• Menu
  • Menu

Călătoriile și cuplurile

S-ar spune că o vacanță face minuni în viața unui cuplu, zero vacanțe vor aduce multă deșertăciune, în timp ce o viață de nomad poate și ea să nu priască neapărat.

Și nu am fost așa surprinsă să fiu întrebată de prieteni dacă mă mai suportă omul meu acasă, când eu una – două plec cine știe pe unde. Ba prin Piatra Neamț, ba Cannes, ce să mai spun de escapadele de una singură cu trenul sau prin India.

Eu rămân în continuare la părerea că în orice formă a lor, călătoriile sunt cel mai bun lucru pentru o relație. Uneori ajută la întărirea ei, alteori te ajută cu puțină depărtare și mult dor. Alteori te pot ajuta să vezi cât de multe sau puține ai în comun cu omul de lângă.

Pasiuni comune

Atunci când țelul în sine sunt călătoriile, cuplurilor le este (probabil) mai ușor să se înțeleagă. Cuplurile călătoare înțeleg mai ușor faptul că fiecare dintre ei are nevoie să se dezvolte și e frumos să ai planul de a vedea lumea împreună.

Călătorim și separat, dar cele mai bune călătorii ale mele de până acum tot cu el au fost!

calatorie in cuplu 3

Călătoriile ajută comunicarea

Studiile au dovedit că perechile care călătoresc împreună se înțeleg mai bine, au mai puține discuții în contradictoriu iar călătoriile în sine îi ajută să fie mai înțelegători unul cu celălalt.

Independență

Chiar în acest articol se vorbește foarte mult despre acest subiect. Călătoriile separate ajută cuplul cu totul. Pentru puțină detașare, pentru puțin dor, pentru și mai multă pasiune la întoarcere.

Romantism

Se schimbă destul de mult și această paradigmă. O să descoperi cum să vezi cerul în mijlocul deșertului poate să fie de milioane de ori mai impresionant decât orice turn Eiffel și că un apus de soare posibil să valoreze cât toate cinele scumpe din viața asta!

Și e plăcut să descoperi lucrurile simple și sentimentul că ești în siguranță oriunde, oricând, sentimentul de apropiere și de intimitate…

calatorie in cuplu 5

Sprijin

Mai ales cuplurile care călătoresc perioade lungi de timp împreună învață și devin sprijin unul pentru celălalt. Lumile lor sunt în perfect echilibru pentru că pare aproape imposibil să călătorești cu o persoană pe care nu o poți considera prieten.

Călătoriile te ajută să descoperi ce fel de companie preferi iar atunci când doi sunt și gândesc la fel, e normal că relația o să devină doar din ce în ce mai profundă.

Și nu în ultimul rând e minunat să descoperiți libertatea împreună!

Îți recomand să te plimbi cât mai mult cu persoana pe care o iubești! O să vă ajute în moduri pe care poate îți e greu să ți le imaginezi. Și dacă descoperiți că nu sunteți chiar unul pentru celălalt, tot un avantaj este! Timpul este cel mai de preț prieten! Călătorește cât mai mult cu cel pe care îl iubești și descoperă lucruri despre voi.

Travel & love, love to travel!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments