La un moment dat in Bucuresti am comandat de la un restaurant cu specific Vietnamez. Printre lucrurile comandate am avut si supa.
La momentul respectiv parea atat de ciudata, atat de dubioasa, nu neaparat cremoasa, cu un fel de aspect uleios. Ajunsi in Asia am descoperit ca este ceva specific pentru zona, ba mai mult ne-am dat seama chiar ca ne si plac supele. Oricum, diferenta de gust este imensa fata de mancarea comandata in Romania din mai multe motive: condimente, legume, mod de preparare :).
Am mancat foarte multe fructe de mare – doar eram pe malul raului Mekong, orez cu fructe de mare, pui negru, supe si diverse alte bunatati. Deja ne imprietenisem cu Harm si Loes (un cuplu din Olanda) asa ca am facut un ospat mare!
Mancarea din Vietnam are preturi extraordinar de mici. Ne-am bucurat de bucatele expuse mai sus intr-un restaurant „de fitze”. In dreptul fiecarei mese era cate o fatuca, neaparat pe tocuri si in principiu cu fusta scurta, care „amuza” clientii. Neclar era daca pleca si acasa cu ei sau daca doar ii convingea sa consume. Am vazut o scena in care ea il hranea pe el, ea fiind „fata de la restaurant” si cei de la masa doar ce o cunoscusera. Cum era oricum dificil sa ne intelegem cu ei in engleza nici nu am intrebat. Noi am avut chelnerul nostru dedicat, singurul care mai rupea ceva engleza.
Simona si-a comandat black chicken. A primit ceva ce arata cam ca in poza de mai jos:
Si a fost adus la masa exact ca in poza de mai jos: cu totul. Chelnerul a fost de altfel foarte socat cand a aflat ca vrem sa taie pasarea si ca nu avem de gand sa mancam ghearele, creierul sau ciocul…
La gust a fost bun. Ca puiul normal doar ca foarte putin consistent. Adica era foarte putina carne pe niste oase micute micute. Arata mai ciudat, este adevarat… dar nu era rau la gust.
Din informatiile gasite pe net am aflat ca nu exista diferente majore intre puiul normal si acest tip de pui – in afara de faptul ca hrana puilor de culoare neagra este mai sanatoasa si sunt implicit mai sanatosi.
Tot in Vietnam am fost dusi la o degustare de fructe, ceai si un semi concert de muzica populara. Muzica a fost trista, ceainicul ataaat de murdar! Fructele tare bune – cu toate ca mare parte din ele le incercasem deja :).
Mancarea in Vietnam e foarte buna si ieftina, asa cum ati spus si voi.
Creveti, fructe de mare in general, fructe cat cuprinde, foarte bune toate.
Cand ati fost in delta Mekongului, la fabrica de caramele, ati incercat apoi si pestele elefant?
Da insa nu l-am pozat :(. Nu stim ce a fost in capul nostru. Probabil nimic, probabil dezhidratarea :(.
Daca nu ne aduceai aminte uitasem complet de el. Am putea sa il mentionam :).
Adevarul este ca si noi pozam mancarea, parca eram nebuni!
O fi crezit vietnamezii ca nu am vazut mancare de 3 luni!
Da da da! Cred ca la pestele elefant era Lucian super flamand si l-am lasat sa atace mancarea. Saaau, trebuie sa ne uitam iar prin poze poate am ratat ceva.
Foarte mult mi-ar placea o astfel de experienta culinara.
A fost cu adevarat interesant!