• Menu
  • Menu

Phnom Bakheng

Azi va arat putin templul Phnom Bakheng, templul principal a primei capitale Angkor.

Pentru cei care au ratat am mai scris despre situl arheologic Angkor Wat: putin despre istorie, multe poze de la templul principal Angkor Wat si cum se vede rasaritul.

De sus, de pe terasa privelistea se vede absolut superb. Ca doar ce au trecut, acum ma intreb oare cum s-ar fi vazut perseidele de aici :).

cambogia ankor wat siem reap 90

Intrarea spre templu este precedata de o alee lunga. Simti maretia si importanta templelor inainte de a ajunge la ele :).

cambogia ankor wat siem reap 80

Ca in toate tarile din Asia peste tot sunt foarte multi copii. Acestia erau veniti cu scoala si dupa cum puteti vedea aveau aceasi uniforma. Am fost impresionata in mod placut sa vad acest lucru. Pentru o tara atat de saraca am luat aceste uniforme ca pe un semn de educatie.

cambogia ankor wat siem reap 82

Acest templu imita destul de bine arhitectura templului lui Bakong la Roluos, construit cu aproximativ doua decenii inainte. Difentele dintre ele sunt totus importante.

Phnom Bakheng a fost abandonat in 928 iar in jurul anului 968 a fost usor reabilitat. In momentul de fata aspectul sau este destul de darapanat insa atunci cand am ajuns acolo se efectuau ceva lucrari de reabilitare.cambogia ankor wat siem reap 84 cambogia ankor wat siem reap 86

Pe vremuri campia din fata templului era locul de adunare pentru preoti.

Cartile recomanda sa incepeti vizita din partea de est, de la poalele dealului, aproape de drumul principal. De sus se poate vedea cararea lunga de aproximativ 100 de m.

cambogia ankor wat siem reap 88

cambogia ankor wat siem reap 93 cambogia ankor wat siem reap 92

 

Povestea continua maine iar acest articol este scris de pe un superb Samsung Notebook seria 9.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=G-EYVJ26KTP3