• Menu
  • Menu

Organizatori de vacanțe accesibile

Tot vreau să scriu despre asta de ceva vreme. S-a dus timpul site-urilor cu oferte iar agențiile de turism au deseori vacanțe la prețuri decente, dar nu despre ele vreau să vorbesc acum ci despre alternativele pentru agențiile de turism – asociațiile.

Dacă nu vrei un all inclusive, dacă vrei să cunoști oameni noi și să te distrezi te invit să încerci asociațiile de turism!

În România există nenumărate asociații. După cei de la Miramont au început să apară ca ciupercile după ploaie! Din punctul meu de vedere sunt puține asociații cu care chiar merită să lucrați și o să vă dau și exemple.

Miramont

Nu am călătorit cu ei însa am mulți prieteni și cunoscuți care i-au încercat. În principiu cred că sunt printre puținii care și-au negociat și niște discounturi pentru zboruri și cazare. Până acum nu am auzit lucruri de rău de ei, dacă ați fost plecați și v-au supărat aștept să îmi spuneți motivele. Site aici, acum au niște oferte foarte interesante – Maroc 199 de euro, Tenerife 249 de euro!


Locomotor

Preferații mei de altfel! Am și călătorit cu ei pe vremea când se numeau Friends Travel! Dorin este foarte pasionat de călătorii și de ceea ce face și îi și place foarte mult să aibă grijă de grupul care i se alătură în excursii. Am urmărit asociația cum crește și se dezvoltă frumos! Să îi încercați pentru că o să vă placă sigur!

Site aici, Facebook aici.


Holiday Pirates

Care sincer nu știu exact ce statut au, dar JUR că bălesc zilnic la newsletterul lor. Bine, ofertele sunt din Londra, asta înseamnă că dacă îți cumperi o vacanță prin intermediul lor ai grijă să nu uiți și de biletele de avion spre UK.  Site aici.


Tips & tricks

Dacă alegi să călătorești cu o asociație trebuie să ai în vedere câteva lucruri.

Este foarte posibil să stai la un hostel sau la un hotel de puține stele – să nu ai așteptări prea mari.

De cele mai multe ori cei din asociație o să meargă cu voi. Cum vine asta și cum funcționează? Asociațiile postează o anumită ofertă de vacanță, lor le iese excursia în sine și eventual niște bani de cheltuială. Cele mai multe excursii sunt active. Mergeți cu trenul în zonă, aveți un program deja stabilit.

Atenție la detalii! Pentru că nu sunt neapărat agenție de turism și pentru că nu semnați un contract cu ei e foarte posibil să nu fie la fel de deschisi spre atenția la detalii.


Ce poate merge prost?

Știu pe cineva care a achiziționat o vacantă printr-o asociație. I s-a spus că poate merge în țara respectivă și cu pașaport temporar, atâta timp cât este valabil mai mult de 6 luni. Surpriză, nu putea intra în țara respectivă și nu mai avea nici timp suficient să își facă pașaportul până la plecare. Banii îi plătise deja și i-a pierdut. Acum va trece printr-un proces lung și complicat de recuperare a banilor.

Un alt exemplu este lipsa de interes a celor din partea asociației față de cumpărători. Ți-ai luat vacanță, mergem împreună, dar acolo fiecare e pe cont propriu – cu toate că anunțurile pentru ieșirile de genul acesta sunt – hai cu noi, ne distrăm, ne simțim bine, vă plimbăm noi.


Nu poți să mulțumești pe toată lumea

Asociațiile nu vând (neapărat) oferte custom, personalizate pentru fiecare individ (pentru asta probabil e mai bine să vă adresați agențiilor). Tocmai din cauza asta e greu din 15 participanți să fie toți foarte încântați.

Ce sunt până la urmă asociațiile de travel? Un mix între agenția de turism și vacanța organizată de tine cap coadă, doar că organizează vacanțe accesibile și active!
Ca măsură de siguranță ți-aș recomanda să îi verifici puțin înainte de plecare – măcar să verifici dacă funcționează legal.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

8 comments