• Menu
  • Menu

Plimbare cu bicicleta la Inle Lake (jurnal foto de călătorie)

Lacul Inle este unul dintre obiectivele turistice principale din Myanmar. Unul dintre lucrurile interesante de făcut este să te bucuri de o plimbare cu bicicleta la Inle Lake. Chiar dacă era destul de cald și umed ne-am hotărât să ne încercăm norocul! Cât de rău poate să fie să pedalezi la 40 de grade?

Surprinzător, a fost chiar foarte plăcut. Peisajele au făcut toți banii! Noi nu am ajuns decât din Nyaungshwe, cel mai apropiat oraș de lac, până la primele resorturi de pe lac. Chiar și așa, tot am avut de pedalat vreo 13 km doar dus.

Am dat peste pozele cu bicicleta la Inke Lake și m-am gândit să fac un fel de jurnal foto. La finalul articolului găsiți și niște informații utile despre închirierea bicicletelor în Nyaungshwe.

Jurnal de călătorie foto – plimbare cu bicicleta la Inke Lake

Chiar dacă a început să plouă destul de tare la scurt timp după ce ne-am luat bicicletele, asta nu ne-a descurajat. Am așteptat să treacă și-am pornit la drum!

În primă fază am pornit pe drumuri lăturalnice. Hai să vezi cum arată „la țară” în Myanmar, în zona Inle Lake.

După ceva vreme și o pauză ne-am rătăcit pe la un resort de pe lac. Dar peisajul era atât de frumos încât ne-am bucurat că suntem acolo și-am pornit să explorăm!

Iar locul ăsta NU arată rău deloc! Poate, dacă mai ajungem prin Myanmar stăm și aici. Cred că e superb să te trezești aici și să vezi apusul în fiecare seară din bungalow. Având în vedere că era 6 euro o bere cred că nici prețurile la cazare nu sunt cu mult mai mici…

Nu am reținut numele resortului, dar am înțeles de ce e așa de popular Inle Lake. Și dacă ești curios să vezi răsăritul și câteva locuri din jurul lacului, o poți face dând click pe videoul de mai jos. Nu uita să îi dai și un share, un thumbs up și dacă nu te-ai abonat deja apasă subscribe!

De unde închiriez biciclete la Inle Lake?

Poți întreba chiar în locul în care ești cazat. Dacă nu, prin tot orașul găsești standuri de biciclete de închiriat. Prețul începe de pe la 2000 de kyat pe zi (octombrie 2016), ceea ce înseamnă mai puțin de un dolar jumate! E un târg bun pentru o zi întreagă de distracție!

Noi (chiar) am încercat să facem rost și de un scuter, dar nu a fost nimeni dispus să ne închirieze. Cică motivul pentru care nu se închiriază scutere este este că spitalele nu sunt dotate prea bine și nu vor străini prin spitale. Oricum, localnicii care ți-ar închiria pot avea și ei probleme, așadar nu insta prea mult!


După ce am băut o bere (ieftină de data asta) pe marginea drumului la o bodegă locală am pedalat înapoi spre oraș unde ne-am întâlnit cu o gașcă minunată ce ne-a întâmpinat cu brânză adevărată, din România! Nu vă dați seama cât de bucuroși am fost după luni de zile în care am dus dorul de brânză adevărată!

Nu uita să arunci un ochi și pe articolul cu 20 de poze de pe instagram din Myanmar și să verifici și categoria dedicată acestei țări!

Travel & love, love to travel!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 comments