• Menu
  • Menu

Ghid de călătorie Merida, Mexic

Merida, orașul alb este capitala și cel mai mare oraș al statului Yucatan. Vă recomandăm să îl puneți pe listă datorită decorului și arhitecturii coloniale. Dar și pentru numărul mare de activități. Atmosfera cosmopolită a orașului Merida este completată de faptul că 60% din populație este de etnie maya.

De știut – Merida este unul dintre cele mai sigure orașe din Mexic.

Unde să stai în Merida?

Cazarea în full season te-ar costa 700 de pesos la Hotel Aries Y Libra. Poți încerca să negociezi în cazul în care rămâi mai mult de o noapte sau două. În extra sezon costă ceva mai puțin.

Cum să găsești cazarea potrivită în Merida?

Dacă stai foarte foarte aproape de centru riști să fie ceva mai multă gălăgie. Cu cât stai mai departe de centru, cu atât o să îți fie mai complicat de ajuns. Am văzut de exemplu pe Airbnb niște aprtamente care păreau tare drăguțe, dar mult prea departe.

Noi am fost și suntem foarte mulțumiți cu alegerea făcută. Zonă perfectă cred că este pe la cinci străzi de centru.

Mâncarea în Merida

Găsești aici ghidul pentru mâncare în Merida. Prețurile oscilează de la 5 pesos pentru un taco, până pe la 12-15 pesos. Depinde unde mănânci. În recomandările noastre felul doi de persoană costa pe la 60 de pesos, restaurantele turistice din centru au prețuri de pe la 100 până peste 200 de pesos.

Citește și acest rezumat financiar pentru Mexic. 

Ce ai de vizitat în Merida?

Cel mai simplu este să luați orașul la picior și să vă bucurați de istorie. O să vă placă atât culorile, cât și diversitatea oamenilor. Și cum vă îndepărtați mai mult de centru, parcă sunteți într-un alt oraș. Așa liniște e.

Recomandăm să luați un free tour, în fiecare zi, de luni până sâmbătă, la ora 9:30 și 6. Găsiți detalii aici.

Noi vizitasem Chichen Itza din Valladolid, din Merida am fost la ruinele de la Uxmal. Aceste ruine sunt pe ruta Puuc și dacă vă doriți puteți ajunge și la restul de pe această rută.

Distracția în Merida

Ați nimerit foarte bine pentru că sunt lucruri de făcut pentru toată familia.

De exemplu în fiecare joi seară are loc o reprezentație de Pok tapok, sportul maiaș. În fiecare duminică se închide centrul și au loc o serie de reprezentații în centrul orașului. Duminica în Meruda este specială încât am simțit că trebuie să îi dedicăm un articol întreg și am scris pe lung aici despre experiență.

Verifică acest calendar de evenimente pentru că aproape în fiecare zi se întâmplă ceva în oraș.

Distracție plăcută!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.