• Menu
  • Menu

Motive să îți faci un blog de călătorii

Pe fiecare om care pleacă de acasă vreme mai lungă îl întreb și dacă are un blog de călătorii, sau un loc în care să își scrie poveștile și pe toți cei care nu au îi îndemn totuși să se gândească să își facă!

M-aș bucura să văd nișa asta crescând mult mai mult, să văd, să citesc și să urmăresc oameni. Un exemplu relevant e Cami și plecarea ei de introspecție prin Asia! E fascinant să citesc despre impactul cultural, despre gânduri adunate în luni de călătorie și observare!

În plus, ceea ce facem noi nu e chiar așa mare chestie. În alte țări este foarte normal să pleci să călătorești vreme mai lungă, fără bilet de întoarcere și cu fel de fel de planuri pentru a câștiga sau pentru a nu cheltui exagerat de mulți bani!

Și tare aș vrea să văd că începe să fie mai cunoscută ideea că e ceva normal să mergi să călătorești o perioadă, dacă asta e ceva ce îți dorești să faci! Nu e așa ieșit din comun, nu e un concept nou și mai ales o să te încarce emoțional și spiritual.

Așa că dacă îți place să călătorești aș vrea să te văd și postând online despre asta, povestind despre experiențele pe care le ai, împărtășind cu lumea ce-ai văzut și ce ai simțit! Nu trebuie să faci din asta scopul tău în viață, dar cred că e o modalitate bună să răspândești vorba!

Un blog de călătorii e un exercițiu bun

Nu știu câți dintre voi se și uită la pozele făcute în călătorii, la filmulețe, cât le și utilizați. Cu blogul o să aveți mult mai multe ocazii plăcute să vă amintiți de multe din momentele călătoriei. În discuțiile cu amicii e mult mai simplu să cauți poze explicative pe blog, sau informații pe care le-ai postat în timp.

Pentru tine

Pentru că peste ani o să îți placă să citești despre aventurile tale, despre cum priveai viața și oamenii și cum reacționai în anumite situații. Bătrânului din tine o să îi placă să recitească din valurile tinereții.

Pentru prieteni și familie

Lor o să le facă (probabil?!) cu adevărat plăcere să citească despre aventurile tale prin lume în timp ce le ai. Apoi la întoarcerea acasă vor vrea să știe și mai multe și poți să te concentrezi să le povestești doar parte din lucrurile pe care nu le-ai scris pe blog :). Deseori e greu să începi să povestești de undeva!

Dacă vrei să faci și altceva și simți că nu îți ajunge doar călătoria

Aud mulți călători spunând că își cam pierd motivația să călătorească, simt că își pierd sensul. Un blog de călătorii o să îți ocupe suficient timp, mai ales dacă nu prea ai idee nimic despre asta.

Pentru că sunt atâtea bloguri care nu spun nimic (oh, da, pățesc și eu asta des), iar tu chiar ai avea niște lucruri de povestit!

Cine știe, poate chiar începi să faci și bani în tot timpul ăsta

Sunt foarte multe oportunități care te așteaptă. Cunoști tot felul de alți bloggeri, interacționezi cu ei, oportunitățile sunt de cele mai multe ori infinite și țin de tine, timpul investit și cât de bine ajungi să povestești.

Poate îți descoperi un nou talent

Cunosc mulți oameni care se plâng că nu știu, că nu au inspirație și totuși atunci când scriu ceva, reușesc să transmită foarte bine. Până la urmă încercarea moarte nu are. Vezi în timp dacă se leagă de tine microbul sau nu.

Dar mai ales fă asta pentru tine și pentru că vrei să povestești oamenilor despre experiențele pe care le trăiești!


Și pentru că vreau să descopăr cât mai multe bloguri noi de travel de la noi, o să te invit să lași în comentarii link-ul blogului tău mai nou de un an! Oh boy, oh boy, sper să fie abudență!

Dacă ai prieteni călători care și scrijelesc despre asta pe blog sau pe o pagină de Facebook, poți să îi lauzi aici în comentarii. Nu facem un top, dar sper să găsesc o sumedenie de bloguri noi care merită citite și împărtășite!


Travel & love, love to travel!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

37 comments