• Menu
  • Menu

Interviu cu Mihaela Noroc, Beauty around the world

Va amintiti ca v-am povestit prin Ianuarie de Mihaela Noroc? A plecat in jurul lumii sa caute frumusetea! Si o gaseste! Saptamanile trecute i-am scris pe Facebook cateva intrebari pentru ca sunt curioasa ce o „mana” pe ea in lume.

Prima mea intrebare a fost chiar: Cum ti-a venit aceasta idee? Sa pleci in lume pentru a poza frumusetea?

De cativa ani, eu si sotul meu ne-am investit mai toate economiile in calatorii. In toate aceste voiaje eu faceam fotografii de travel, iar cand ma intoaceam acasa, fotografiam in special femei. Acum doi ani am ajuns in Ethiopia si-am descoperit cele mai frumoase chipuri feminine pe care le-am vazut vreodata. Asa mi-am dat seama ca  pot imbina fotografia de travel cu cea de portret feminin, si astfel s-a nascut BAW.

Cat a durat de cand ti-a venit ideea pana cand ai plecat?

Dupa ce mi-a venit ideea, n-au trecut mai mult de 6 luni si am pornit la drum. Impreuna cu sotul meu, aveam niste economii adunate in cativa ani, si am hotarat sa le investim pe toate in calatorie.

La inceput BAW a fost doar o activitate pe care o aveam in timpul calatoriei. Incet, incet mi-am dat seama ca iubesc pe viata acest proiect si vreau sa-l fac cunoscut in toata lumea, asa ca am inceput sa-I dedic tot timpul meu si sa ma gandesc cum pot sa-l continui.

Cum faci / cum ai facut cu vizele, finantele, cat timp ti-a luat sa strangi banii?

Inainte de plecare am luat doar vize pentru Rusia, China si Statele Unite. Pe celelalt le-am cules de pe drum. Banii i-am strans alaturi de sotul meu, in cativa ani de munca. Au fost si perioade de 4, 5 luni in care nu aveam nici macar o duminica libera. Fiind o suma stransa cu multe sacrificii, ne-am gandit s-o investim in lucrul care ne place cel mai mult: sa calatorim.

De cat timp esti plecata? Cand estimezi ca te vei intoarce in Romania?

Am plecat in jurul lumii la inceputul lui august, 2013. Economiile sunt pe sfarsit asa ca acum cateva zile am demarat o mica campanie de strangere de fonduri in speranta ca voi putea cauta frumusetea feminina prin Americi, pana in decembrie.

Dar BAW nu se termina odata cu intoarcerea mea in tara. Acesta e doar primul episod.

Daca gasesc parteneri dispusi sa ma sustina, BAW va merge mai departe multi ani de-acum inainte. E nevoie de ani de zile si multe calatorii ca sa creez atlasul frumusetii la care visez. Imi doresc enorm sa relev cat mai multe culturi si traditii ale lumii, prin chipurile pe care le fotografiez si sa fac din acest demers romanesc independent, unic in lume, un proiect cunoscut peste tot.

Pentru mine femeile sunt pastrataoare de traditii mai bune ca barbatii, pentru ca sunt mame si pentru ca social, au fost mai apropiate de casa, de locul de bastina. De aceea am ales sa fotografiez chipuri feminine si sa surpind astfel lumea diversa in care traim.

Nu mi-am propus sa caut un anumit tip de femeie sau sa iau in seama masurile standard din lumea modei. Caut in primul rand fizionomii sincere, naturale care sa spuna o poveste despre zona din care provin.

Ce locuri sau ce lucruri te-au socat pe parcurs?

N-am avut multe socuri culturale, pentru ca vazusem aproape toate continetele lumii, in calatoriile anterioare. In acest voiaj as vorbi mai degraba de surprize.

M-au surprins placut caldura si deschiderea iranienilor care m-au ajutat enorm sa realizez proiectul in tara lor. Un detaliu interesant e ca cei mai multi oameni care au dat like paginii mele de fotograf, dupa romani, sunt iranienii, desi facebook-ul e interzisa la ei si-l folosesc cu ajutorul unor programe speciale. M-a surprins placut si genereozitatea incredibila a oamenilor saraci din Myanmar care erau oricand dispusi sa imparta cu ceilalti putin pe care il aveau.

Apoi m-a surpins si sinceritatea rusilor, pofta de viata si naturaletea brazilienilor sau traditonalismul inca pastrat intr-o societate moderna ca cea japoneza.

M-au surprins negativ poluarea catastrofala din China, saracia multor oameni din Chile, (tara prezentata in media ca una dintre cele mai dezvoltate ale lumii) sau reticenta japonezilor de a participa la proiectul meu.

Mihaela este genul de aventurier care merita atat stima cat si ajutorul nostru. Daca vreti sa donati fie si o mica suma o puteti face aici.

Proiectul il gasiti aici, pagina de Facebook aici.

Cateva poze realizate de ea de cand a plecat sa caute frumusetea

baw project 2 baw project 3 baw project 4 baw project 5 baw project 6 baw project 7 baw project 8 baw project 9 baw project

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 comment