• Menu
  • Menu

Ghid de călătorie pentru Hpa-An Myanmar

Realizez că încă avem atâtea povești nespuse din Myanmar. Probabil ai văzut deja o parte din episoadele video pe contul nostru de Youtube. O să găsești vlogul de călătorie din Hpa-An și mai jos în articol.

Ce-i de făcut în zonă, pe unde să stai și alte informații utile o să găsești în articolul de azi.

Unde e Hpa-An în Myanmar?

Poți ajunge din Yangon. Noi am venit de la Inle Lake. Am luat un autobuz de noapte. Autobuzele în Myanmar nu sunt neapărat cea mai comodă metodă de transport, dar au cea mai bună valoare din punct de vedere preț, calitate, timp, griji.

Ce-i de făcut în Hpa-An?

Orașul are un parc și un lac în mijlocul lui de unde noi am nimerit încă un apus superb. Atracțiile principale rămân totuși în afara orașului. Puteți alege din mai multe variante – fie tur de grup, sau așa cum am făcut noi, explorând pe cont propriu cu scuterul.

Orășelul pare europenizat, în mijlocul orașului este un turn cu ceas. În Hpa-an am reușit să găsim probabil una dintre cele mai bune cafele cu lapte din Myanmar și alte câteva mărunțișuri cu aromă europeană la prețuri de Myanmar. Dar na, eram deja de peste 8 luni pe drumuri și ne era dor de lucrurile astea.

Dacă sunteți fani ai muzeelor puteți vizita muzeul cultural al statului Kayin. Dacă e ceva interesant în Myanmar este diversitatea culturală, fiecare stat având obiceiuri, tradiții și mâncare specifică.

De unde închiriez scuter în Hpa-An?

Cu privire la asta sau la biletele de autobuz chiar nu trebuie să îți faci griji. Orice unitate de cazare o să te îndrume, sau îți va închiria. Costă aproximativ 7000 de kyat pe zi (cam 4,5 euro). Poți negocia și la mai puțin dacă ești priceput, sau din contră, prețul poate să crească dacă cererea este prea mare.

Unde să stai în Hpa-An?

Nu trebuie să te stresezi foarte mult nici cu asta pentru că oricum nu există chiar atât de multe variante. Basic, pentru backpackeri sunt 4 opțiuni iar noi am mers, evident la cea mai populară – Soe Brothers 1. Îi găsiți puțin mai jos de turnul cu ceas. Chiar dacă din punct de vedere cazare nu a fost cine știe ce lux, ba chiar camerele păreau la prima vedere cel puțin ciudate, aici aveți șansa să obțineți cele mai bune și complete informații turistice.

De asemenea și tururile organizate de ei aveau prețuri foarte bune.

Aș pune link spre profilul lor spre site-uri de rezervări, dar momentan au mai deschis un hotel iar pe booking nu mai este listat decât Soe Brothers 2. Văd că între timp au apărut și mai multe propietăți pe booking, dar unele dintre ele sunt doar pentru localnici și nu acceptă turiști străini.

Ce e de văzut în afara orașului în Hpa-An?

Ei bine, aici aveți ceva mai mult de văzut și admirat. Temple, pagode, pagode, parcuri de Buddha, peșteri, peisaje rurale, myanmarezi simpatici.

Grădinile Lumbini

Nu chiar grădini, dar așa este numele acestui parc plin de Buddha perfect aliniați. Nu vedeți voi dublu, cineva chiar a stat să sclupteze toate aceste statui, apoi le-au făcut și acoperiș pentru a le proteja de soare și ploaie.

Numele vine de la locul din Nepal în care s-a născut Buddha.

De menționat, tot aici este și startul pentru a urca pe muntele de lângă – Zwegabin. Am întâlnit la cazare un călător care mi-a povestit despre cât de frumoasă este priveliștea de sus, dar noi nici nu am încercat să urcăm. Dacă te încumeți află că urcarea este destul de abruptă, ai mare grijă să nu se însereze cât ești pe drum și mai ales ai grijă să iei suficientă apă cu tine.

Zona nu este foarte turistică, de aceea nu recomandăm să rămâi singur noaptea pe traseu. În cazul în care pățești ceva nu garantăm că ar avea cine să te ajute.

Satele și zona rurală

În continuare rămân fascinată de zonele rurale.

Ca să nu uit, uite și vlogul nostru de călătorie din Hpa-An! Sperăm să îți placă și să îți deschidă pofta de vizitat Myanmar. Poate că îi lipsesc multe acestei țări, dar are o aromă aparte. Mâncarea, oamenii, mixul de culori și texturi, de obiceiuri, sunt multe lucruri care mi-au rămas adânc impregnate din Myanmar.

Aici vă las mai multe poze și vă povestesc mai puțin. Oricum, mergeți să vedeți singuri! Mi-a plăcut cum mi-a zâmbit fata de mai jos, colbul de pe drum, picioarele dezgolite ale oamenilor de la sat.

Peșterile din zona Hpa-An

Găsiți mai multe peșteri, noi ne-am decis să vizităm doar Sadan cave – peșterea liliecilor. Experiența a fost cu atât mai plăcută, mai ales că nu am avut după noi un ghid care să ne amuze cu tot felul de explicații puțin credibile.

Iar la final, ne-a așteptat cea mai mare surpriză. Un lac în care se oglindeau toți norii pufoși ai cerului.

Pro Tip

În timpul călătoriei prin Asia i-am descoperit pe cei de la TravelFish iar informațiile furnizate de ei ne-au fost de foarte mare ajutor.

Nu uita să arunci un ochi și prin restul articolelor din Myanmar. Îți recomandăm o vizită cât mai curând. Prețurile nu sunt mici. Ccazarea e ceva mai scumpă și mai proastă decât în Thailanda de exemplu. Acum cam așa e standardul. Dar merită descoperită cât încă nu sunt atât de invadați de turiști, cât nu se schimbă atât de mult.

Și dacă te întrebai, pentru că mi se pare că din Myanmar avem cele mai frumoase poze, toate sunt făcute cu telefoanele noastre Samsung.

Travel & love, love to travel!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.