• Menu
  • Menu

Sunt suficiente doar experiențele?

Doi ani și jumătate mai mult pe drumuri. Cu foarte puține lucruri, dar extrem de multe experiențe. Și chiar dacă aparent s-au întâmplat toate într-un ritm lent, privind înapoi mi se pare că au trecut vieți între mine cea de azi și cea de acum doi ani și jumătate.

Ideea este că am învățat multe în perioada asta. Uneori mi-am demontat mie mituri. Ca de exemplu faptul că doar experiențele sunt suficiente.

Experiențe

De la întârzieri și așteptări lungi de mijloace de transport, testat răbdarea, rezistența fizică și curajul. Până la întâlniri cu oameni ce m-au învățat ceva.

Da, într-o perioadă în care toată lumea încurajează experiențele și nu lucrurile, inclusiv noi, vin acum și spun că nu doar asta e cheia. Acum recomand mai degrabă un echilibru între experiențe, împlinire profesională și echilibru psihic.

Minimalism și spirit liber

Ei da, sună grozav și intenționez să păstrez mantra asta multă vreme. Dar este o diferență între minimalism și băi, nu am bani să dau pe asta.

De când am tot trăit mai mult pe drumuri am reușit să învăț într-un final:

  • care sunt hainele de care am eu nevoie.

Cele cu care îmi stă bine, stilul pe care îl pot combina sau adapta cel mai ușor.

  • care îmi sunt limitele de răbdare, anxietate sau ciudățenie.

Iar asta mă ajută mult și în interacțiunile mele cu oamenii.

Și am mai învățat că:

Ai nevoie și de lucruri în viața ta

Oricât aș fi vrut să cred că lucrurile nu sunt importante pentru mine și nu îmi aduc fericire, este fals. Bine, nu lucrul în sine îți aduce fericire. Poate mai mult satisfacția faptului că uneori îți poți permite lucruri frumoase. 🙂

Dar tot în timpul ăsta am învățat că nu am nevoie să îmi hrănesc ego-ul cumpărând compulsiv, ci mai degrabă să îmi satisfac eficient nevoile.

Trăim și trăiesc într-o societate de consum. Nu mă mint că nu e așa.

Experiențele nu sunt suficiente

Până la urmă ce ar fi fost toate experiențele astea fără toți oamenii cu care să le împărtășesc. Fără a schimba idei despre cum a fost pentru fiecare. Sau fără oamenii la care să revenim acasă?

Așadar o să încetez să mai militez pentru experiențe. Ci o să vă recomand mai mult tuturor să stați de vorbă cu voi și să descoperiți ce vă face fericiți. Apoi să găsiți mixul necesar pentru a balansa ingredientele.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.