• Menu
  • Menu

Asia de Sud Est. Când să vizitezi țările din zonă.

Nu știu voi, dar eu de fiecare dată când vreau să îmi cumpăr un bilet de avion verific și când e cea mai bună perioadă pentru călătorii.

Asia de Sud Est este o zonă destul de mare, cu temperaturi, obiceiuri și oameni diferiți. Pentru a vă face însă o idee, am încercat să strând într-un singur loc o listă de țări și momentele potrivite pentru a le vizita.

Thailanda

Probabil una din cele mai dorite destinații ale turiștilor în Asia de Sud Est.

Thailanda sub 500 de euro

Thailanda în principiu are trei sezoane. De vârf (din noiembrie până în martie), vara – e foarte cald și uscat, mai ales în Bangkok (aprilie-iunie, septembrie si octombrie) și extrasezon (Iulie-octombrie) când e muson, unele insule se închid, dar ploile sunt în principiu scurte și intense.

Acum, si perioadele astea nu sunt neapărat fixe. Anul ăsta de exemplu, în ianuarie au fost și 16 grade în Thailanda. Partea bună este că poți merge dintr-o parte în alta. De exemplu în Chiang Mai e recomandat să ajungi între noiembrie și februarie în timp ce în Koh Samui cea mai bună perioadă este între ianuarie și septembrie.


Myanmar

Eu vă recomand neapărat să puneți pe listă această țară! Tocmai a devenit ceva mai accesibilă pentru turiști, dar încă nu este invadată! Un Paradis Asiatic puțin mai izolat și cu particularități specifice față de țările apropiate.

Cea mai bună perioadă pentru a merge în Myanmar este între noiembrie și februarie. Sezonul de vârf este în perioada decembie-februarie. Sezonul ploios este în perioada Mai-Septembrie iar ploile pot face drumurile foarte greu accesibile.


Bali – Indonezia

Nici aici nu am ajuns încă, dar timpul nu e încă trecut! E de mers din aprilie până în octombrie. Sezonul de vârf ține din Iulie până în Septepmbrie și tot atunci prețurile sunt cele mai mari! Sezonul ploios ține din decembrie până în februarie.


Laos

O țară tare drăguță, tot în Asia de Sud Est! Sezonul de vârf este între noiembrie și martie și probabil în această perioadă e cel mai bine să ajungeți în Laos. În perioada asta în zonele de munte este totuși răcoare.

Sezonul ploios. Țara asta merită vizitată tot anul, chiar și în sezonul ploios când peisajele sunt foarte interesante. Dacă nu te deranjează umiditatea Iulie și August sunt lunile de ploaie în Laos.

vang-vieng-31


Cambodgia

Sezonul de vârf ține din noiembrie până în martie. De obicei cazarea e mult mai scumpă și e bine să rezervați mai din timp. În Phnom Penh puteți merge în ianuarie și februarie, spre Siem Reap și templele de la Angkor în decembrie-februarie, iulie-august.

angkor wat


Malaezia

Mergi din Ianuarie până în Martie și în Iunie și Septembrie. În Malaezia e destul de cald și umed cam tot anul, dar în aceste luni plouă cel mai puțin.
Sezonul ploios ține din octombrie până în decembrie.


 

Vietnam

Cea mai bună perioadă este din noiembrie până în martie. Sezonul ploios ține mai până în octombrie.

 


 

Filipine

Din noiembrie până prin martie este un moment foarte bun să mergi! Dacă mergi la plajă totuși nu ar trebui să te deranjeze neapărat căldura. Așadar și aprilie și mai sunt luni bune de ajuns. Sezonul ploios ține din iunie până în octombrie.

honday bay filipine 1

Honda bay filipine 5


Cred că am acoperit cam tot ce înseamnă Asia de Sud Est. Dacă ai completări sau informații complementare le așteptăm! Sper să îți fie de folos acest articol atunci când programezi următoarea vacanță în Asia de Sud Est!

 

 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

12 comments