Travel Stuff

Opțiuni pentru vacanța de 1 decembrie

Reading Time: 3 minutes

Ce frumos s-au luat de mână Sfântul Andrei cu ziua Națională a României și ne dau nouă motive de călătorie! 

Mă gândeam să vă trimit chiar spre Cinque Terre, dar nu găsesc suficiente informații care să îmi spună clar că e ok vremea. E posibil să plouă însă în același timp peisajul este la fel de interesant și colorat.

Dacă vă aventurați și vreți să repetați traseul făcut de mine, zborurile cu Ryanair în perioada respectivă sunt 64 de euro (până în Milano).

bucuresti-milano-vacanta-1-decembrie

 

Ghidul de călătorie pentru Cinque Terre îl găsești aici. Îți reamintesc faptul că e posibil să fie frig – verifică bine vremea și  o parte din localuri să fie închise – sezonul se termină prin noiembrie.

Nu excludeți nici Milano sau lacul Como. 


Dacă vrei să sărbătorești cu multă bere o poți face la același preț pe străduțele din Dublin! Dulce petrecere și weekend prelungit!

bucuresti-dublin-vacanta-1-decembrie


Dacă vrei să mergi puțin la căldură (dar nu cel mai cald din lume), poți să fugi câteva zile în Maroc. Ai două variante de drumuri și de prețuri.

174 de euro sau 185 de euro. Cel puțin asta a fost cea mai bună variantă găsită de Skyscanner.

bilete-de-avion-maroc-vacanta-de-1-decembrie

Despre bugete în Maroc puteți să citiți pe lumea mare. Eu intenționez să fac în vacanța de iarnă călătoria asta (Crăciun, revelion, ziua mea), dar – ca de obicei – with a twist.


 

Idee pe care aștept cu nerăbdare să o pun în practică! Zbor București – Malaga, început excursia cu sangria. Apoi tare mult aș vrea să traversez strâmtoarea Gibraltar pentru a trece în Maroc unde nu ar putea să îmi scape orașul albastru.

Să fac o expediție multiculturală, să pot să observ puțin diferențele de la un continent la celălalt. M-aș întoarce tot din Spania, ca după anul nou și ziua mea, să mai sărbătoresc tot cu puțină sangria!


 

Dacă te tentează să îți mai iei câteva zile libere și să încerci traseul ăsta de 1 decembrie, ajungi super rapid în Malaga cu Blue Air. Biletele sunt undeva la 100 de euro în această perioadă, bac-ul pentru traversarea Gibraltarului costă aproximativ 25 de euro. Mi se pare o alternativă frumoasă la clasicele rute!

bilete-bucuresti-malaga-de-1-decembrie

 


Încă o variantă simpatică este Bari, biletele sunt 310 de lei (68 de euro) de persoană.

bucuresti-bari-vacanta-1-decembrie

E foarte frumoasă zona și prețurile nu vă fac bugetul să sară în aer. Găsești informații și un video simpatic aici.


 

Am găsit o variantă cu escale mai scurte și un preț bun și pentru Lisabona (140 de euro), tot via skyscanner și nu sună rău deloc un weekend prelungit în Lisabona.

bucuresti-lisabona-vacanta-1-decembrie

 


La final dar nu varianta din urmă, Bologna, nu îmi sună rău! Aproape ai Firenze și San Marino. Am vorbit puțin despre varianta asta aici.

Prețul unui bilet este de 58 de euro dus – întors!

bilete-bucuresti-Bologna-de-1-decembrie


Ce planuri ai pentru perioada asta? Îți surâde ceva din lista de mai sus?

 

 

 

 

 

 

 

 

Sharing:

About The Author: Simona

I like to challenge what I think I know! I like to travel for the challenge! I travel because it makes sense. I travel because this is life for me!

4 Comments

  1. Buna idee cu Malaga, tnx. O sa iau si eu in considerare pentru vacanta din ianuarie, desi nu stiu de unde imi ramasese ideea ca Maroc e minunat in martie si aprilie, cand infloresc copacii.

    1. Hello, mie mi se pare un super traseu de facut :). Maroc este recomandat asa cum spui si tu. Iarna sunt pe la 15 grade, putini turisti si e de preferat sa ai haine groase cu tine sau sa te asiguri ca ai cazare in locuri incalzite. Multe dintre case nu au incalzire si au fost construite astfel incat sa tina mai mult racoare, nu caldura => ca e foaaarte frig uneori.

  2. Pentru Cinque Terre merge si varianta de zbor la Pisa, apoi trenuri – eu asa am planificat 🙂 e mai scump zborul decat la Bergamo, dar este ceva mai aproape.
    Iar pentru 1 decembrie merge si Elvetia. Zborurile la Geneva sunt accesibile, mai ales daca sunt cumparate din timp. Mai scump e trenul spre munte, dar decat sa mergi pe Valea Prahovei, iesi mai bine asa. Eu una asta fac de 1 decembrie 😀

Your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *