• Menu
  • Menu

Cazare în Veliko Tarnovo – galerie de artă

În noaptea de la cumpăna anilor eram în Veliko Tarnovo, oraș în care am mai fost și despre care am scris aici. Ne-a plăcut ideea de a merge într-un oraș în care am mai fost tocmai pentru că nu exista presiunea vizitatului.

Iar cazarea, ea a fost cea care ne-a covins 100% să mergem. Mai exact o casă galerie de artă pe care ți-o recomandăm și ție.

Ce ne-a convins în primul rând la această cazare în Veliko Tarnovo? Curățenia, având și reviews foarte bune în acest sens. Eric a început să meargă în patru labe și să încerce să se ridice de chestii. Am mai fost și cu încă doi copii, de aproape patru și respectiv doi ani, motiv pentru care am ascuns diverse vaze și alte vase ce erau aranjate frumos prin casă.

Știți bancul ăla vechi – bunico, îți amintești vaza aia pe care o ai tu din generație în generatie? La generația mea s-a spart.

Din fericire am reușit să plecăm fără vase sparte, pereți pictați ori tablouri avariate. Probabil o să mai vrem să mergem și altă dată, căci este un loc ideal pentru familii.

The Gallery Guest House Veliko Tarnovo

Ne-am uitat la fotografiile de pe Booking de la această cazare din Veliko Tarnovo și ne-am gândit că fie e un loc foarte fain, fie e un loc kitsch. Din fericire a fost prima variantă, Eric poate confirma că a fost curat curat. A testat el covoarele, le-a verificat minuțios, nici măcar praf nu aveau în ele.

Am avut tot ce ne-a trebuit: o bucătărie complet echipată, un ambient plăcut și prieteni. Casa are și garaj pentru o mașină, foarte aproape se găsesc și două parcări în care puteți lăsa autovechiculul.

Cum este organizată casa

Noi aveam impresia că sufrageria este la parter, dar ne înșelam.

La parter există o cameră tehnică cu mașină de spălat rufe, detergenți și altele de genul. Tot la parter se găsește unul dintre dormitoare ce dă spre grădina care arată așa.

Aici am stat noi și ne-au plăcut două aspecte. Baia dormitorului este în afara camerei, pentru noi a fost foarte bine pentru că nu îl deranjam pe Eric atunci când dormea. Și ne-a mai plăcut foarte mult faptul că din pat vedeam cerul și câteva stele. Lui Eric i-a plăcut foaaarte mult lustra :))).

Noi am modificat ușor camera. Am mutat patul la fereastră, am baricadat o margine a patului cu scaune și bagajele pentru a nu pica Eric și am scos obiectele ceramice din cameră pentru a evita accidentele.

Iar așa arăta baia noastră.

Din punctul ăsta de vedere baia nu este prea baby friendly, l-am ținut pe Eric în brațe pentru baie. El stă în picioare, dar nu e chiar stabil și alunecă și nu am luat cădiță cu noi de acasă. Am găsit însă soluții.

Etajele cazării din Veliko Tarnovo

La etajul 1 se află sufrageria și bucătăria. Bucătăria are în dreptul ei și masa, este open space, dar hota a făcut treabă foarte bună.

Bucătăria este echipată cu tot ce vrei și ce nu vrei. Tăvi, castroane, farfurii, cești de cafea, mașină de splălat vase, tigăi și crăticioare de toate felurile, frigider, expresor de cafea, răzătoare, absolut tot tot ce ai nevoie într-o bucătărie. Fiind cu copiluții după noi, chiar am gătit. Chestii rapide, dar bucătăria a fost utilizată intens.

Tot aici se află și două balcoane, în dreapta și în stânga camerei și o canapea maaareee cu un televizor asemenea.

La etajul doi se află celelalte două dormitoare, unde au stat prietenii cu care am mers și unde noi nu prea am urcat. Doar puțin în prima zi, de curiozitate să vedem toată casa.

Dormitoarele de la etaj arată cam așa. De la etaj cred că se văd și mai bine stelele dacă sunt lăsate deschise protecțiile de la geamuri.

Pentru noi a fost foarte potrivit și faptul că această cazare este puțin mai retrasă, la poalele cetății Tsarevets. De Revelion am ieșit pe balcoane să vedem câteva artificii, dar au fost puține în zona noastră. Pentru cei cu copii ăsta e un avantaj. 🙂

Dezavantajele cazării

Sunt două, nu neapărat așa deranjante. Băile de la etaj nu au deloc cabină de duș sau protecție, astfel atunci când faci duș se cam udă toată baia.

Iar pentru cei care merg în sezonul rece, există un singur calorifer (nu știu dacă e chiar calorifer, dar seamănă), în dormitorul de jos.

Altfel peste tot în casă încălzirea se face cu aerul condiționat. A fost cald și plăcut când am ajuns noi, pentru că ajunseseră înainte prietenii noștri și porniseră căldura. Pentru a nu irosi aiurea, noaptea închideam aerele condiționate de pe holuri iar dimineața era ușor răcoare. Se încălzea însă rapid și am prins și 14-16 grade afară, deci nu a fost rău. Când sunt minus zece grade afară însă cred că fie trebuie lăsate aerele pornite mereu, fie e mai deranjat. Iar pentru că așa e încălzită casa, aerul este și mai uscat.

Nouă ne-a plăcut, ne-am simțit bine, toată lumea a fost de acord că are un vibe cosy casa, am apucat să admirăm și vreo două-trei tablouri.

Și nu în ultimul rând prețul a fost unul foarte bun, 3000 de lei pentru 3 nopți toată casa. Deci 1000 de lei de familie pentru cele trei nopți. Având în vedere că era Revelionul ni s-a părut un preț foarte bun și chiar ne-am mirat că era disponibilă.

Îi găsiți pe Booking dacă v-a plăcut, e perfect de mers în gașcă de 3 familii. Dacă sunteți fără copii posibil să fie ok și canapeaua din living. Noi am mai moțăit pe ea cu rândul.

Spor la călătorit, te așteptăm și pe Instagram, Facebook sau Youtube.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.