• Menu
  • Menu

Poze de la Angkor Wat si Angkor Thom

Imediat dupa rasarit mare parte din turistii stransi pleaca sa mai doarma cateva ore  doar ca sa revina sa viziteze. Va puteti cumpara bilet pentru o zi, 3 sau mai multe zile. Daca aveti suficient timp la dispozitie este chiar o placere sa te plimbi printre ruine, sa atingi pietrele, sa descoperi si sa iti lasi imaginatia sa iti zburde spre alte timpuri, mai exact in secolul XIII.

cambogia ankor wat siem reap 30

Nu aveam luxul de a pierde aceasta zi, fiind si singura in care aveam timp de vizitat asa ca am aruncat un ochi pe harta si am purces la vizitat.

Cum spatiul este foarte mare, aveam angajat un om cu tuc tuc. El ne astepta sa vizitam si stabileam impreuna puncte de intalnire pentru a ne duce spre urmatorul punct de atractie.

Am inceput cu templul Angkor Wat, un templu munte de origine hindusa. Acesta simbolizeaza muntele Meru (muntele zeitatilor hinduse), are trei etaje iar etajul cu numarul 3 era rezervat in exclusivitate zeitatilor.

cambogia ankor wat siem reap 28 cambogia ankor wat siem reap 24 cambogia ankor wat siem reap 22 cambogia ankor wat siem reap 20 cambogia ankor wat siem reap 18
Templele sunt extrem de spectaculoase. Atat din punct de vedere alconstructiei lor dar si din punct de vedere conservare si detalii.
cambogia ankor wat siem reap 75 cambogia ankor wat siem reap 70 cambogia ankor wat siem reap 68
Pentru doritori puteti face plimbarea intre temple calare pe elefanti.

cambogia ankor wat siem reap 74

Practic in aceste zone orice se poate inchiria / cumpara cu bani. La intrare sunteti chiar asaltati de copii care vand carti si vederi. Din loc in loc exista tarabe cu apa, fructe, haine. Aproape orice se negociaza.

cambogia ankor wat siem reap 61cambogia ankor wat siem reap 48

 

In tot acest proces de selctie al pozelor in continuare este greu sa hotarasti ce se publica si ce nu pentru ca templele in sine sunt structuri absolut uimitoare. Merita fiecare poza facuta si deja selectata…

Si nu sunt impresionante doar prin structura dar si ca istorie. Regatul khmer a fost infiintat in anul 802. In timp aici a fost format un oras, cel mai mare oras din istoria omenirii de pana atunci! Se spune ca in jurul zidurilor lui traiau pana la un milion de locuitori si vorbim de vremuri de dinainte de Revolutia Industriala.

In centrul orasului (prin oras intelegem tot sit-ul arheologic) se afla Angkor Thom cu ale sale 4 porti spre cele patru puncte cardinale avand ca element central o figura umana (regina, regele, nu stim sigur).

cambogia ankor wat siem reap 57

cambogia ankor wat siem reap 52

cambogia ankor wat siem reap 48

 

cambogia ankor wat siem reap 44 cambogia ankor wat siem reap 43 cambogia ankor wat siem reap 41 cambogia ankor wat siem reap 38 cambogia ankor wat siem reap 36

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 comments