Unde mă cazez în Cancun?
Bună întrebare. Variante de cazare în Cancun există azi pentru toate buzunarele. Zona hotelieră ofertă în principiu experiențe all inclusive. Din resort poți achiziționa în avans sau la fața locului excursii în zonă. Tulum, Akumal, Isla Mujeres și multe altele sunt pe listă.
Dacă totuși nu îți place să stai la all inclusive, vrei alt fel de experientă, ai alte două variante de cazare în Cancun. Fie în centrul orașului, fie pe și spre plajele din partea opusă de zona hotelieră. Noi am ales să facem un mix între downtown și plajă. Dar zona aia încă nu așa plină de turiști.
Vezi în acest vlog de exemplu cum era plaja din fața hostelului The Mermaid Beach.
The Mermaid Beach Hostel
Încep cu acesta pentru că mi se pare una dintre cele mai bune opțiuni pentru exploratori. Ai și feribotul cel ieftin destul de aproape. Găsești aici variantele de feribot pentru Isla Mujeres + orarul aceluia de 45 de pesos pe sens.
Au camere private, iar noi am ales intimitatea. Deci nu știm să vă spunem foarte multe despre dormitoare. Dar noi am avut o cameră mare, cu aer condiționat, prețurile încep de pe la 25 de euro pe noapte pentru două persoane, mic dejun inclus.
Atmosferă de nota zece și un mare plus pentru terasa superbă, decorată cu beculețe și hamace. Loc numai bun de un rooftop mini party.
Ai la dispoziție:
- apă plată,
- mașină de spălat (trebuie să îți aduci detergent),
- micul dejun ți-l prepari singur (ingredientele le pun ei la dispoziție),
- indicații și sfaturi foarte bune de călătorie (Tania, una dintre proprietare este o mină de eur)
- plajă peste drum, dar poți alege să mai călătorești puțin stânga dreapta pentru priveliști ceva mai bune
- fierbător de apă
- frigider
- aragaz & bucătărie complet echipată unde să gătești
- 2 terase
- Organizează tururi și poți închiria mașină
Singurul dezavantaj
Este poziționat ceva mai departe de agitația și supermarketurile din oraș. Ai totuși un OXXO (magazin cam ca Mega Image) la distanță destul de mică de mers.
Pentru cei care vor să ia pulsul orașului
The Mermaid Hostel Downtown
Ce bine am nimerit! Vă spun, nu știu dacă puteam să nimerim o altă cazare în Cancun să fie mai bună. Ai în apropiere o mulțime de magazinașe mai mici, dar și un supermarket în care găsești de toate. Vezi câteva prețuri tot în acest vlog de călătorie.
Aici spațiul este împărțit cumva mai mult înspre a se forma prietenii. Și noi ne-am legat de câțiva oameni chiar din primele momente în care am ajuns acolo. Ceea ce a fost minunat. Tot în cameră privată am ales să stăm, dar știm că se simțeau bine oamenii din dormitoare și că aveau și aer condiționat.
În curte au hamace, măsuțe și scaune în jurul cărora se strânge toată lumea.
- Micul dejun este gratuit. Ouă, pâine, gem, unt, lapte, cafea, fructe.
- Ai frigider și bucătărie complet echipată în care să gătești.
- Este foarte curat.
- Pun la dispoziție apă plată.
- Organizează tururi și poți închiria mașină.
- Micul dejun ți-l prepari singur (ingredientele le pun ei la dispoziție).
- Indicații și sfaturi foarte bune de călătorie (Tania, una dintre proprietare este o mină de eur
- Las palapas – parcul unde găsești street food și mâncare tradițională este foarte aproape. Prețurile sunt foarte mici.
- Este foarte aproape de stația de autobuz (ADO), dar și de locul de unde puteți lua autobuzele locale (colectivo).
Rezumat cazare în Cancun.
Dacă nu intenționezi să stai la resorturi, oricare din variantele de mai sus este una foarte bună. Depinde de voi ce vreți.
Dacă vă coafează genul de experiență all inclusive, e posibil să vă coste mai puțin pachetele achiziționare chiar prin agenții. Sau vânați voi super dealuri pe Booking și alte site-uri asemănătoare. De exemplu 700 de dolari pentru o săptămână și zbor inclus (ce-i drept din America) mi se pare un preț foarte bun pentru un all inclusive.
Transportul în Cancun
Prin oraș, în Cancun, vă deplasați ușor și în siguranță cu transportul local, denumit colectivo. Costă 9 pesos drumul, aveți grijă doar să vă țineți de bare.
Drumul cu autobuzul costă 12 pesos și ai și aer condiționat. Cu taxi o cursă de 5-6 kilometri costă 40-50 de pesos.
Promit că voi pune mai multe poze de la hostel atunci când merge mai bine internetul. În vreo două zile în Valladolid aproximez că se va întâmpla asta. Sper poate și mâine pe zi. Momentan stăm oarecum în junglă, la glamping. Și nu îmi vine să îi învinovățesc pentru că netul nu merge așa grozav. Suntem oarecum în mijlocul lui nicăieri.
Pe cei de la The Mermaid Hostel îi găsiți pe Facebook, la ei pe site, Agoda, Hostelworld și instagram.
[…] mai povestit și în acest articol despre cazările noastre. Azi am strâns pe capitole câteva elemente principale. Mâncare, cazare, […]
[…] Mermaid hostel cameră privată – 25 de dolari pe noapte […]
[…] Mermaid hostel cameră privată – 25 de dolari pe noapte […]