• Menu
  • Menu

#FindYourFit cu Fitbit. Sau despre cum sperăm să aducem puțină ordine în haos

#FindYourFit cu Fitbit

De când nu ne mai face altcineva programul suntem obligați să ni-l facem singuri. Și să nu credeți că e ușor chiar dacă ai toată ziua la dispoziție. E complicat și de fiecare dată ne aducem aminte că – n-am mai iești din casă de mult (mai ales eu), că am uitat să mâncăm până la 4-5 seara sau că nici nu ne-am atins de apă. Iar corpurile noastre nu mai vor și ajung să cred că nici nu mai pot așa.

Dacă și voi aveți probleme din sfera celor pe care le avem noi, continuă să citești, poate îți oferim o soluție.

Mirajul freelancingului

Oh, ce bine suna și în capul meu stilul ăsta de viață. Să nu mă înțelegeți greșit, nu ne-am plictisit încă de el și încă ni se potrivește mânușă. Dar tocmai pentru că ni se potrivește așa de bine, vrem să găsim soluții astfel încât să ne placă totuși cât mai mult timp.

A fost unul dintre motivele pentru care am decis să venim și să petrecem vara în Timișoara. Pentru că ne învârtim toată ziua pe lângă Hostel și nu mai stăm în fund la laptop toată ziua, pentru că vrem să vedem multe lucruri în jur și o să tot ieșim din rutină.

Alex de exemplu o să fie la Electric Castle anul acesta (poate bateți palma pe acolo), eu plănuiesc o ieșire pe coclauri cu prieteni de aici. Mergem să vedem și să ne bucurăm de țara noastră. Nu stăm închiși într-un apartamen în București. Pentru că știm clar că vara vrem să o petrecem în România!

De ce avem nevoie de Fitbit în viața noastră?

Alex este în formă și chiar dacă mănâncă tot felul de tâmpenii la tot felul de ore nepotrivite, el nu se îngrașă. Dar asta nu e suficient. Pentru că lipsa unui program de mișcare se simte oricum. Obosim mai repede, stilul sedentar afectează multe alte lucruri – de la somn până la cât de fericit ești sau creativ.

Eu în schimb am mai și pus pe mine. O vreme am ignorat fenomenul, apoi am început să mă plâng puțin, dar fără să conștientizez exact cât de „gravă e treaba”. Acum vreo lună am început să conștientizez și să iau măsuri.

Stil de viață (mai) sănătos?

Trag de mine să mănânc dimineața, să respect câteva reguli minime de bun simț în alimentație.

Unul dintre motivele pentru care îmi place mie atât de mult să călătoresc este și pentru că mă mișc mai mult. Dar când nu sunt plecată pe undeva mă așez la laptop și uit să mai plec. Îmi găsesc mereu câte ceva de făcut.

De exemplu acum o lună m-am apucat IAR de 30 days yoga challenge. Și îmi place programul, îmi place yoga, dar apoi am plecat prin Covasna și de acolo s-a rupt iar filmul. Nu am reușit să mă țin de treabă și am renunțat după primele 3 zile.

În același timp sunt și curioasă câți kilometri facem cand mergem pe undeva. Am mai încercat să insalăm diverse aplicații pe telefon, dar ni s-a părut mereu că nu calculează deloc bine. De exemplu când mergeam pe scuter pe drum denivelat se înregistrau ca pași. Am testat puțin cu noile dispozitive Fitbit, iar ele știu să faca diferența.

Ce produse Fitbit avem?

Eu am un Fitbit Alta HR iar Alex un Charge 2. Sunt la noi de o zi, dar ne plac la nebunie! Nu suntem încă experți și încă descoperim lucruri la ele, deci dacă aveți și voi deviceuri Fitbit așteptăm recomandări de la voi. Eu mi-am setat remindere să mă mișc în fiecare oră, un challenge de 8000 de pași și un număr de kilograme la care aș vrea să ajung.

Cu toate că, să fiu sinceră, pe mine numărul kilogramelor mă interesează mai puțin, sunt preocupată mai mult de alte aspecte. Să reușesc să mănânc și să mă hidratez, să fac mișcare, să dau corpului parametrii necesari pentru o funcționare optimă. Are sens ce spun?

Îmi place că îmi monitorizează și somnul, îmi place tare mult și cum arată dispozitivul meu. Am ales varianta mai girlish :). Nu te-ai aștepta să am o curea roz pudrad la mână, dar am. Și am mai pus ochii pe o variantă de brățară care îmi place mult și o voi comanda curând.

Ce alte sfaturi sau recomandări mai ai pentru noi?

Așa cum spuneam încercăm și vrem să fim mai sănătoși, să facem puțină ordine în programul nostru astfel încât să avem timp de toate și să nu ne mai plângem. Acceptăm sfaturi și sugestii de la voi în direcția asta. Știm că e bine să apelezi la cei din jur pentru suport și sfaturi.

Gata, fug să mai beau un pahar de apă și să îmi fac exercițiile, mi-a amintit Fitbit că e cazul să mă mișc!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments