de atât de mult timp.

În rest ne-am plimbat pe canale, am dat o fugă și până la plajă.

Am aflat destul de surprinși că magazinul din sat este la vreo trei kilometri de mers pe jos și am promis că trebuie să revenim pentru a face drumul de la Doi Căpitani până acolo. Vremea nu ne-a lăsat, dar simt că Delta are să îmi predea niște povești de viață, deci o să revenim.

Am am dat o fugă și până la pădurea Caraorman, unde am îmbrățișat copaci vechi de peste 600 de ani, la dunele din Deltă și la fântâna vânătorilor.

La Letea nu am ajuns, dar uite un alt motiv de revenire! Ce bucurie!

Și ce trebuia musai să fac, dar am cedat oboselii adunate în mod repetat, să mă trezesc pentru un răsărit în Delta Dunării. Când timpul pare că a stat în loc, departe de lumea dezlănțuită, în locul unde tradiția încă e obicei.

Dacă ajungi în Delta Dunării așadar sfatul meu nu e să alergi după fotografia perfectă, sau după cine știe ce specie rară, ci să te bucuri de liniște, natură și peisaj. De cântecul păsărilor dimineața, de brizele dese de vânt și de cele mai bune bucate de pește peste care poți da.

Cum ajungi în Deltă?

Noi am mers până la Tulcea la debarcader, am plătit parcarea publică și am lăsat mașina acolo, apoi am luat barca (60 de lei pe sens) până în Crișan, la Pensiunea Doi Căpitani. De acolo noi am fost suficiente persoane pentru a umple bărcile. Barca pentru plimbări costă tot pe la 60 de lei pe zi de persoană, 8 sau 10 persoane.

Pensiunile de obicei colaborează între ele, deci dacă ajungeți în zonă nu trebuie să plătiți o barcă întreagă dacă voi sunteți doi sau patru. Doar dacă asta vă doriți.

Știu că se termină luna mai, dar ai timp de programat pentru anul următor. Sau pentru vară. Aș putea să pun pariu că-i ok și în Septembrie, sau un Octombrie cald. E bine în Deltă.

Spor la călătorit!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments

Lipa Lipa
Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.