• Menu
  • Menu

Cum e să călătorești și să faci poze doar cu telefonul?

Vă povesteam atunci când am plecat că ne-am făcut o listă de lucruri de bifat de când ne-am hotărât în septembrie să ne facem nomazi digitali și până la plecarea din februarie. E un început bun de listă dacă te gândești să faci asta și știu că o parte dintre voi aveți planuri!

La capitolul echipament povesteam că nu stăteam deloc bine și ne uitam cu milă la bugetul pe care îl aveam și cât mai aveam de cheltuit pe echipamente. Din câteva mii de euro se simt al dracului două trei mii.

Un Samsung note edge și un Samsung S6 care ne-au depăși așteptările din punct de vedere foto și video. Nu știu cum se face totuși că ne apucă și pe noi filmatul cu precădere seara, când inevitabil calitatea video nu este la fel de bună ca în timpul zilei.

Un alt aliat de încredere pentru aventura noastră cu atât de multă apă este Canonul subacvatic și rezistent la nisip, căzături, dar și temperaturi extreme (fie ele mari sau mici).

Așa am ajuns să plecăm doar cu telefoanele și această cameră subacvatică! Adevărul este că am și luat echipamentele cu puțin timp înainte de plecare și chiar nu știam exact ce pot face și ce nu. Noi pusesem ochii pe un Canon cu gândul să îl folosim pentru filmări apoi am aflat că este mai potrivit pentru cele statice. Trebuia să îl luăm din Dubai, dar sub deviza – dacă și telefonul filmează la fel de bine în condiții asemănătoare hai să vedem cum ne descurcăm așa și adaptăm pe parcurs, am amânat achiziția.

Pentru mine asta a însemnat o noutate! Nu știu când și dacă am mai plecat doar cu telefonul la mine! Ce e drept telefonul meu avea cel puțin 3 ani vechime iar pe cel de la muncă nu eram învățată să îl folosesc pentru Facebook, instagram, făcut poze, ci îl utilizam strict ca telefon de serviciu.

Atenție, eu vă povestesc mai jos din postura mea, de utilizator, nu sunt expert nici foto și nici video. Sunt pur și simplu concluziile mele după aproape 4 luni de călătorie.

Avantaje când folosești doar telefonul pentru a face poze!

Camera telefoanelor noastre concurează cu cea a camerelor foto. Mai ales atunci când ai soare și lumină și peisaje de vis la tot pasul! Chiar nu e greu! De multe ori talentul e talent, sau capacitatea de a surprinde o scenă, o întâmplare. Dacă nu îți cântă muza pe la urechi când apeși declanșatorul poți să ai în mână orice aparat. Tot nu o să arate bine.

Cari mai puține lucruri.

Nu te mai stresezi să faci poze și cu telefonul și cu camera. Știți  momentele alea când vedeți ceva fain și nu știți cu ce să faceți prima dată poza. Cu telefonul ca să o pui pe instagram apoi, cu camera că poate îți iese mai bine? Decizii, decizii!

Ko Phayam island-116_1280x720

Ko Phayam island-7_1280x720

Koh Yao Noi off the beaten track 2-100_1280x720

plaja Las Cabanas-1_1024x576

Puteți să vedeți în albumul de pe Facebook și la mine pe instagram exemple. Mărturie stau de asemenea toate pozele postate până acum pe blog (două articole doar despre poze și instagram – unu și doi). Ai și peisaje, poze cu noi, cu mâncarea, la lumină scăzută, unele mai bune, altele mai puțin fericite, life as we know it așa cum îmi place mie să spun!

De ce simt totuși lipsa unei camere

La început nu m-a deranjat. A fost ceva nou și ne-am descurcat cât de bine am putut cu ce am avut la îndemână! Vorba aia, fă Rai din ce ai!

Apoi tot mai încet au început să ni se strecoare diverse motive în suflet. Dacă am fi avut un stabilizator sau dacă avea camera în sine un stabilizator mai puternic. Până la urmă și telefoanele au limitările lor.

Sau faptul că dacă vrem să facem o poză de la depărtare nu iese mereu reușită. Am rămas cu multe poze mentale și deseori nici nu am mai încercat să pozăm, știind că nu o să iasă cum ne dorim.

Dacă pentru pozele cu telefonul mi se pare că ai nevoie și de ceva mai multă inspirație, camera îți permite să te joci și să surprinzi mai mult.

Nu sunt învățată neapărat că pot să mă joc și din telefon în nenumărate feluri cu expunerea, contrastul și altele atunci când fac o poză! Nu mi-a intrat mie în sistem.

Pozele, dar mai ales filmările în lumină scăzută nu sunt cele mai reușite.

Și ca să vă și ajut, poate de voi se prind câteva din lucrurile astea, 17 tips and tricks pentru poze interesante făcute cu telefonul tău!


Concluzie

Poți să pleci liniștit la drum fără să cari după tine miliarde de aparate, mai ales că îți îngreunează geanta! Eu am început să simt lipsa camerei, dar asta pentru că aș vrea să învățăm, să facem mai multe și mai bine. Mi-aș vedea în continuare de treabă cu telefonul, dar nu ar strica la colecție mai multă aparatură! În viața mea cele două nu se exclud ci ar face super echipă!

Voi cu ce pozați cel mai mult în vacanță? Cameră, telefon sau amândouă?

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 comments

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=G-EYVJ26KTP3