Asia

Rasarit la Angkor Wat

Reading Time: 3 minutes

Pe scurt despre Angkor Wat:

  • Este un templu hindus (mai bine spus un complex de temple)
  • Este cel mai mare complex monumental religios
  • Tot centrul se intinde peste 400 de kilometri patrati
  • Filme celebre au fost filmate aici. Probabil cel mai vestit este Tomb Rider
  • Este simbolul Cambogiei

Azi va povestesc insa despre ce inseamna un rasarit aici.

cambogia-ankor-wat-siem-reap-2-1024x675  cambogia-ankor-wat-siem-reap-1-1024x682

Dimineata de foarte devreme drumul din Siem Reap este plin de scutere si Tuk-Tuk-uri ce transporta turistii dornici de a asista la rasaritul soarelui peste ruinele templelor.

Probabil nimic nou sau neobisnuit atata timp cat exact asta faceam si noi si auzisem povesti despre marea de oameni care se strange pentru vederea rasaritului. Nu am crezut niciodata ca pot sa fie totusi atat de multi! Toata campia din fata lacului era impanzita de turisti.

cambogia-ankor-wat-siem-reap-6-1024x682

cambogia-ankor-wat-siem-reap-7-1024x682

Nu mi-am concentrat prea mult atentia asupra turistilor fiind mai ocupata cu pozatul rasaritului.

Intre noi fie vorba imi este greu sa precizez daca a meritat sau nu. Da, a fost ceva altfel, a fost interesant sa vad rasaritul fix in acel loc incarcat de istorie… dar in acelasi timp, sincer, de-a lungul vietii, am avut norocul sa vad rasarituri de soare mult mai spectaculoase. Poate si norii de pe cer au avut partea lor de vina si cu siguranta daca nu as fi mers sa vad rasaritul m-as fi ofticat super tare.

Poate ca amintirea nu e atat de vie in minte si pentru ca am avut parte de un drum lung si obositor. Ne-am lasat bagajele in Siem Reap undeva la ora 3:30 iar intr-o ora eram deja iesiti pe usa pentru a merge sa vedem rasaritul. In timpul liber – aceasta ora, nu am apucat sa inchidem ochii.

cambogia-ankor-wat-siem-reap-5-1024x678  cambogia-ankor-wat-siem-reap-4-1024x682  cambogia-ankor-wat-siem-reap-3-1024x676

 

cambogia-ankor-wat-siem-reap-17-1024x682

Siii momentul cute a fost oferit de acesti copilasi: surioara mai mare scarpinand pe spate si alintand fratiorul mai mic :).

cambogia-ankor-wat-siem-reap-15-1024x682  cambogia-ankor-wat-siem-reap-14-1024x682  cambogia-ankor-wat-siem-reap-13-1024x682

Sharing:

About The Author: Simona

I like to challenge what I think I know! I like to travel for the challenge! I travel because it makes sense. I travel because this is life for me!

2 Comments

Your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *