• Menu
  • Menu

Cu relația la drum lung

Când te iei de mână și pleci în lume fără să ai idee când te vei întoarce fie ești puțin inconștient (e cazul nostru, recunosc), fie deja îți e clar că orice ai face, persoana de lângă tine o să facă echipă cu tine și tu cu el (vinovați și aici)! Că vă mai certați, ciondăniți, you take me out of my melons (cum îmi spune mie Alex uneori), astea sunt lucruri normale și naturale în orice relație.

Așadar primim multe întrebări despre cum ne e nouă să călătorim în cuplu, sper să vă lămurească, dar să vă și ajute puțin acest articol. Pe scurt – ne este bine!

Cred ca sunt necesare câteva informații atât despre noi și cum eram atunci când eram acasă, dar și despre programul nostru de când suntem plecați. Am evitat foarte mult să vorbesc despre asta. De ce? Pentru că pun suficient mult suflet pe colțul ăsta al meu de internet și îmi place să mai păstrez și pentru mine.

Eu și Alex ne găsim deseori puțin altfel decât alții. Pe scurt facem o echipă foarte bună. Nu neapărat datorită calităților pe care le avem ci în ciuda tuturor defectelor pe care le are fiecare dintre noi! Nu o să găsești om perfect pe planeta asta! Poți cel mult să găsești omul perfect pentru tine!

El este cel care îmi temperează ideile prea crețe uneori. Tot el este mai retras și discret. Mă temperează într-un mod în care nu mă limitează, pentru că deseori ideile lui sunt aproape la fel de crețe ca ale mele, dar el știe mai bine decât mine unde să tragă limita. :))

Nu știu ce tip de partener să vă căutați în viață ca să puteți să și călătoriți bine, fiecare dintre voi se pricepe mai bine la asta. Ca idee eu aș recomanda cât mai multor cupluri să facă o excursie mai lungă împreună înainte de căsătorie! Minim o lună să vă luați de mână și să descoperiți lumea. O să vă descoperiți și pe voi, dar și compatibilitatea voastră. Ori vă place la nebunie, ori e posibil să nu vă mai placă atât de mult unul de celălalt și măcar nu vă mai obosiți cu nunta.

Noi acasă

Petreceam oricum foarte mult timp împreună și locuiam intr-o garsonieră. Eram învățați să fim mereu unul în proximitatea celuilalt.
Vorbeam despre orice ne trecea prin cap, ne uitam mult la documentare, găteam și râdeam cel mai mult tot împreună.

Noi aici

De mai bine de trei luni, să se tot facă patru chiar, suntem zi din zi și noapte din noapte împreună!
Vorbim despre orice ne trece prin cap, gătim împreună si tot asa și râdem cel mai mult.

Am discutat și cu alți călători despre asta. Nu e cel mai ușor lucru atunci când sunteți MEREU împreună, dar e o ocazie să fiți cei mai buni voi în echipa voastră!
În unele zile ne privim și pentru că nu știm ce să spunem băgăm câte un „și? Cum ți-a fost ziua?”. Evident că știm TOT ce i s-a întâmplat celuilalt în ziua respectivă! Am fost acolo când s-a întâmplat!

Am discutat încă de acasă puțin despre avantajele și dezavantajele acestei plecări. Despre cum poate să ne fie de ajutor și cum poate să ne dăuneze (da, poate dăuna ENORM).


Ce să faci dacă pleci cu relația la drum lung și plănuiești să te și întorci cu ea!

Recapitulare – ca să fiu sigură că s-a înțeles. Noi nu am plecat de plictiseală, ca să ne condimentăm viața, nu am apucat (sperăm nici să nu o facem) să ne facem rău unul celuilalt. Am plecat de la încredere 100% și fără reproșuri sau certuri reprimate, dar ne știam destul de bine și apucasem să locuim și un an împreună.

În primul rând să vă asigurați că încă vă iubiți,  că încă vă placeți reciproc! Dacă deja nu îl mai placi așa de mult pe cel de lângă tine, nu cred că 24 din 24 de ore petrecute împreună o să vă ajute!

Fiți cinstiți unul cu celălalt și cu ce simțiți. Nu reprimați lucruri, o să vă îndepărteze. Vă enervează? Încercați să îi spuneți (într-un mod frumos). Ai obosit? Nu merge doar de dragul jumătății. Ți-e foame? Nu aștepta până îi e și celuilalt. O să te enervezi, iriți, o să vă certați. E super plictisit? Fă un efort să faci ceva astfel încât să treacă plictiseala. Te-ai plictisit? Cere ajutor. COMUNICAȚI!

Aveți răbdare cu celălalt. Uneori poate se mocăie, alteori poate e obosit, iritat, plictisit. Dacă pleci de acasă nu e ca și cum te acoperă brusc un glob de cristal și nu mai treci prin aceleași stări ca în mod normal!

Încercați să vă pliați pe ce vrea celălalt. Nu-l pune să mănânce doar legume, nu știu, în general să facă prea mult din lucrurile pe care nu vrea să le facă, dar le face totuși de dragul vostru.

Încercați să vă păstrați și individualitatea. Ți-e foame, mănâncă, ți-e somn, dormi, nu sta după celălalt pentru lucrurile cele mai simple! Ai chef de explorat și celălalt nu? Atunci mergi! Sau stai! Nu-i vina, responsabilitatea și nici nu trebuie cel de lângă tine să se simtă îndatorat cu nimic pentru lucrurile pe care tu decizi să le faci sau nu.

Nu știu cât sens are, nu sunt cea mai potrivită la dat sfaturi pentru relații. Pășim și noi timid prin toată nebunia asta. Dar comunicăm, vorbim despre cum suntem și ce simțim, căutăm soluții sau explicații împreună.

Fiecare dintre voi are limite, încercați să vi le respectați!

Dă-i celuilalt și ție intimitate. Toți oamenii au nevoie de momente în care să fie doar cu ei, încercați să le respectați pe ale partenerului cu care călătoriți și să vă oferiți și vouă! Uite eu acum o să îmi fac yoga, eu vreau să mă joc o oră, să scriu pe blog, what eveeeer! Voi știți ce vă place să faceți!

Gata, închei aici pentru că oricum mi-am stors creierii puțin pentru tot articolul ăsta. Lucrurile se întâmplă natural la noi și am stat să cuget puțin la lucrurile care ne fac pe noi să ne fie atât de bine când călătorim și care altora le pot dăuna.

Probabil suntem și puțin dependenți unul de celălalt. Nu știm nici noi dacă-i normal sau anormal. Nu căutăm răspunsuri, ne place pe norișorul nostru roz, în bula asta de căldură și încredere. Bulă care sper să nu dispară din jurul meu vreodată, dar are și ea nevoie de câteva din lucrurile numite mai sus pentru continuitate!

Nu ne-am săturat unul de celălalt, nu ne-am plictisit, nu ne e greu împreună, chiar dacă uneori e greu din alte puncte de vedere.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

8 comments