• Menu
  • Menu

Bilete de Interrail gratuite pentru cei care împlinesc 18 ani

Update 25.05.2018

Proiectul de bilete gratuite pentru tinerii până în 18 ani a început. Sunt puse la dispoziție (momentan) 15.000 de bilete pe care le poate câștiga ORICE tânăr din Europa. Dap, inclusiv cei din România. Detalii în limba română găsești aici, în engleză aici aici.

Despre înscrieri

Înscrierile se fac on-line, în perioada 12 iunie, ora 12:00 (CEST) – 26 iunie 2018, ora 12:00 (CEST). Mai întâi, va trebui să introduci datele tale personale și să oferi detalii despre călătoria pe care o planifici. Apoi, va trebui să răspunzi la un quiz de 5 întrebări referitoare la Anul european al patrimoniului cultural 2018 și la inițiativele UE dedicate tinerilor. În cele din urmă, va trebui să răspunzi și la o întrebare de departajare, care îi va permite Comisiei să clasifice participanții în cazul în care sunt prea multe cereri. Persoanele selectate vor pleca în călătorie în perioada 9 iulie – 30 septembrie 2018.

Cum mă descurc oare cu restul cheltuielilor?

Dacă te întrebi cum poți rezolva cu cazarea te anunț că ai următoarele variante

  • prieteni pe care îi cunoști prin Europa
  • Couchsurfing – dar să te asiguri că verifici bine profilul celui la care mergi acasă
  • Work away – poate te hotărăști să călătorești și să lucrezi toată vara prin Europa. Citești aici despre prima noastră experiență și aici găsești un video în care am povestit mai multe despre toate cele trei experiențe.
  • Hostelurile

Vești bune pentru tinerii cu chef de călătorii

Nu știu dacă a ajuns la voi știrea asta. Mi se pare importantă, așadar poate o dați mai departe către tinerii de (și mai mici de) 18 ani din România.

Interrail alături de Comisia Europeană de la Bruxelles au hotărât ca vara asta să facă primul test. Undeva la 20-30.000 de tineri din Uniunea Europeană vor putea să aplice și să câștige un bilet gratuit de Interrail pentru o lună. Acesta este un prim test, iar din 2020 planul este să fie dăruit un bilet de tren tururor tinerilor europeni atunci când împlinesc 18 ani.

Ce este Interrail?

Am povestit în 2012 prima dată despre acest serviciu, găsești aici articolul cu explicațiile, dar și cu prețurile de acum 6 ani. (între timp și-au schimbat și site-ul)

Biletele de tren Interrail îți permit să călătorești în aproape toate trenurile din Europa, având astfel acces la peste 37 de căi ferate din 30 de țări. În majoritatea trenurile te urci pur și simplu arătând biletul tău de Interrail, scăpând astfel de cozile la bilete.

Fani ai mersului cu trenul?

Noi suntem! Mersul cu trenul este grozav. Cunoști oameni, poți să te și dezmorțești, să dormi, să mănânci. Vezi o grămadă de lucruri în timpul ăsta. Și nu este nici atât de poluant ca zborul! Uite de exemplu ce bine ne-am distrat mergând cu trenul până în Iran.

Bilete de Interrail gratuite pentru toți tinerii din Europa cadou de majorat

Propunerea de proiect este ca fiecare tânăr din Europa care împlinește 18 ani să primească un bilet de Interrail gratuit. Atenție! momentan aceasta este doar o propunere.

În vara anului acesta se vor da primele 20-30,000 de bilete gratuite. Tinerii din Europa le pot câștiga, încă nu a fost anunțat mecanismul de concurs. Costul acestor bilete este susținut de către Comisia Europeană și Interrail/companiile de transport.

Biletele permit posesorilor să se bucure de călătorii în Europa pentru o perioadă de timp determinată. În țările unde nu exită Interrail vor fi puse la dispoziție modalități de transport alternative. Printre aceste țări se numără și Malta sau Cipru.

Proiectul dorește să ajute tinerii să găsească oportunități noi, să se dezvolte, să descopere frumusețea și diversitatea Europei. Noi credem că este foarte important să călătorești mai ales atunci când ești tânăr.

Poți să citești despre asta și pe site-ul Inerrail. Și mai multe detalii găsești și aici.

Dăm de veste când se anunță și modalitatea de a câștiga biletele!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 comments

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=G-EYVJ26KTP3