• Menu
  • Menu

Când îți e poftă de acasă

Uneori în călătoriile lungi ți se face poftă de acasă. Orice ar însemna asta. Cel mai mult ți se face poftă de rutina lucrurilor făcute acasă. Cred că pentru a putea păstra pe termen lung un stil de viață nomadic ai nevoie (sau noi avem) să îți respecți tabieturile!

Chiar ne era poftă de acasă, așa că ieri am decis să fie duminică. Da, știm și noi că suntem în mijlocul săptămânii, dar când îți e prea poftă și ai găsit prilejul, pui în aplicare.

Suntem în Thailanda, pe insula Koh Lanta. Zăbovim pe aici deja de o săptămână! Ne-am mutat într-o căsuță pe mare în orașul vechi. Aici trăiau și trăiesc printre primii oameni care au pus bazele comunității de pe insulă!

cum alini pofta de acasa-2_1280x720

cum alini pofta de acasa-4_1280x720

Suntem ca în poeziile lui Bacovia, dar un Bacovia vesel. Căsuța lacustră (Siraya Guest House) are și o bucătărie de care putem să ne folosim. Acasă de multe ori weekendurile însemnau cartofi prăjiți (cu cine știe ce altele pe lângă, ușor de gătit și ele.

Am mers la piață și la magazin să luăm cele necesare. Salată, morcovi, roșii, ardei gras, cartofi, niște mango, pâine, crenvuști, ouă. Nu sunt cele mai sănătoase opțiuni, dar de asta ne era poftă și în principiu cam asta am găsit. 🙂 În 7/11 de exemplu nu am văzut nici umbră de carne de gătit.

În lumea ideală, la toate ingredientele de mai sus, am mai fi adăugat și o bucată mare de brânză! (ah, ce-mi lipsește brânza)

Din toată seara asta „ca acasă”, mi-a plăcut că ne-am și organizat exact ca acasă. Am început amândoi să dereticăm într-o bucătărie străină. Eu cu cartofii, el cu salata, iar după ce am pus cartofii la prăjit Alex a plecat să caute un film bun la care să ne uităm și să „pună masa” cât eu am terminat de „gătit”. Eficiență maximă!

cum alini pofta de acasa-1-2_1280x720

Acasă poate să fie oriunde, dacă acasă înseamnă mai puțin lucrurile care sunt în jurul tău și mai mult cele pe care le faci și de cei cu care împarți momentele!

Noi ne-am uitat la Hotel Rwanda (interesat de văzut și apropo de evenimentele din ultima vreme. Atacurile din Turcia vs cele din Belgia) și Cast Away.

A fost duminică acasă, departe de casă!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.