• Menu
  • Menu
Kandy - Nuwara Eliya

Recomandare de traseu în Sri Lanka, ghid de călătorie

Recomandare de traseu în Sri Lanka.

În aprilie 2015 am făcut o tură în Sri Lanka. De atunci am tot primit cereri de traseu în Sri Lanka. Cu toate că am acoperit această destinație în mai multe articole pe blog, am realizat că nu avem toate informațiile puse cap la cap.

Așa că venim astăzi în ajutorul celor care vor să o viziteze cu câteva linkuri utile și recomandări bazate pe experiența noastră în această țară exotică. Poate să fie și un ghid de călătorie pentru această țară.

Cate zile îți trebuie pentru o tură în Sri Lanka?

Sri Lanka este o țară insulară în sudul Indiei, fostă colonie portugheză, olandeză și britanică.

Noi am petrecut acolo 11 zile, timp în care am făcut un fel de tur al țării. Nu am văzut chiar tot și am fost un pic pe fugă față de cum ne place nouă să călătorim. Dar chiar și așa, am simțit că am văzut destule. Plajă, temple budiste, elefanți, plantații de ceai, junglă, ruine, arhitectură colonială. Deci în jur de 10-14 zile sunt suficiente dacă vrei să guști din toate.


Înainte de a vizitra Sri Lanka poate vrei să citești si acest articol. Sri Lanka nu este genul de țară plăcută de toată lumea și considerăm că e bine să ai informații cât mai diferite, din mai multe surse.


Traseu în Sri Lanka (pe unde am fost noi)

o tură în Sri Lanka
Acesta a fost traseul nostru de 11 zile. Am parcurs în jur de 1200 de km.

Am aterizat în Colombo după un zbor din București via Dubai cu FlyDubai. Știam că nu e mare lucru de văzut și făcut în capitală, așa că i-am dat skip. Am plecat spre Unawatuna, o plajă aflată la 130 de km mai la sud.

Mai întâi am luat un autobuz local până în Galle. Am mers cam 3 ore, a costat 100 de rupii de persoana (1 EUR=183 LKR, sep 2017).

o tură în Sri Lanka

A fost primul impact cu transportul în comun în Sri Lanka. Am avut parte de un șofer destul de haotic și vitezoman, aglomerație, dar și zâmbete și priviri curioase.

Alte obiective turistice în Sri Lanka

Din Galle am luat un tuk-tuk până la plajă în Unawatuna, am mers cam 15 minute cu el si ne-a costat 400 de rupii (3 persoane).

o tură în Sri Lanka

După vreo 3 zile de lenevit, ne-am întors în Galle, de unde am luat trenul spre Kandy. Un orășel de munte, unde ne-am stabilit baza pentru câteva zile. În prima am făcut o excursie până la orfelinatul de elefanți din Pinnawala, iar în cea de-a doua ne-am trezit în zorii zilei pentru a lua parte la ceremonia de dimineață de la templul dintelui, iar apoi am luat trenul spre Nuwara Eliya. Traseu ce este cu siguranță în top 3 rute cu trenul pe care le-am făcut până acum.

Apoi am plecat cu autobuzul spre Sigiriya, unde am urcat prin junglă pe o rocă-templu (sună ciudat, știu, dar nu găsesc o denumire mai bună 🙂 ).

Spre finalul expediției, am făcut un mic ocol să vedem ruinele de la Polonnaruwa , apoi am înotat cu rechinii în Trincomalee. De unde am mers cu trenul până în Colombo și am zburat spre casă.

Noi am deschis să avem acest traseu în Sri Lanka.

Buget

Noi am reușit să cheltuim destul de puțin în tura de Sri Lanka. Ne-am mișcat între destinații cu transportul în comun (trenuri și autobuze) care este foarte ieftin. De exemplu din Galle până în Kandy, prețul unui bilet de tren la clasa I este în jur de 660 de rupii. Adică aproximativ 3,6 Euro pentru o distanță de 234 de km. Nu este mereu cel mai comod, dar ai ocazia să interacționezi mai mult cu localnicii.

Evident că poți să optezi pentru varianta mai comfortabilă de a închiria o mașină, eventual și un ghid. Dar informează-te cu privire la prețuri și găsește un ghid sau o companie de încredere.

La capitolul cazare, cu 10 – 15 Euro găsești cu siguranță o cameră dublă mai mult decât ok.

Cât costă o vacanță în Sri Lanka?

Nu știm cât te-ar costa pe tine o vacanță aici, dar putem să îți faci un rezumat al cheltuielilor noastre. Biletele de avion le-am luat la ofertă și au costat 400 de euro iar acolo în 11 zile noi am cheltuit în jur de 700 de euro amândoi, incluzând taxele pentru viză.

  • Biletele de avion le-am luat la ofertă și au costat 400 de euro
  • acolo în 11 zile noi am cheltuit în jur de 700 de euro amândoi, incluzând taxele pentru viză.

Sperăm să vă fie de folos aceste informații. Dacă ai completări, le așteptăm.


Dacă articolele noastre te ajută sau te-au ajutat, încurajați de cititori, am decis să lăsăm public un buton de donații. Funcționează atât pentru plățile cu cardul, dar și dintr-un cont paypal.




Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

14 comments