• Menu
  • Menu

Plecăm IAR lipa lipa prin lume

Nici nu știu ce mă emoționează mai mult, faptul că în curând o să vedem lame, sau faptul că într-un final ajungem în America de Sud. Și pe nepusă masă. Ceea ce o face cu atât mai interesantă ca experiență.
Stați așa, traseul e ceva mai complex și mai lung. Și nu chiar pe nepusă masă, am avut timp de pe 8 septembrie până acum să ne pregătim. Ce? Nu-i suficient?

Vizite la doctori și pe la ANAF și ONRC, tot felul de alte lucruri de pus la punct sau dus la bun sfârști.

Update

Trebuia să public la ora 15:00 articolul, l-am scris noaptea trecută, pe la 4, dar nu mai avem nici noi răbdare să dăm publish. Și știm că și voi sunteți curioși unde mergem!

Dar uite, e ora 15:00 și speer că suntem în aeroport deja. La 16 ne urcăm în zborul Blue Air care ne duce în Bruxelles. De acolo, pe 13 octombrie, la 6 dimineața, noi, dulciurile de la Art & Craft, cele 10 kg de bagaj de fiecare și tot bagajul emoțional adunat în ultimele 2-3 zile înainte de plecare, decolăm spre Cancun!
Dap, ai citit bine. Aterizăm în Mexic și mergem pe gringo trail (sau pe lângă) până unde ne țin picioarele, cheful, banii, sănătatea (noastră sau a celor de acasă).

(stay safe u guys)

Pe unde mergem?

Păi nu v-am spus? Prin Americi (Centrală și Latină). 🙂 Uite aici link direct spre google maps ca să te poți orienta mai ușor.

Din Cancun vrem să mergem pe coastă apoi încă ne gândim dacă să intrăm sau nu prin Belize. Am cam intra.

Continuăm prin Guatemala, El Salvador, Nicaragua. Bucata – Costa Rica, Panama mie nu îmi este foarte clară. Știu însă că mai departe aș vrea să ajung și prin Columbia (vă uitați și voi la Narcos?), puțină Brazilia. O să vizităm și niște plantații de cafea.

Într-un fel, cel mai mult și cel mai mult, vreau în Peru și Bolivia. Cei care sunteți pe blog de mai multă vreme știți că în descrierea mea spuneam la un moment dat că vreau o lamă animal de companie. Nu s-au schimbat prea multe. Mi se par pur și simplu adorabile! Niște oi cu mai multă personalitate și mult mai carismatice!

Dacă tot suntem în zonă m-aș arunca și până în insulele Galapagos. Destul de amuzant, m-a întrebat cineva serile trecute dacă să meargă în India sau în Galapagos. Iar eu în capul meu îmi ziceam – cum de e asta o alegere? În India e mult mai ușor și mai ieftin de ajuns, au fost mulți oameni deja. Galapagos însă… Pfuai! Mda, și m-am dat și de gol puțin, dar mi-a fost greu să mă abțin!

Toate planurile astea țin de tot felul de lucruri. Cum ne încadrăm în timp și bugete, cum ni se pare, ca de obicei, nu excludem schimbările bruște de plan.

Cum ne-am pregătit?

Dacă anul trecut știam doar că mergem în Filipine, apoi două luni prin Thailanda și poate apoi Laos, pare că anul ăsta avem mai clar în minte pe unde vrem și pe unde nu. Așteptăm și recomandări de la voi. Mulțumim!

Eu am citit foarte puțin, Alex s-a ocupat de traseu. Sunt curioasă să văd cât de tare o să mă uimească!

Ce aveam de făcut și ce am reușit să rezolvăm

  • Asigurări de călătorie – am ales să le facem tot la Gothaer. Ne-am înțeles foarte bine anul trecut, așadar – if it ain’t broken, don’t fix it! O relație bazată pe încredere când e vorba de asigurările de călătorie este mereu mai importantă. (asta înseamnă că ne plătim singuri asigurările și chiar suntem foarte mulțumiți de ei)
  • Diverse alte acte. (despre asta o să detaliez într-un articol pentru bloggeri legat de formele legale de plată).
  • Analize – Nu strică să facem ITP-ul dacă tot suntem pe aici :). – am povestit despre asta și aici. + revizia la stomatolog.
  • Bagaj – Cumpărăturile au durat maxim o zi și jumătate. Pentru că plouă avem fiecare cu noi foițe de vânt Haine cu Spirit.  Ne plac foarte mult hainele lor.
  • Traseu – suntem bine și aici
  • Update conturi online – Work Away de exemplu. – rezolvat
  • Website nou lipa lipa! Nu-i încă gata, nici măcar nu mai e foarte aproape să fie. Dar la vremea lui, o să arate mai frumos.

Avem o idee de traseu, cateva misiuni de indeplinit, niste gazde salvate pe Work Away, cateva tips and tricks de calatorie, ducem securitatea la un alt nivel pentru inceput. O să îmi fie dor de Asia și de tot zen-ul de acolo! Știu sigur asta. Sper să găsesc și pe aici locuri pline de zen și să nu fie totul totuși doar o adrenalină.

Cum ne-am descis?

Dupa jumatatea lui August ne-a luminat Catalin cu faptul că America Centrala si de Sud pot să fie opțiuni bune. Și iată-ne azi, pregătiți de plecare!

Imediat discuția asta am plecat la Berlin, ne-am luat cu treabă și tot amânam să luăm o decizie. Așteptam să ne lovească planul peste ceafă.

Până când, pe 7 septembrie, au apărut niște bilete ieftine Bruxelles – Cancun. 200 de euro pe sens. 13 ore jumătate de zbor. Perfect.

Anul trecut am amânat să luăm niște bilete, și-am ajuns să plecăm. La fel a fost și anul ăsta. Doar că acum biletele ne-au așteptat mai bine de 24 de ore. Nu puteam să le lăsăm să mai aștepte! Nu era politicos. Le-am luat!
Come what may!
Cheers, ne auzim, vedem, instagramam, live-uim de prin Americi. 😉 Travel and love, love to travel!

Dacă articolele noastre te ajută sau te-au ajutat, încurajați de cititori, am decis să lăsăm public un buton de donații. Funcționează atât pentru plățile cu cardul, dar și dintr-un cont paypal.
Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

11 comments