• Menu
  • Menu

Aș fi vrut să știu înainte să călătoresc în China, dar am aflat singură

China a fost primul meu impact cu Asia. Din lista de mai jos o să enumăr câteva lucruri particulare pentru China, altele pentru mai multe zone din Asia.

Îmi amintesc și acum destul de clar aterizarea în Beijing, marea de oameni. Nu îmi amintesc prea bine drumul de la aeroport spre oraș de exemplu, dar am foarte puternice în minte câteva situații în care aveam nevoie de îndrumare și nimeni nu putea să mă ajute.

Nu prea se vorbește engleza

Și nici nu știu să citească litere latine. Înainte de a merge în China eu vă recomand să aveți la voi, scrise în engleză dar și în chineză, câteva lucruri de bază. Cât costă asta, vreau să ajung la gară, adresa hotelului unde intenționați să stați.

Chiar dacă se vorbește engleză eu am mai avut o problemă, nu prea înțelegeam. Am pățit la fel și în Iindia deseori. Pentru că vorbesc foarte repede și cu un puternic accent asiatic. Ajută dacă te concentrezi mai mult și rogi și interlocutorul să vorbească puțin mai rar.

Ai grijă când primești rest

Uneori comercianții (mai ales cei cu bicicletele), o să îți ofere bani falși. Dacă nu îți dai seama și îi dai mai departe, o să se nască un întreg show. Eu am pățit asta. Vânzătorul căruia i-am dat banii a început să țipe și să vorbească în chineză, se agita, îmi arăta spre bancnotă. Până la urmă a luat banii, și-a luat șapca înapoi și a plecat agitat.

Călătoriile cu trenul pot să fie foaaarteee lungi și foarte inconfortabile

Dacă te gândești să mergi și cu trenul în China încearcă totuși să îți faci rezervare din timp la tren! O să îmi mulțumești!

Mâncarea în China

Porțiile sunt imense. Rața Pekin nu este doar un mit. Da, se mănâncă și câine, dar a devenit un aliment și obicei din ce în ce mai puțin popular.

mancare china 2 mancare china

Chinezii nu vorbesc chineză

limbi vorbite in china

sursă foto

Accesul la internet

Sau mare parte din internet este blocat. Înainte de a pleca de acasă plătește un serviciu VPN pentru rețelele sociale și site-urile pe care le citești în mod normal de acasă.

P.s. – nici viteza nu e cine știe ce, să nu ai așteptări prea mari.

Enjoy China! Pentru întrebări știți unde să mă găsiți!


BONUS: majoritatea toaletelor publice sunt comune, mai multe toalete într-o singură încăpere, nedespărțite de nimic. ȘOC? Puțin, da!

Și o postare mai veche – lucruri interesante despre China.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.