• Menu
  • Menu

De la Onesti spre Viseul de sus

Nu o sa va scriu prea multe in aceasta postare. O sa vedeti doar cat de frumoasa este Romania iarna.

Toate pozele sunt facute cu un mirrorless Olympus super retro si inebunitor de sexy :).

Olympus mirrorless OM-D

Am trecut pe langa Barajul Izvorul Muntelui (Bicaz) si la minus muulte grade am admirat putin peisajul. Not bad, winter

de la Onesti la Viseul de Sus 2_1280x720
de la Onesti la Viseul de Sus 3_1280x720
 Am ajuns apoi la Piatra teiului. Candva i se spunea piatra Dracului. Pe malul stang al Bistritei sta aceasta stanca despre care nu umbla prea multe vorbe bune. Ba chiar din varful ei au cazut de-a lungul timpului mai multi oameni, ca dovada si crucile din jur sau din varf.
 de la Onesti la Viseul de Sus 6_1280x720de la Onesti la Viseul de Sus 5_1280x720Despre aceasta piatra am gasit si cateva legende simpatice. Preferata mea este despre ciobanul curajos care s-a hotarat sa vindece piatra de blestem, a mers pana la ea si s-a catarat pana in varf unde a sadit un tei care a si rasarit. Teiul este din pacate si acum cam garbovit iar despre cioban nu se stie nimic.
Mai multe legende aici.
Citeste despre calatoria mea cu Mocanita.

Din fericire piatra Dracului, cel putin pentru mine, nu a fost aducatoare de ghinion, ba chiar de noroc. Plecasem la drum cu un calcul de 6 lei / litru de benzina si un consum de 10%. Din fericire calculele au fost eronate. Furia rosie a consumat undeva la 6% (maxim) iar pretul benzinei scazuse deja pana la 5,06.

Pret carburant Petrom decembrie 2014Nu prea mai vazusem soare de ceva vreme asa ca m-am bucurat mult atunci cand a inceput sa imi zambeasca, cu dinti ce-i drept. Nu mai conta asa mult ca era frig afara, soarele e placut oricand iar mai tarziu m-am pierdut printr-o padure de zapada!

Am ajuns spre seara in Viseul de Sus. Cu greu ora 18:00 seara dar deja intuneric de-a binelea. E ciudat sa calatoresti iarna dar placut. Presiunea e mai mica si ai mai mult timp de relaxare.

Ospitalitatea oamenilor a contribuit si ea foarte mult, ce sa mai spun de paharele de tuica, afinata, visinata, vin de casa asezonate cu mamaligi, sarmale, zambete si traditii.

de la Onesti la Viseul de Sus 8_1280x720 de la Onesti la Viseul de Sus 9_1280x638 de la Onesti la Viseul de Sus 10_1280x720 de la Onesti la Viseul de Sus 11_1280x720 de la Onesti la Viseul de Sus 12_1280x720 de la Onesti la Viseul de Sus 13_1280x720

 

Am fost placut surprinsa de seri in care am adormit batraneste la 11 seara dar m-am trezit super fresh la 8 sau 9 dimineata! Pentru 2015 este un „de incercat cel putin lunar”.

Am pornit apoi voiniceste spre experienta cu Mocanita despre care poti sa citesti aici.

Povestea continua!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments