• Menu
  • Menu

Cum facem bani să călătorim

Salut. Noi suntem Simona și Alex și de 4 ani ne-am dat demisia de la joburile de birou și am ales un alt stil de viață. Suntem nomazi digitali, adică muncim online și călătorim în același timp.

Așa începe acest video. Probabil întrebarea pe care o primim cel mai des este cum să fac și eu și cum ați făcut voi? Cum facem bani să călătorim?

Vă povestim practic despre parcursul nostru in acesti patru ani de cand ne-am dat demisia. Cum au decurs lucrurile pentru noi, cum am inceput sa castigam bani si sa ne intretinem din asta. O să tragem si niste concluzii si incercam sa scoatem cateva idei pe care poate le găsiți folositoare. 🤗

Ideea, foarte pe scurt, este că in 2016 aveam o dorință nebună de a pleca de mana în lume, aveam blogul de 3 ani, dar nu producea suficient cât să ne susțină călătoriile.

Ne-am aruncat cumva cu capul inainte si am plecat la drum fara sa avem colaborări stabilite. Asta pentru că ne doream o pauza, voiam sa exploram, sa nu fim presati de termene limita o perioada. Nu am filmat prea mult, nu ne-am dat peste cap nici sa facem si sa postam continut. E drept că nici nu prea aveam cu ce! Doua telefoane si un laptop amandoi.

Cum facem (și am făcut) bani să călătorim – răspunsul video

Ce să rețineți după acest video?

  1. Fiți serioși și implicați orice faceți.
  2. Să nu vă fie frică să încercați și mai ales să învățați lucruri noi.
  3. Cunoaște lumea și rămâi deschis oportunităților.
  4. Nu disperați – uneori e vorba și de noroc și sincronizare.
  5. Dacă aveți proiecte, încercați să oferiți 110% și mai ales nu ratați termene limită.
  6. Fiți echilibrați, nu cheltuiți aiurea.

Am mai primit și primim întrebări despre „strategia noastră în social media”. Ughh, paradoxal, nu am avut și nu o să avem una. Alex postează foarte foarte rar chiar și la el pe Facebook, pe Instagram nici nu mai spun. Eu nu văd sensul de a-mi face cine știe ce make-up și îmbrăca în rochiile de bal, doar ca să filmăm un video la noi în casă.

Nu am încercat și nu am vrut să părem altceva decât suntem. Am învățat în timp că e mai bine să taci și să faci mai mult, decât invers, chiar dacă în social media lucrurile funcționează uneori pe dos.

Într-un fel noi suntem paradoxali pentru că nu vrem să povestim toată toată viața noastră pe internet, dar vrem să ajutăm și să inspirăm oameni.

Să vă arătăm că se poate și fără bani foarte mulți, fără să fie nevoie să lingușești oameni ca să primești proiecte, fără scandaluri care să te propulseze în atenția publicului, fără clickbait (sau cât mai puțin 😜 ) fără să ne prefacem că trăim o viață ce nu e a noastră.

Găsești mai multe povești asemănătoare cu a noastră în categoria Nomazii zilelor noastre.

 


Am face lucrurile altfel? Când mă uit înapoi realizez că am iubit fiecare secundă a acestei vieți, chiar și în momentele în care părea că nu mă distrez așa mult. Pentru că am și învățat foarte foarte multe lucruri ce m-au făcut omul de azi. Mi se pare că aici chiar se potrivește #feelingblessed. 😂

S-ar putea să îți placă și aceste vloguri

Așteptăm întrebările voastre. Fie pe blog, pe Youtube, Instagram sau privat. 💙

Spor la călătorit!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

6 comments